آش ترخینه نوعی غذای محلی شهرستان بروجرد است که برخی آن را در افطاری ها نیز مصرف می کنند.مواد اولیه: ترخینه دو عدد (خیس كرده در آب ولرم) پیاز سرخشده دو عدد عدس پختهشده دو پیمانه سبزی (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) ساطوریشده یك كیلوگرم نمك و فلفل به میزان لازم طرز تهیه: ترخینه را با آب همراه كمی نمك و فلفل و یك پیاز كوچك حلقهشده روی حرارت ملایم بپزید. سپس عدس را با سبزی به آن اضافه كرده تا20 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. با مقداری نعنا و پیازداغ آش را تزئین كنید. این آش محلی، ترش مزه است.روش تهیه ترخینه:بلغور گندم یا گندم پوست کنده را با دوغ می جوشانیم تا دوغ به خورد بلغور برود و سفت شود. بعد آن را به شکل کلوچه درآورده و می گذاریم خشک شود.