قیمت‌گذاری دیرهنگام کلزا سبب افزایش تولید نشد


پایگاه خبری لقمه: مشاور عالی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک قیمت خرید تضمینی کلزا را ۱۱ هزار تومان تعیین کرد اما آن زمان کشت کلزا انجام شده بود و تعیین این قیمت نتوانست منجر به افزایش سطح زیر کشت شود.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید جعفر حسینی مشاور عالی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه برداشت کلزا در کشور بیش از ۱۰ روز است که آغاز شده، روند برداشت این محصول را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در سال ۹۶ مقدار ۱۸۱ هزار تن کلزا و در سال ۹۷ مقدار ۳۳۰ هزار تن از این محصول به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

وی میزان خرید در سال ۹۸ را نیز ۳۶۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: در سال ۹۹ نیز ۲۶۴ هزار تن از این محصول در کشور توسط شرکت بازرگانی دولتی خریداری شده است.
 
حسینی با اشاره به اینکه در سال جاری تولید کلزا نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی ندارد، گفت: شورای اقتصاد در پاییز سال گذشته قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا را ۷,۸۰۰ تومان اعلام کرده بود که این رقم مورد رضایت کشاورزان نبود.
 
وی اضافه کرد: در نهایت نیز شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک در اسفندماه سال ۱۳۹۹، قیمت خرید تضمینی کلزا را ۱۱ هزار تومان تعیین کرد اما آن زمان کشت کلزا انجام شده بود و تعیین این قیمت نتوانست منجر به افزایش سطح زیر کشت شود.
 
این فعال بخش خصوصی عدم توسعه کشت کلزا را علاوه بر قیمت گذاری نامناسب طی سالیان گذشته مربوط به عوامل دیگری از جمله کمبود ماشین آلات و ضعف در این حوزه دانست و افزود: وقتی کاری را از صفر تا صد درست و اصولی انجام می‌دهید اما در لحظه آخر به مشکل بر می‌خورید تمام دستاوردها از بین می‌رود. وضعیت ناوگان مخصوص برداشت کلزا چندان مناسب نیست و هد برداشت (تیغه شانه مانندی که جهت برداشت محصول به جلوی کمباین متصل می‌شود)، به میزان اندک در داخل کشور وجود دارد بنابراین هم موقع برداشت ریزش داریم وهم محصول دچار ناخالصی می‌شود و زمان فروش و تحویل به دولت، منجر به کاهش مبلغ دریافتی کشاورز می‌شود.
 
حسینی با بیان اینکه هنگام برداشت کلزا با کمباین تخصصی، حدود ۳ درصد وزن محصول برداشت شده ریزش محصول وجود دارد، گفت: در برداشت کلزا با کمباین غیر تخصصی، میزان ریزش حداقل ۲ تا ۳ برابر می‌شود.
 
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه در بحث خرید نیز حمایت کافی از تولیدکننده نمی‌شود، افزود: واردات روغن با ارز دولتی باعث شده واردات به صرفه تر از تولید باشد و به همین دلیل بنده معتقدم برای ایجاد رقابت بین تولید دانه‌های روغنی داخل کشور و واردات روغن، ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات روغن باید حذف شود.

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14288 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين بازدید: 1773 ساعت: 1:18 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
2 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
3 افزایش تولید محصولات اساسی در استان قم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
4 وضعیت بسیار مطلوب کشور در تأمین کالاهای اساسی ۱۳۹۸ دوشنبه ۶ خرداد
5 آغاز برداشت کلزا در کشور تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
6 بیمه بزودی مطالبات کلزاکاران را تسویه می‌کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 کوتاهی دولت در پرداخت خسارت کلزاکاران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
8 اعلام آخرین تاریخ کشت کلزا در شهرستان های مختلف کشور ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ شهريور
9 ایران رکورد تولید کلزا در کشور را می‌شکند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور
10 ۱۷۰ هزار تن کلزا از کشاورزان خریدیم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادمجان موثر در كاهش وزن و رفع كم خونی بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو...

  آیا کنترل «دیابت نوع یک» با رژیم‌غذایی ممکن است؟ پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که مواد...

  چرا دچار ورم و نفخ شكم می‌شویم؟ گاهی اوقات ممكن است اندازه درد كمر در برخی افراد ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ناهار سالم لقمه: اکثر ما تا زمانی ‌که شکم‌مان به قاروقور نیفتد به فکر تهیه ناهار نمی‌افتیم. بعد از احساس گرسنگی هم هر چه به دستمان برسد می‌خوریم تا خودمان را سیر کنیم...
توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.
چرا مجبورم لاغر شوم؟! این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم.