وضعیت آب های زیرزمینی خطرناک شد


پایگاه خبری لقمه: معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو از خطرناک شدن وضعیت آب های زیرزمینی به دلیل رشد تولید محصولات کشاورزی و صادرات خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، هدایت فهمی معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو با اعلام هشدار در مورد افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی به دلیل مزیت صادراتی محصولات کشاورزی گفت: اضافه‌ برداشت از آب‌های زیرزمینی به‌طور متوسط سالانه 6 میلیارد مترمکعب است و پیش‌بینی می‌شود، در صورت صادرات بی‌رویه در بخش کشاورزی و عدم رفع چالش‌های موجود، این رقم به بیش از 12 میلیارد مترمکعب برسد.

 
وی با تاکید بر ضرورت مراقبت و حفاظت موثرتر از منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: در حال حاضر مصرف ناخالص بخش کشاورزی از آب زیر‌زمینی حدود 56 میلیارد مترمکعب و از آب‌های سطحی حدود 34 میلیارد مترمکعب است.
 
فهمی با بیان اینکه محاسبات و ارزیابی‌های انجام شده درخصوص بهره‌برداری بخش کشاورزی از منابع آب در سال آینده نشان می­‌دهد که محصولات کشاورزی و دامی به‌شدت از مزیت صادراتی برخوردار خواهند شد، افزود: بنابراین در سال آتی با رشد تولید محصولات کشاورزی و صادرات قانونی و غیرقانونی آن، برداشت بیشتر از منابع آب کشور صورت می‌گیرد و دست‌اندازی به منابع آب، به‌ویژه آب زیرزمینی وارد مرز خطر خواهد شد.
 
معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو ادامه این شرایط را به منزله تاراج و نابودی بی‌بازگشت منابع آب زیرزمینی دانست و بر مراقبت بیشتر از آن تاکید کرد.
 
وی عواملی چون ناکارآمدی بازار عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی، عدم کارایی نظام تعرفه‌ای صادرات و واردات، سهولت قاچاق محصولات کشاورزی و دامی در ابعاد وسیع، نوسانات شدید بهای محصولات کشاورزی در سال‌های مختلف و پایین بودن بنیه مالی و درآمد تولیدکنندگان بخش کشاورزی را از جمله محورهای تاثیرگذار در چالش‌های ذاتی و عارضی این بخش عنوان کرد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 13940 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن بازدید: 444 ساعت: 10:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل افزایش قیمت رب گوجه چیست؟ ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۸ مهر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 حجتی: بیمه حمایتی محصولات کشاورزی ناچیز است ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۷ مرداد
4 گرانی محصولات کشاورزی در بهار امسال ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
5 ممنوعیت واردات فصلی برنج لغو شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
6 تخلف در افزایش قیمت مرغ/ علت گرانی مرغ چیست؟ ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد
7 چرا قیمت برنج ایرانی گران‌تر از خارجی است؟ ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
8 سومین مسابقه ملی عکس «خوشه» فراخوان داد ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير
9 افزایش دو درصدی میزان تجارت جهانی غلات ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۷ تير
10 وزارت جهاد صادرات مرغ را آزاد کرد ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۷ تير
11 طرح محدودیت کشت برنج در استان‌های غیرشمالی/ شرایط جوی مانع اجرای طرح شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  انگور سردردآور است انگور کالری کمی‌دارد و سرشار از ویتامین C و فیبر ا...

  یبوست در سفر را چگونه از بین ببریم؟ یبوست یکی از همراهان مسافرت است. مسافت‌های طولانی ...

  چای تخمیری کامبوجا یک نوشیدنی شفابخش این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مقدار کالری غذاهایی که می‌خوریم چقدر است در زندگی روزانه با افراد زیادی مواجه شده‌ایم که خواهان اضافه وزن و یا کم کردن وزن بوده‌اند و یا حتی شاید خود شما نیز جزء این افراد به شمار آیید. در این مطلب شما را با میزان کالریهای موجود در غذاها آشنا می‌کنیم.
لاغری و لاغرشدن با 7 قدم کوتاه لاغر شدن و لاغر ماندن دغدغه بسیاری از مردم است.
اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.