جزییات پرونده ثبت ملی کوفته تبریزی


پایگاه خبری لقمه: مهارت سنتی تهیه «کوفته تبریزی» به شماره ۱۷۸۹ اول اسفندماه سال ۱۳۹۷ در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است و علی فلسفی میاب ـ مسؤول ثبت میراث ناملموس آذربایحان شرقی ـ درباره جزئیات این پرونده و ارزش‌ها و جایگاه فرهنگی این خوراک سنتی توضیحاتی ارائه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «کوفته تبریزی»، یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار در خطه آذربایجان ایران است که خاستگاه اصلی آن آذربایجان شرقی است و مردم این استان این غذا را بیشتر برای مهمانان ارزشمندشان طبخ می‌کنند. با این حال، این خوراک سنتی تازه چند سالی است در فهرست میراث ناملموس ثبت شده است.

 
مهارت سنتی تهیه «کوفته تبریزی» به شماره ۱۷۸۹ اول اسفندماه سال ۱۳۹۷ در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است و علی فلسفی میاب ـ مسؤول ثبت میراث ناملموس آذربایحان شرقی ـ درباره جزئیات این پرونده و ارزش‌ها و جایگاه فرهنگی این خوراک سنتی به ایسنا گفت: کوفته «تبریزی»، از خوراک‌های فرهنگی استان آذربایجان شرقی به شمار می‌آید، این غذا در هر خانه‌ای از این استان پخته می‌شود و به عنوان یکی از غذاهای ارزشمند این خطه، ملی شده است.  
 
این کارشناس ثبت اضافه کرد: «کوفته تبریزی» در زمستان و اعیاد مذهبی و ملی تهیه می‌شود و شاید در شهرهای دیگر هم پخته شود، اما همانطور که از نامش برمی‌آید یک غذای تبریزی است و تفاوت‌هایی در طرز پخت و ظاهر آن با شهرهای دیگر وجود دارد. معمولا  کوفته‌های تبریزی در اندازه بزرگ تهیه می‌شود و گوشتی که در آن استفاده می‌شود به جای چرخ کردن، در هاون سنگی یا چوبی به صورت دستی کوبیده می‌شود. داخل کوفته هم تخم‌مرغ آب‌پز شده گذاشته می‌شود. لپه، آلوچه، سبزی‌های معطر، زرشک، نمک و فلفل، پیاز، روغن و زردچوبه از دیگر مواد اولیه تهیه کوفته تبریزی است که در مناطق دیگر هم استفاده می‌شود.  
 
به گفته فلسفی میاب، این غذای تبریزی یکی از ارزش‌های مهمانداری در آذربایجان شرقی را معرفی می‌کند؛ چرا که خانواده‌ها بیشتر برای مهمان عزیزانشان این غذا را درست می‌کنند و با این کار برای مهمانشان ارزش می‌گذارند و در برخی نقاط آذربایجان شرقی، در عیدهای قربان و غدیر حتما این غذای سنتی را طبخ می‌کنند.
 
به جز کوفته تبریزی، مهارت یا شیوه تهیه بیش از ۲۸ نوع خوراک‌های محلی و سنتی در استان آذربایجان شرقی به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15098 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ جمعه ۳۰ دي بازدید: 1032 ساعت: 11:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی از دید گردشگران خارجی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
2 خوردن اسپاگتی به سبک و روش ایتالیایی‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
3 طرز تهیه کوفته ازمیری «دستور سرآشپز معروف ترکیه‌ای» ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
4 مسابقه آشپزی دو بازیگر روی آنتن تلویزیون ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۱ اسفند
5 طرز تهیه كوفته ریحان ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان
6 دستور پخت کوفته تبریزی با تمام فوت و فن آن ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۵ خرداد
7 روش تهیه كوفته كباب ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۳ آذر
8 طرز تهیه‌ کوفته گوشت یونانی ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ شهريور
9 دستور پخت كوفته ریزه با سیب‌زمینی مناسب برای سحری ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ مرداد
10 طرز تهیه كوفته كباب، وعده‌ای مناسب شام و سحر ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۱ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شما به این 4 دلیل پرخوری می‌کنید اگر می‌بینید بدون احساس گرسنگی به سراغ یخچال و خور...

  با انواع غذاهای آلرژی‌زا آشنا شوید آلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری ...

  مهمترین ویتامین های مکمل برای حفظ سلامت بدن با این حال، بسیاری ازمردم به اندازۀ نیاز بدنشان مو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.
نوشیدن چای با قند، کم ضررتر از خرما و کشمش و توت خشک! بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…می‌خورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌کنند.
تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.