چرا باید در استفاده از مایكرووِیو دقت كنیم؟


لقمه: برخی مردم به اشتباه ماكروفر را با مایكروویو یكی می‌دانند اما مایكروویو متفاوت از ماكروفر است.

 پخت غذا در مایكروویو از طریق تابش و رخنه امواج كوتاهی صورت می‌گیرد كه وارد مولكول‌های غذا شده، آب داخل مواد خوراكی را به جنبش و سایش وامی‌دارد.

این عمل سبب ایجاد گرما، افزایش سرعت پخت و آماده شدن غذا می‌شود. اگر از مایكروویو استفاده می‌كنید، نكات پی‌آمده را همواره در نظر بگیرید:

با وجود تحقیقات گوناگون هنوز هیچ مدرك قابل قبول مبنی بر مضر بودن تشعشعات تابیده شده بر مواد غذایی از طریق دستگاه مایكروویو به دست نیامده؛ بنابراین تصور سرطان‌زا بودن غذاهای پخته شده با این دستگاه نادرست است.

با خیال راحت غذایتان را میل كنید. حجم، شكل ظاهری و مقدار رطوبت موجود در ماده غذایی بر زمان و كیفیت پخت اثرگذار است. اگر این موارد را در نظر نگیرید احتمال پختن كامل برخی قسمت‌ها و نیمه‌پخته ماندن قسمت‌هایی دیگر بعید نیست.

بهترین راهكار رفع این مشكل، كوچك كردن، ایجاد برش‌های مناسب و سوراخ‌های متعدد در خوردنی‌های بزرگتر است.

بهترین ظروف برای استفاده در این دستگاه، ظروف سرامیكی، پیركس، آركوپال و برخی ظرف‌های پلاستیكی با علامت مایكروویوند.

ظروف فلزی و فویل‌ها باعث ایجاد جرقه و آتش‌سوزی احتمالی شده، ظروف پلاستیكی معمولی یا غیرمناسب آب می‌شوند. دقت كنید لبه یا دیواره ظروف با رنگ‌های فلزی تزئین نشده باشد.

از خراب نبودن و بسته شدن كامل در، نداشتن خوردگی در واشر یا جداره بین در و اتاقك، كاركرد درست قفل و لولای دستگاه مطمئن شوید.

در صورت خراب شدن جداره پلاستیكی بین در و اتاقك دستگاه، لولا، یا شیشه موجگیر آن به هیچ وجه دستگاه را روشن نكنید و حتما از دستكاری یا تعمیر شخصی آن خودداری كنید.

برای تعمیر، آن را به تعمیركاران مجرب بسپرید تا تشعشعات به سلامتی و جیبتان لطمات بیشتر نزند. همواره درون اتاقك دستگاه را تمیز نگاه دارید، ذرات سوخته، پاشیده و پرت شده درون آن را پاكسازی كرده، مدام صحت عملكرد لبه‌های در و قسمت لولا را بررسی كنید.

برای نظافت، بویژه تمیز كردن واشر درزگیر، به هیچ وجه از اسكاچ، سیم ظرفشویی و ابزار خراشدهنده یا مواد شوینده خورنده استفاده نكنید.

برای جلوگیری از پاشیدن محتویات غذا روی ظروف را با درهای مناسب بپوشانید اما هرگز درها را محكم نكنید. این كار خطر انفجار و تركیدگی را محتمل می‌كند.


نقل از :جام جم

کد: 1245 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ مرداد بازدید: 3762 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حفظ منابع غذایی از آفات با امواج مایکروویو ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
2 روش پخت سوپ جو در ماکروویو ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۴ مرداد
3 آیا شایعات سرطان‌زا بودن مایکروفر درست است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
4 قارچ سرخ کرده ارزش غذایی دارد یا قارچ آب پز؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
5 حفظ ارزش غذایی قارچ با بهترین روش پخت ۱۳۹۵ شنبه ۳۰ بهمن
6 این چیزها را نباید در مایکروویو قرار دهیم ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين
7 آشنایی با روش تهیه پیتزا رولتی با مایکروویو ۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ دي
8 همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر ۱۳۹۳ جمعه ۳۱ مرداد
9 روش تهیه مرغ کبابی شکم‌پر با لیمو و سبزیجات تازه ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۱ فروردين
10 دستور تهیه باقلاقاتق با مــایكروویو ۱۳۹۳ شنبه ۲۳ فروردين
11 خوش اندامی، چه غذایی؟ در چه زمانی؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۱ دي


نظرات


maryam

very good

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین و بدترین بستنی ها را بشناسید بستنی یکی از خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که برخی افرا...

  خوردن صبحانه و پرهیز از مصرف نوشابه‌های گازدار از فشار خون بالا می‌کاهد نتایج یک بررسی نشان داد که حفظ نمایه‌ی توده‌ی بدنی...

  بهترین روش شست‌وشوی سبزیجات ایرانی همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

احتیاجات کالری زنان و مردان بر حسب وزن و میزان فعالیت بعضی از سازمان‌های علمی نیاز به انرژی غذایی را در افرادی که وزن و قد متوسطی دارند و فعالیت بدنی آن‌ها شدید نمی‌باشد برای زنان 2300 کالری و برای مردان 3200 کالری تعیین کرده‌اند.
برای خوردن غذاهای سالم مغزتان را تربیت کنید! متخصصان تغذیه می‌گویند: مغز را می‌توان به گونه‌ای تربیت کرد که موادغذایی سالم و با میزان کالری کمتر را به غذاهای پُرکالری ترجیح دهد.
خوراکی‌هایی برای کاهش کالری و کاهش وزن تعادل و تناسب اندام در یک سبک زندگی سالم رویای هر فرد است، اما به سختی می توان بدن را وادار به تغییر عادات ناسالم کرد.
۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.