درباره شیره انگور چه می دانید؟




به گزارش لقمه، اگر این روزها به همراه خانواده برای گردش و تفریح به یكی از مناطق بكر و خوش‌آب و هوای اطراف شهر بروید و برای خوردن عصرانه هوس كره، خامه یا سرشیر محلی به سرتان بزند، چه می‌كنید. حتما دنبال یكی از اهالی روستا می‌گردید تا بتوانید این عصرانه لذیذ را از او خریداری كنید، اما شاید به دلیل آن‌كه زمان جمع‌آوری و شیره‌گیری انگور است به همراه سرشیر یك ظرف پر از شیره انگور به شما پیشنهاد شود؛ شیره‌ای لذیذ با طعمی به ‌یاد‌ ماندنی شیره محلی چگونه تهیه می‌شود؟ ارزش تغذیه‌ای آن چه میزان است؟ آیا شیره‌ای كه به روش سنتی تهیه می‌شود بهداشتی است؟


شیره انگور، محصولی اصیل و محلی شیره انگور فرآورده‌ای با ارزش غذایی بالاست. این شهد دلپذیر تا حدودی جایگاه خود را در سفره شهرنشینان از دست داده و بیشتر به روش سنتی و از سوی زنان روستایی تهیه می‌شود.

شیره انگور به دلیل مزه شیرین، مطبوع و ملایم، در نان‌های محلی، شیربرنج، فرنی و حلوا به كار می‌رود.

اغلب صاحبان باغ‌های انگور برای استفاده از فرآورده‌های انگور در فصول دیگر و افزایش ماندگاری آن به روش سنتی آب انگور را گرفته و سپس با خاك سفید كه احتمالا حاوی آهك و املاح معدنی دیگر است مخلوط می‌كنند.

در اثر افزودن خاك سفید، آب انگور تصفیه می‌شود. پس از این مرحله آب انگور را با فشردن در پارچه‌های مخصوصی از خاك سفید جدا كرده و می‌جوشانند. در اثر جوشاندن آب مازاد انگور تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده می‌شود.

طی حرارت‌دهی مخمرها و كپك‌های موجود در محصول نابود و در نهایت شیره‌ای نسبتا غلیظ با رنگی قهوه‌ای به دست می‌آید البته خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پخت در شهرهای مختلف، متفاوت است.



شیره انگور، رژیمی نیست

شیره انگور از نظر میزان مواد مغذی تا حدودی با انگور تازه برابری می‌كند. البته در زمان تغلیظ مقداری از ویتامین‌های حساس به حرارت شیره تخریب می‌شود. این شهد لذیذ حاوی ویتامین‌های A،B،C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری كلسیم است.

در مقایسه با انگور كالری فوق‌العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندك آن انرژی از دست رفته را جبران می‌كند. این شیره برخلاف گفته برخی تولیدكنندگان، رژیمی نیست و برای افراد چاق و دیابتی منع مصرف دارد.

كودكان و نوجوانان در حال رشد، افرادی كه در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده‌اند یا كسانی كه بسیار لاغرند و ضعف عمومی دارند می‌توانند از این شهد استفاده كنند.



خطر فرآورده‌های غیربهداشتی

شیره‌هایی كه به صورت سنتی در شرایط غیربهداشتی تهیه و به صورت فله‌ای (كیلویی) در ظروف نامناسب عرضه می‌شود برای سلامتی مضر است بنابراین تا حد امكان شیره را در بسته‌بندی‌های بهداشتی و با توجه به تاریخ و مجوز بهداشتی خریداری كنید.

از مصرف فرآورده‌های لبنی محلی همچون خامه، سرشیر و ماست هم اجتناب كنید. این فرآورده‌ها گرچه در مقایسه با محصولات صنعتی بسیار خوشمزه‌تر است، اما به دلیل نداشتن پاستوریزاسیون اصولی شیر، احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش می‌دهد.


نقل از :جام جم

کد: 1479 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 2918 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درست و غلط موضوع استفاده از دستمال کاغذی در سرشیرهای سنتی! ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
2 خواص شیره انگور از منظر طب سنتی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
3 پخت شیره وباسلوق روستای هزاوه ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
4 شیرهای طعم‌دار برای بدن مفید است یا مضر؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
5 با این راه ساده سریع چاق شوید ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
6 شیره جان زمین در هندوانه ۳۰۰ تومانی/وقتی سود صادرات تشنگی است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۱ مرداد
7 ماست های پروبیوتیک با شیره خرما به بازار می آید ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
8 بیماران دیابتی‌ از خوردن شیره انگور پرهیز کنند ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
9 شیره درخت افرا معجزه می‌کند ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۱ فروردين
10 آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ ۱۳۹۴ شنبه ۱۵ فروردين
11 کلسیم شیرهای پرچرب بیشتر است!؟ ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

  تب کریمه کنگو را چطور ریشه‌کن کنیم/ فصل گرما زمان شیوع بیماری پایگاه خبری لقمه: با ورود به فصل گرما، شاهد بیماری...

  لاغری با این عرق گیاهی افرادی که اقدام به لاغری و کاهش وزن می کنند ممکن ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت