معاون وزیر بهداشت عنوان کرد؛
تشریح ۵ برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی


پایگاه خبری لقمه: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به تشریح پنج برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی پرداخت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، همایش مجازی پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی با بررسی راهبردهای همگرا در تحقیقات پیشگیرانه جهت کاهش مقاومت میکروبی برگزار شد.

 
یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این نشست با بیان اینکه همواره مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها و ایجاد مقاومت میکروبی چالش بزرگی بوده است، افزود: سازمان جهانی بهداشت هم در این زمینه توجه ویژه دارد و از همه کشورها خواسته که روی این مبحث کار کنند و آموزش‌های لازم را ارائه دهند.
 
وی عنوان کرد: ابتدا باید آسیب‌ها و تبعات ایجاد این مقاومت برای بیمار، سیستم بهداشت و درمان و اثرات اجتماعی آن را بررسی کرد. حجم بزرگی از مشکلات مقاومت میکروبی به دوز مصرفی، مقدار مصرف آنتی بیوتیک و فرهنگ مصرف آن مرتبط است. سیاستگذاری در مصرف آنتی بیوتیک ها بسیار اهمیت دارد تا بدانیم در کشورهای مختلف چگونه عمل شده است. کشورهایی با اقتصاد قوی از چه سیاستی بهره بردند تا توانستند دوز مصرفی، مقدار و در نتیجه مقاومت میکروبی را کاهش دهند.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاکید بر ضرورت پایش مصرف به منظور کاهش استفاده آنتی بیوتیک ها در کشور، یادآور شد: آنتی بیوتیک ها از نظر اثربخشی با یکدیگر متفاوت هستند و گاهی تجویز آن توسط افراد بدون توجه به نمودار تجویز آنتی بیوتیک ها انجام می‌شود و این می‌تواند بر میزان بروز مقاومت آنتی بیوتیکی تأثیرگذار باشد.
 
پناهی به پنج برنامه کلان وزارت بهداشت در کاهش مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: برای متخصصان و تصمیم گیران و حتی آحاد مردم باید آموزش‌های لازم ارائه و دانش و شواهد جهت راه‌های پیشگیری از مقاومت کافی تقویت شود. کاهش بروز عفونت از طریق روش‌های پیشگیرانه که می‌تواند بر میزان و حجم نیاز به آنتی بیوتیک ها اثر بگذارد. بهبود استفاده ضدمیکروب ها در پزشکی و دامپزشکی که حائز اهمیت بسیاری است و همچنین توسعه فناوری‌های نوین جهت کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی اثرگذار خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: دنیا و کشورها در وضعیتی هستند که داشتن یک سیستم داینامیک پایش مستمر نتایج تجویز بر بهبود بیماری، بررسی رفتار تجویز، ارائه مستمر تجربه‌های موفق، صرفه جویی در هزینه‌ها و تقویت مشارکت‌های بین المللی ضروری است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: توصیه می‌شود که به صورت دوره‌ای آنتی بیوتیک های پر مصرف را از چرخه خارج کنیم و بعد از یک مدت دوباره به آنها برگردیم تا به نحوی بتوانیم در این زمینه کنترل داشته باشیم.
 
پناهی خاطرنشان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت این باور وجود دارد که هر چه در این حوزه هزینه شود درواقع سرمایه گذاری است بنابراین آمادگی لازم برای ارائه حمایت از طرح‌های کلان پیشگیرانه و حمایت از طرح‌های کلان نوآورانه جهت معرفی ترکیبات جدید به منظور کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی وجود دارد.
 
در پایان این وبینار، بسته سیاستی و حمایتی در کاهش مقاومت میکروبی تهیه، جمع بندی و با تأیید حاضران در نشست اعلام شد.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15016 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر بازدید: 402 ساعت: 11:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
7 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان ریزش مو با مصرف تخم کدو هنگامی که زنان یا مردان شروع به از دست دادن موهای ...

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

  بادمجان موثر در كاهش وزن و رفع كم خونی بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
خنک بنوشید بیشتر عرق می‌کنید تابستان فرا رسیده و مشکل عرق و بوی بدن آن تبدیل به کابوس خیلی‌ها شده است. گاهی در اتوبوس یا مترو و حتی فضاهای باز از بوی عرق بعضی‌ها نمی‌شود نفس کشید.
ریزش مو با رژیم غذایی مناسب تا حد زیادی برطرف می‌شود سید حسین حسینی رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابوراظهار داشت: کم‌خونی یکی از علت‌های اصلی ریزش مو است که برای رفع آن، مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند گوشت، غلات کامل، سبزیجات برگی سبز تیره، تخم مرغ، خرما و کشمش توصیه می‌شود.
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .