معاون وزیر بهداشت عنوان کرد؛
تشریح ۵ برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی


پایگاه خبری لقمه: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به تشریح پنج برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی پرداخت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، همایش مجازی پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی با بررسی راهبردهای همگرا در تحقیقات پیشگیرانه جهت کاهش مقاومت میکروبی برگزار شد.

 
یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست با بیان اینکه همواره مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و ایجاد مقاومت میکروبی چالش بزرگی بوده است، افزود: سازمان جهانی بهداشت هم در این زمینه توجه ویژه دارد و از همه کشورها خواسته که روی این مبحث کار کنند و آموزش‌های لازم را ارائه دهند.
 
وی عنوان کرد: ابتدا باید آسیب‌ها و تبعات ایجاد این مقاومت برای بیمار، سیستم بهداشت و درمان و اثرات اجتماعی آن را بررسی کرد. حجم بزرگی از مشکلات مقاومت میکروبی به دوز مصرفی، مقدار مصرف آنتی بیوتیک و فرهنگ مصرف آن مرتبط است. سیاستگذاری در مصرف آنتی بیوتیک ها بسیار اهمیت دارد تا بدانیم در کشورهای مختلف چگونه عمل شده است. کشورهایی با اقتصاد قوی از چه سیاستی بهره بردند تا توانستند دوز مصرفی، مقدار و در نتیجه مقاومت میکروبی را کاهش دهند.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاکید بر ضرورت پایش مصرف به منظور کاهش استفاده آنتی بیوتیک ها در کشور، یادآور شد: آنتی بیوتیک ها از نظر اثربخشی با یکدیگر متفاوت هستند و گاهی تجویز آن توسط افراد بدون توجه به نمودار تجویز آنتی بیوتیک ها انجام می‌شود و این می‌تواند بر میزان بروز مقاومت آنتی بیوتیکی تأثیرگذار باشد.
 
پناهی به پنج برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: برای متخصصان و تصمیم گیران و حتی آحاد مردم باید آموزش‌های لازم ارائه و دانش و شواهد جهت راه‌های پیشگیری از مقاومت کافی تقویت شود. کاهش بروز عفونت از طریق روش‌های پیشگیرانه که می‌تواند بر میزان و حجم نیاز به آنتی بیوتیک ها اثر بگذارد. بهبود استفاده ضدمیکروب ها در پزشکی و دامپزشکی که حائز اهمیت بسیاری است و همچنین توسعه فناوری‌های نوین جهت کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی اثرگذار خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: دنیا و کشورها در وضعیتی هستند که داشتن یک سیستم داینامیک پایش مستمر نتایج تجویز بر بهبود بیماری، بررسی رفتار تجویز، ارائه مستمر تجربه‌های موفق، صرفه جویی در هزینه‌ها و تقویت مشارکت‌های بین المللی ضروری است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: توصیه می‌شود که به صورت دوره‌ای آنتی بیوتیک های پر مصرف را از چرخه خارج کنیم و بعد از یک مدت دوباره به آنها برگردیم تا به نحوی بتوانیم در این زمینه کنترل داشته باشیم.
 
پناهی خاطرنشان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت این باور وجود دارد که هر چه در این حوزه هزینه شود درواقع سرمایه گذاری است بنابراین آمادگی لازم برای ارائه حمایت از طرح‌های کلان پیشگیرانه و حمایت از طرح‌های کلان نوآورانه جهت معرفی ترکیبات جدید به منظور کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی وجود دارد.
 
در پایان این وبینار، بسته سیاستی و حمایتی در کاهش مقاومت میکروبی تهیه، جمع بندی و با تأیید حاضران در نشست اعلام شد.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15016 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر بازدید: 538 ساعت: 11:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
5 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
9 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و...

  مصرف روزانه دو قاشق عسل تضمین کننده سلامتی است عسل یکی از مواد غذایی بدون ضرر است و حتما باید روز...

  تغذیه برای سلامت ریه ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین وی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قبل از مصرف سبزیجات بخوانید مقاومت ویتامین‌ها و املاح مختلف موجود در سبزی‌ها در برابر عوامل مخرب مانند حرارت، نور و اکسیداسیون با یکدیگر متفاوت است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن‌ها باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزیجات می‌شود.
آشنایی با پنیر پیتزا یا موزارلا به طور سنتی، پنیر موزارلا (پیتزا) از شیر کامل و پر چرب گاومیش‌های آبی به دست می‌آمد اما از چندین دهه قبل ایتالیایی‌ها پنیر موزارلای بسیار خوبی از شیر گاو تولید کردند.
فرآیند رزرو هتل در سیستم‌های رزرواسیون پایگاه خبری لقمه: پس از انتخاب مقصد سفر، در کنار خرید بلیط، اولین کاری که باید انجام دهید، رزرو هتل است. البته انتخاب هتل نیاز به دقت و زمان کافی دارد؛ چراکه محل اقامت در کیفیت سفر تاثیر زیادی می‌گذارد.
خوراکی‌های عالی برای آب کردن شکم این خوراکی‌ها را بخورید تا خواب بهتری داشته باشید، وزن بیشتری کم کنید، و شکم خود را آب کنید.