چهار رقم جدید گندم و جو به کشاورزان معرفی شد


رییس بخش تحقیقات غلات وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال چهار رقم جدید گندم نان و جو برای تولید انبوه به کشاورزان کشور معرفی شده است .

لقمه: ˈ مجتبی وهاب زاده در حاشیه برگزاری گردهمایی برنامه ریزی تحقیقات و بذر غلات آبی کشور گفت: از این ارقام دو رقم گندم ˈ گنبدˈ و ˈ سیروان ˈ و دو رقم دیگر ˈ جو نیک ˈ و ˈتریتیکاله سناباد ˈ است.

وی اضافه کرد: ارقام گندم یاد شده برای کشت در مناطق گرم و مرطوب شمال کشور مانند استان گلستان و رقم جو نیک که مقاوم به بیماری سنبلک برای کشت در مناطق معتدل و جو تریتیکاله سناباد مناسب اراضی کم بازده مانند استان خراسان رضوی است .

وی بیان داشت: حداکثر توانمندی تجاری این دو رقم گندم در هر هکتار بطور متوسط 11 تن و ارقام جو یاد شده در هر هکتار 9 تن است .

وهاب زاده میانگین تولید گندم دیم کشور را نیز حداکثر هزار کیلوگرم در هکتار ذکر کرد و گفت: پیش از این میانگین تولید ارقام تجاری گندم در سطح آزمایشات ترویجی حدود 5/5 تن در هکتار و در سطح کشور حدود چهار تن در هکتار بود.
وی یادآورشد: اکنون در کشور بیش از 55 رقم تجاری گندم و 23 رقم جو به صورت زرع آبی در اراضی کشاورزی به وسعت 6/2 میلیون هکتار کشت می شود که در 95 درصد این زمین ها از ارقام اصلاح شده استفاده می شود.

وهاب زاده گفت: تحقیقات غلات در کشور از سال 1303 که تعدادی از کارشناسان سازمان جهانی فائو به ایران آمدند در مدرسه فلاحت کرج که امروز پردیس کشاورزی است با جمع آوری ارقام بومی کشور آغاز شد و در سال 1338 به صورت رسمی فعالیت های تحقیقاتی غلات در موسسه تحقیقات اصلاح ، تهیه نهال و بذر ادامه یافت.

وی گفت : اکنون بخش تحقیقات غلات با داشتن 300 محقق و کارشناس در 41 ایستگاه تحقیقاتی استانهای مختلف در زمینه های به زراعی و به نژادی و تولید هسته های اولیه بذر فعالیت دارند. 

گردهمایی دو روزه برنامه ریزی سالانه تحقیقات غلات که با شرکت حدود 200 نفر از کارشناسان ، محققان ، مروجان و کشاورزان پیشرو در کرج در حال برگزاری است، فردا پایان می یابد.


نقل از :ایرنا

کد: 1567 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۰ شهريور بازدید: 3109 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
2 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
4 تاثیر ایجاد دالان‌های امن برای ارسال غلات به خارج از بنادر اوکراین ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
5 آ‌غاز آزمون باسکول‌های مرغداری‌ها و مراکز عرضه گندم و غلات ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
6 تلاش عاجل سازمان ملل به منظور بازگشایی بنادر اوکراین برای عبور غلات ۱۴۰۱ جمعه ۱۳ خرداد
7 سلاحِ طلاییِ پوتین ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۰ خرداد
8 دلایل گرانی غلات و گندم از زبان معاون وزیر/سهم 30 درصدی روسیه و اکراین در تامین غلات جهان ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۹ ارديبهشت
9 هزاران دستگاه کمباین غلات آماده برداشت محصول ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
10 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
11 افزایش دو درصدی میزان تجارت جهانی غلات ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور ...

  5 میوه زمستانی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن سرمای زمستان یکی از عوامل ابتلا به سرماخوردگی، آن...

  پوست پیاز را دور نریزید پزشكان توصیه می‌كنند از این پس وقتی وارد آشپزخانه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رابطه زناشویی سالم با نوشیدنی های گیاهی شاید برای‌تان عجیب باشد كه چگونه یك نوشیدنی گیاهی می‌تواند به بهبود روابط زناشویی كمك كند. در حالی كه این موضوع یك اصل ثابت شده است كه سلامت، تازگی و مغذی بودن موادغذایی كه مصرف می‌كنیم می‌تواند تاثیری مستقیم بر كیفیت و چگونگی رابطه میان زوج‌ها و همسران داشته باشد و حتی در مواردی به پیشگیری از بروز برخی اختلال‌ها كمك كند.
با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
میوه؛ سؤالات و نگرانی‌ها در موقع خرید میوه‌ها، فقط نگاهی بیندازید به این همه رنگ زیبا که همانند رنگین کمان می‌مانند، در حالی که هر رنگ حاوی مواد مغذی است که سلامت بدن را تأمین می‌کنند.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!