معاون وزیر بهداشت عنوان کرد؛
تشریح ۵ برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی


پایگاه خبری لقمه: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به تشریح پنج برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی پرداخت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، همایش مجازی پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی با بررسی راهبردهای همگرا در تحقیقات پیشگیرانه جهت کاهش مقاومت میکروبی برگزار شد.

 
یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست با بیان اینکه همواره مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و ایجاد مقاومت میکروبی چالش بزرگی بوده است، افزود: سازمان جهانی بهداشت هم در این زمینه توجه ویژه دارد و از همه کشورها خواسته که روی این مبحث کار کنند و آموزش‌های لازم را ارائه دهند.
 
وی عنوان کرد: ابتدا باید آسیب‌ها و تبعات ایجاد این مقاومت برای بیمار، سیستم بهداشت و درمان و اثرات اجتماعی آن را بررسی کرد. حجم بزرگی از مشکلات مقاومت میکروبی به دوز مصرفی، مقدار مصرف آنتی بیوتیک و فرهنگ مصرف آن مرتبط است. سیاستگذاری در مصرف آنتی بیوتیک ها بسیار اهمیت دارد تا بدانیم در کشورهای مختلف چگونه عمل شده است. کشورهایی با اقتصاد قوی از چه سیاستی بهره بردند تا توانستند دوز مصرفی، مقدار و در نتیجه مقاومت میکروبی را کاهش دهند.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاکید بر ضرورت پایش مصرف به منظور کاهش استفاده آنتی بیوتیک ها در کشور، یادآور شد: آنتی بیوتیک ها از نظر اثربخشی با یکدیگر متفاوت هستند و گاهی تجویز آن توسط افراد بدون توجه به نمودار تجویز آنتی بیوتیک ها انجام می‌شود و این می‌تواند بر میزان بروز مقاومت آنتی بیوتیکی تأثیرگذار باشد.
 
پناهی به پنج برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: برای متخصصان و تصمیم گیران و حتی آحاد مردم باید آموزش‌های لازم ارائه و دانش و شواهد جهت راه‌های پیشگیری از مقاومت کافی تقویت شود. کاهش بروز عفونت از طریق روش‌های پیشگیرانه که می‌تواند بر میزان و حجم نیاز به آنتی بیوتیک ها اثر بگذارد. بهبود استفاده ضدمیکروب ها در پزشکی و دامپزشکی که حائز اهمیت بسیاری است و همچنین توسعه فناوری‌های نوین جهت کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی اثرگذار خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: دنیا و کشورها در وضعیتی هستند که داشتن یک سیستم داینامیک پایش مستمر نتایج تجویز بر بهبود بیماری، بررسی رفتار تجویز، ارائه مستمر تجربه‌های موفق، صرفه جویی در هزینه‌ها و تقویت مشارکت‌های بین المللی ضروری است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: توصیه می‌شود که به صورت دوره‌ای آنتی بیوتیک های پر مصرف را از چرخه خارج کنیم و بعد از یک مدت دوباره به آنها برگردیم تا به نحوی بتوانیم در این زمینه کنترل داشته باشیم.
 
پناهی خاطرنشان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت این باور وجود دارد که هر چه در این حوزه هزینه شود درواقع سرمایه گذاری است بنابراین آمادگی لازم برای ارائه حمایت از طرح‌های کلان پیشگیرانه و حمایت از طرح‌های کلان نوآورانه جهت معرفی ترکیبات جدید به منظور کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی وجود دارد.
 
در پایان این وبینار، بسته سیاستی و حمایتی در کاهش مقاومت میکروبی تهیه، جمع بندی و با تأیید حاضران در نشست اعلام شد.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15016 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر بازدید: 814 ساعت: 11:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
2 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
3 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
5 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 دانه ای که برای لاغری معجزه می کند ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
8 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
9 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
10 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 رشد محدود قیمت طلا در بازار تهران/ دلار کاهشی شد ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان تبخال با نسخه های خانگی و طبیعی در میان شیوه​های طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود ...

  چرا دچار ورم و نفخ شكم می‌شویم؟ گاهی اوقات ممكن است اندازه درد كمر در برخی افراد ب...

  آب،مسئله ای مهم در سالمندی به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید! خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند، می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود رادر طی روز تنظیم نمایند.
۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی ماشینی است که تنفس این آلاینده‌ها منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو، سرکوب سیستم ایمنی و جهش‌زایی در سلول‌های سراسر بدن ما می‌شود که بر ریه‌ها، قلب، مغز و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت منجر به بیماری می‌شود.