مصرف بی‎رویه آنتی بیوتیکها میکروبها را جسورتر می‌کند


عضوهیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، گفت: مصرف بی‎رویه آنتی بیوتیکها در بیشتر اوقات نه تنها بیماری را درمان نمی‏‌کند بلکه عوارض آن را تشدید می‏‌کند.

به گزارش لقمه، دکتر شهرام شکری گفت‌: متأسفانه برخی افراد در فصل سرما با مشاهده هرگونه علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به طور خودسرانه از آنتی‏بیوتیکها استفاده می‎کنند؛ بیشتر اوقات آنتی‏بیوتیک‎ها نه تنها بیماری سرماخوردگی را درمان نمی‎کنند بلکه عوارض آن را تشدید می‎کنند.


این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه با گذشت زمان مصرف بی‎رویه آنتی‏بیوتیکها به ایجاد باکتریهایی کمک می‎کند که بسیار مقاومتر از قبل هستند، اظهار کرد: مصرف متناوب و نامتناسب آنتی‏بیوتیکها فرصت ازدیاد باکتریهایی را فراهم می‌‏سازد که به درمان مقاومت نشان می‌‏دهند.


عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در برخی از بخشهای خصوصی و دولتی و بیمارستانها، پزشکان داروهای آنتی‏بیوتیکی را به صورت بی‏رویه تجویز می‏‌کنند، اضافه کرد: مصرف بی‌‏رویه آنتی‏بیوتیک‏ها مقاومت میکروب‎ها نسبت به داروها را بیشترمی‏‌کند و این مسئله درآینده به شدت، سلامت مردم را تهدید خواهد کرد.


وی ادامه داد: با بررسی نسخه‏‌های پزشکان مشاهده می‌‏شود در نیمی از آنها در مورد تجویز داروی آنتی‏بیوتیک و مصرف خودسرانه آن با مشکلاتی مواجه‏‌ایم.


او تصریح کرد: آنتی‏بیوتیک‏ها در درمان همه بیماری‏های عفونی موثر نیستند و نباید بی‏‌جهت استفاده شوند به طوری که حتی بسیاری از بیماری‏های ویروسی به درمان با آنتی بیوتیک‏ها نیازی ندارد؛ مصرف بی‌‏رویه و غیر منطقی این داروها، کامل نکردن دوره درمان و مصرف نامنظم آنها باعث مقاومت باکتری‏ها نسبت به آنتی‎بیوتیک‏های مختلف می‎شود.


عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اینکه با مصرف خودسرانه آنتی‏بیوتیک، تعداد بسیاری از باکتری‏ها نسبت به آنتی‏بیوتیک‏ها مقاوم می‏‌شوند و این مهم از بیماری به بیمار دیگر در بیمارستانها سرایت می‏‌کند، اضافه کرد: استفاده طولانی مدت از آنتی‏بیوتیک‏ها می‏‌تواند پیامدهای خطرناکی در آینده به دنبال داشته باشد؛ در حال حاضر مقاومت دارویی به دلیل مصرف خودسرانه آنتی‏بیوتیک‏ها در بیمارستان‏ها افزایش یافته که این امر موجب بروز عوارض بسیاری خواهد شد.


دکتر شکری با بیان اینکه درمان سرماخوردگی و اسهال نیازمند استفاده از آنتی‏بیوتیک نیست، یادآور شد: درمان با آنتی‏بیوتیک نامناسب از عمده‏‌ترین دلایل بروز مقاومت آنتی‏بیوتیک در بیمارستانهاست؛ میزان مقاومت باکتریها نسبت به آنتی‏بیوتیک‏های معمولی نظیر پنی‏سیلین در حال افزایش است.


وی با تأکید بر اینکه مصرف آنتی‏بیوتیک‏ها در بیمارستانها بهتر است براساس تشخیص پزشک باشد، خاطرنشان کرد: هر پزشک باید دیدی جامعه‌‏نگر داشته باشد و تنها بیمار خود را در نظر نگیرد؛ پزشکان آنتی‏بیوتیک‏ها را تنها در صورت نیاز تجویز کنند.

س.س


نقل از :ایسنا

کد: 1662 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ شهريور بازدید: 3242 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
3 هشدار سازمان غذا و دارو در مورد ساخت بدون مجوز یک نوع آنتی بیوتیک تزریقی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
6 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
7 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
8 ستاد رصد تامین دارو تشکیل می‌شود/ وضعیت کمبود آنتی بیوتیک ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
9 کمبود آنتی بیوتیک به خاط تجویزهای اشتباه است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۶ آبان
10 آنتی بیوتیک ها موجب عفونت قارچی می شوند ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
11 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان بواسیر با داروهای گیاهی بواسیر(هموروئید)، بیماری دردناکی است که باعث التها...

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  در مصرف کشک به این نکات توجه کنید كشك یكی از محصولات لبنی با ارزش است كه به 2شكل صنع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت