چند توصیه برای کسانی که رژیم غذایی دارند


یک متخصص تغذیه گفت: کاهش وزن تنها با کاهش انرژی دریافتی میسر خواهد بود و این امر بر اساس محدودیت در دریافت انرژی و یا افزایش مصرف یا سوخت انرژی صورت می‌گیرد.

به گزارش لقمه، دکتر فروزان صالحی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن هشدار در مورد استفاده از رژیم‌های خیلی سخت، اظهار داشت: رژیم‌های خیلی سخت کمتر از 1200 کالری در روز به علت احتمال پرخوری بعدی و بازگشت به چاقی خطرات سلامتی را به همراه خواهد داشت و با توجه به این که در این گونه رژیم‌ها غالبا دریافت ویتامین و مواد معدنی ناکافی است بنابر این نیاز به مصرف مکمل‌های ویتامین و املاح وجود دارد.

وی افزود: در ابتدا کاهش وزن به دلیل دفع مایعات است و سپس چربی کاهش می‌یابد این رژیم‌ها نباید بیش از 16 هفته ادامه یابد رژیم غذایی سخت عوارض جانبی نامطلوبی دارد که می‌توان به تهوع، عدم تحمل سرما، ریزش مو، سنگ کیسه صفرا و نامنظمی قاعدگی اشاره کرد.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: رژیم غذایی که شامل مصرف زیاد مایعات است سبب کاهش شدید پروتئین وسدیم بدن شده و فرد را در معرض کمبود سدیم قرارخواهد داد در این حالت فرد دچار تهوع ، گیجی ، سرگیجه شده و درموارد شدیدتر به کما خواهد رفت.

وی استفاده از رژیم‌هایی با کاهش متوسط کالری 1200تا 1500 کیلو کالری در روز برای بانوان و رژیم‌های غذایی 1400 تا 1600 کیلو کالری در روز را برای آقایان مناسب دانست و خاطرنشان کرد: محدودیت مصرف انرژی امری ساده و قابل دستیابی است که از طریق انتخاب و مصرف غذاهای سالم‌تر انتخاب غذاهایی با چربی کمتر ، افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها و روش‌های طبخ با چربی کمتر امکان‌پذیر بوده که در مجموع به کاهش انرژی دریافتی منجر می‌شود.

به گفته وی، در این روش دریافت انرژی به 500 تا 1000 کیلو کالری در روز کاهش می‌یابد اگر چه استفاده از رژیم غذایی کم کالری توصیه می‌شود، اما استفاده از رژیم‌های خیلی کم کالری مثلا کمتر از 800 کیلو کالری در روز به طور معمول و بدون دریافت آموزش‌های لازم مناسب نبوده و نتایج مطلوبی نیز در بر نخواهد داشت.


نقل از :همشهری آنلاین

کد: 1558 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۹ شهريور بازدید: 5278 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
2 شیر نارگیل برای زنان باردار چه فوایدی دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
3 با خوردن دم كرده ریحان خشك یا تازه حالت تهوع را درمان کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
4 مواد غذایی که در بروز سردرد تاثیر گذارند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
5 نوشیدن چایی برای کوکان مفید است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ فروردين
6 راهکارهایی برای کاهش حالت تهوع در زمان بارداری ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۰ اسفند
7 نوشیدنی های مفید برای معده را بشناسید ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
8 تاثیر زنجبیل بر تهوع و استفراغ بارداری ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ دي
9 فقط از فروشگاه های معتبر خرید کنید ۱۳۹۴ پنج شنبه ۳۱ ارديبهشت
10 غذاهای کنسروی تا چند روز قابل مصرفند؟ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
11 با خواص درمانی انجیر آشنا شوید ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۸ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

  آیا با خوردن بستنی سر درد می‌گیرید؟ به نظر شما این حالت نشان دهنده بیماری خاصی است و ن...

  روش‌های دور زدن حس «گرسنگی» برای رژیم و لاغری و کم کردن اشتها، حرف های زیادی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.
خواص انواع آب‌میوه و سبزیجات آب میوه ها و سبزیجات نه تنها بسیار خوش‌طعم، لذیذ و نشاط‌آور بوده، بلكه باعث ایجاد انرژی و حس جوانی می‌شوند.
دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.
دستور تهیه محلول جادویی ضدجوش تاریخ استفاده از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها به چند هزار سال پیش برمی‌گردد؛ اثربخشی بعضی از این داروهای گیاهی را علم ثابت کرده است و بعضی راهنوز نه؛ آویشن از آن گیاهانی است که این روزها دانشمندان درباره اثربخشی آن به یافته‌های جدیدی رسید‌ه‌اند.