چرا باید در استفاده از مایكرووِیو دقت كنیم؟


لقمه: برخی مردم به اشتباه ماكروفر را با مایكروویو یكی می‌دانند اما مایكروویو متفاوت از ماكروفر است.

 پخت غذا در مایكروویو از طریق تابش و رخنه امواج كوتاهی صورت می‌گیرد كه وارد مولكول‌های غذا شده، آب داخل مواد خوراكی را به جنبش و سایش وامی‌دارد.

این عمل سبب ایجاد گرما، افزایش سرعت پخت و آماده شدن غذا می‌شود. اگر از مایكروویو استفاده می‌كنید، نكات پی‌آمده را همواره در نظر بگیرید:

با وجود تحقیقات گوناگون هنوز هیچ مدرك قابل قبول مبنی بر مضر بودن تشعشعات تابیده شده بر مواد غذایی از طریق دستگاه مایكروویو به دست نیامده؛ بنابراین تصور سرطان‌زا بودن غذاهای پخته شده با این دستگاه نادرست است.

با خیال راحت غذایتان را میل كنید. حجم، شكل ظاهری و مقدار رطوبت موجود در ماده غذایی بر زمان و كیفیت پخت اثرگذار است. اگر این موارد را در نظر نگیرید احتمال پختن كامل برخی قسمت‌ها و نیمه‌پخته ماندن قسمت‌هایی دیگر بعید نیست.

بهترین راهكار رفع این مشكل، كوچك كردن، ایجاد برش‌های مناسب و سوراخ‌های متعدد در خوردنی‌های بزرگتر است.

بهترین ظروف برای استفاده در این دستگاه، ظروف سرامیكی، پیركس، آركوپال و برخی ظرف‌های پلاستیكی با علامت مایكروویوند.

ظروف فلزی و فویل‌ها باعث ایجاد جرقه و آتش‌سوزی احتمالی شده، ظروف پلاستیكی معمولی یا غیرمناسب آب می‌شوند. دقت كنید لبه یا دیواره ظروف با رنگ‌های فلزی تزئین نشده باشد.

از خراب نبودن و بسته شدن كامل در، نداشتن خوردگی در واشر یا جداره بین در و اتاقك، كاركرد درست قفل و لولای دستگاه مطمئن شوید.

در صورت خراب شدن جداره پلاستیكی بین در و اتاقك دستگاه، لولا، یا شیشه موجگیر آن به هیچ وجه دستگاه را روشن نكنید و حتما از دستكاری یا تعمیر شخصی آن خودداری كنید.

برای تعمیر، آن را به تعمیركاران مجرب بسپرید تا تشعشعات به سلامتی و جیبتان لطمات بیشتر نزند. همواره درون اتاقك دستگاه را تمیز نگاه دارید، ذرات سوخته، پاشیده و پرت شده درون آن را پاكسازی كرده، مدام صحت عملكرد لبه‌های در و قسمت لولا را بررسی كنید.

برای نظافت، بویژه تمیز كردن واشر درزگیر، به هیچ وجه از اسكاچ، سیم ظرفشویی و ابزار خراشدهنده یا مواد شوینده خورنده استفاده نكنید.

برای جلوگیری از پاشیدن محتویات غذا روی ظروف را با درهای مناسب بپوشانید اما هرگز درها را محكم نكنید. این كار خطر انفجار و تركیدگی را محتمل می‌كند.


نقل از :جام جم

کد: 1245 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ مرداد بازدید: 3945 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حفظ منابع غذایی از آفات با امواج مایکروویو ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
2 روش پخت سوپ جو در ماکروویو ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
3 آیا شایعات سرطان‌زا بودن مایکروفر درست است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
4 قارچ سرخ کرده ارزش غذایی دارد یا قارچ آب پز؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
5 حفظ ارزش غذایی قارچ با بهترین روش پخت ۱۳۹۵ شنبه ۳۰ بهمن
6 این چیزها را نباید در مایکروویو قرار دهیم ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين
7 آشنایی با روش تهیه پیتزا رولتی با مایکروویو ۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ دي
8 همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر ۱۳۹۳ جمعه ۳۱ مرداد
9 روش تهیه مرغ کبابی شکم‌پر با لیمو و سبزیجات تازه ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۱ فروردين
10 دستور تهیه باقلاقاتق با مــایكروویو ۱۳۹۳ شنبه ۲۳ فروردين
11 خوش اندامی، چه غذایی؟ در چه زمانی؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۱ دي


نظرات


maryam

very good

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

  یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان پایگاه خبری لقمه: نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد ...

  با این 10 غذا پوستتان پیر می شود تابه‌حال فکر کرده‌اید که چرا پس از چندین روز تعطیل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.
ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟ دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.
مهم‌ترین علل پنهان چاقی اگر غذایتان زیاد است و تحرک‌تان کم، نباید از چاق شدن‌تان تعجب کنید. اما اگر غذای چندانی نمی‌خورید و تحرک‌تان هم چندان کم نیست، حق دارید اگر از افزایش وزن‌تان یکه بخورید...