صبحانه نخوردن با كاهش یادگیری و خستگی در مدرسه همراه است


سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكی عنوان كرد: كودكانی كه صبحانه نمی‌خورند در طول ساعاتی كه درمدرسه هستند با كاهش یادگیری، كاهش تمركز حواس دركلاس درس، خستگی و بی‌حوصلگی مواجه می‌شوند.

به گزارش لقمه،دكتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب اظهار داشت:‌ كمبودهای تغذیه‌ای دراین سنین از جمله كمبود ریزمغذی‌ها مانند آهن و روی می‌تواند منجر به كاهش قدرت قدرت یادگیری و افت تحصیلی در دانش‌آموزان شود.


وی افزود: دانش آموزان درسنین رشد هستند وبه همین دلیل برنامه غذایی روزانه آنها باید به گونه‌ای تنظیم شود كه مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جسمی وكارایی ذهنی تامین شود.


وی تصریح كرد: در برنامه غذایی روزانه دانش آموزان پنج گروه غذایی اصلی شامل نان وغلات ( برنج ، ماكارونی) كه عمدتا انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می كنند، گروه شیر ومواد لبنی برای تامین كلسیم، فسفر، بخشی از پروتئین و ویتامین‌های گروه ب، گروه گوشت و تخم مرغ و حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز جهت رشد و افزایش حجم عضلات، گروه میوه‌ها و گروه سبزی‌ها برای تامین ویتامین‌ها، املاح معدنی و فیبر به مقدار كافی گنجانده شود.


این متخصص تغذیه ابراز داشت:‌ مصرف موادغذایی چرب و پرنمك و شیرین که در موادی مانند نوشابه‌های گازدار، آب میوه های صنعتی، شیرینی و شکلات،‌ آب نبات‌ها، چیپس و پفك وجود دارد، به این دلیل كه فاقد ارزش غذایی بوده و می تواند زمینه را برای بروز كمبودهای تغذیه‌ای، چاقی و اضافه وزن، فشارخون و چربی خون بالا فراهم كند، توصیه نمی‌شود.


وی خاطرنشان كرد: حتما میان وعده مناسب و سالم مانند میوه، لقمه‌های خانگی مثل نان و پنیر، نان و تخم مرغ، شیر، انواع تنقلات سنتی از قبیل نخود، كشمش، برگه ها و انواع مغزها استفاده شود. میان وعده ها فقط برای رفع احساس گرسنگی نیستند و بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را برای این گروه سنی باید تامین كنند.


دكتر عبداللهی گفت: محصولات غذایی مثل چیپس، پفك و محصولات مشابه، نوشابه های گازدار، یخمك كه ارزش غذایی ندارند، لواشك، آلو و آلوچه‌هایی كه فاقد بسته بندی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند جایی در میان وعده‌های سالم و باكیفیت تغذیه‌ای ندارند .

س.س


نقل از :ایسنا

کد: 1664 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ شهريور بازدید: 2819 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
2 شما چند وعده غذا می خورید آقای اقتصاددان؟! ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
3 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
4 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
5 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
6 رشد تجارت ایران با همسایگان در دولت سیزدهم؛ وعده‌ای که محقق شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳ شهريور
7 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
8 وعده وزارت کشاورزی به تولید کنندگان برای تامین نهاده های دامی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
9 جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
10 این پنج ماده غذایی عمر شما را طولانی می کند ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين
11 وعده وزیر کار به تولید کنندگان و کارگران/سه گانه تولید کننده دولت و کارگر در سال 1400 ۱۴۰۰ دوشنبه ۲ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ادویه‌ای برای سوزاندن چربی ادویه‌های بسیاری وجود دارند که توانایی بدن را در س...

  خونریزی هنگام مسواک زدن علامت وجود جرم دندانی است یک دندانپزشک گفت: اولین علامت وجود جرم، خونریزی هن...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.
آشنایی با خواص لاغری میوه‌ها همه ی ما تصور می کنیم که برای کاهش وزن و لاغری باید هر نوع ماده ی غذایی شیرین را از برنامه ی غذایی مان حذف کنیم. به خاطر اینکه این مواد غذایی حاوی قند بوده و کالری زیادی به بدن می رسانند.
لاغری با افزایش سوخت و ساز بدن افزایش سرعت سوخت و ساز بدن باعث تسریع روند کاهش وزن می شود. به همین دلیل، به بدن خود لطفی کنید و توصیه های زیر را انجام دهید.
داستان شکلات‌هایی با طعم سوئیسی امروزه کشور اروپایی سوئیس که در دامنه سلسله رشته های کوه های آلپ واقع شده است، به عنوان یکی از کشورهای مشهور در زمینه تولید شکلات در جهان به شمار می‌رود، تا جایی که شکلات سوئیسی تبدیل به یکی از سوغاتی‌های این کشور اروپایی شده است.