کاهش آفات خیار و گوجه فرنگی با عوامل بیولوژیکی/ افزایش محصولات ارگانیک


پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاهپزشکی با استفاده از 16 نوع عامل بیولوژیکی بر علیه آفتها و بیماریها توانستند 4 محصول مهم گلخانه ای را به صورت ارگانیک تولید کنند.

به گزارش لقمه ولی الله عامری - مجری طرح،  در گفتگویی با اشاره به برنامه های کشور برای کاهش باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی، اظهار داشت: در گلخانه ها بیش از 64 نوع آفت کش و سم برای از بین بردن آفات استفاده می شود که به منظور کاهش مصرف سموم و آفت کشها پروژه ای در این زمینه تعریف و در گلخانه های 4 استان اجرایی شد.

وی با اشاره به جزئیات این پروژه، خاطر نشان کرد: در این پروژه از 15 نوع ماده و عامل بیولوژیکی بر علیه بیماریهای محصولات گلخانه ای مورد استفاده قرار گرفت. با روش ارائه شده توانستیم بیش از 90 درصد کاهش مصرف سموم شیمیایی را در گلخانه ها داشته باشیم.

مجری طرح با بیان اینکه این روش در دو دوره فصل زراعی در گلخانه ها اجرایی شد، افزود: این روش بر روی 4 محصول مهم گلخانه ای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی اجرایی شد که نتایج مطلوبی از آن به دست آمد.

عامری به نتایج به دست آمده از این تحقیقات اشاره کرد و گفت: در این روش 16 عامل بیولوژیکی در سطح 15 هکتار در 4 استان تهران، قزوین، اصفهان و البرز علیه 6 نوع آفت و7 نوع بیماری در محصولات گلخانه ای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی مورد استفاده قرار گرفت و موفق شدیم بالغ بر 3 هزار تن محصول ارگانیک بدون استفاده از روشهای کنترلی شیمیایی تولید کنیم.

مسئول برنامه تنظیمی برای کنترل بیولوژیکی محصولات گلخانه ای کشور، افزایش محصول را از دیگر مزایای این روش نام برد و یادآور شد: با این روش توانستیم محصول گلخانه ای خیار را تا 20 درصد افزایش محصول داشته باشیم و با کاربردی کردن آن روی محصولات فلفل و توت فرنگی مقاومت برای کاربردی کردن این روش در گلخانه ها کاهش یافت.

وی طرح در عین حال خاطر نشان کرد: استفاده از روشهای شیمیایی تاثیرات آنی نسبت به روشهای بیولوژیکی دارد ولی در نهایت با استفاده از روشهای بیولوژیکی می توان محصولاتی بدون باقی مانده سموم شیمیایی در آن تولید کرد.


نقل از :مهر

کد: 1387 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۱ مرداد بازدید: 5262 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
5 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
9 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اهمیت تغذیه در دوران بارداری تغذیه باید حاوی تمام مواد مورد نیاز برای رشد و نم...

  آنتی بیوتیک جدیدی به نام بادنجان بادمجان دارای ترکیباتی است که از انواع عفونت های ب...

  28 سال عمر بیشتر با قطع کامل مصرف الکل پایگاه خبری لقمه: دانشمندان سوئدی به نتیجه رسیدند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت