صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان
دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
درمان پیش دیابت با کلم بروکلی
کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟
بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی
واردات دام پایه پروار در حال انجام است
«نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران
خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض
آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی
مجله لقمه
ویژه نامه رمضان
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
>
قوانین طلایی برای غذا خوردن
قوانین طلایی برای غذا خوردن
این هفت قانون طلایی، قوانینی است که همه متخصصان تغذیه و سلامت به آن اشاره دارند ،حتی آن را از مادربزرگ هایمان هم شنیده ایم ! با عمل به این قوانین سالم زندگی کنیم.
به گزارش لقمه، امروزه بیشتر مردم از اختلالات تغذیه ای و گوارشی رنج میبرند. یكی از مشغلههای ذهنی اغلب افراد انتخاب غذای سالم و مغذی میباشد. شیوع عادتهای غذایی ناسالم و گرایش به خوراكهای نه چندان مغذی اما پر كالری باعث افزایش تعداد مبتلایان به انواع بیماریهای مزمن و خطرناك مثل چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی شده است. در حالیكه در بین متخصصان تغذیه این عبارات بسیار محبوب و مورد تاكید میباشد. " غذا بخورید اما پرخوری ممنوع ، با میوهها و سبزیجات دوست باشید" جمله اول "غذا بخورید" ساده اما بسیار مهم است. منظور از غذا ، غذاهای واقعی مثل میوه جات و سبزیجات، غلات و حبوبات، ماهی و گوشت میباشد نه شبه غذاهایی كه امروزه بسیار رایج شده و خالی از مواد مغذی اما پر ضرر است. اما هفت قانون خوردن عبارتند از:
1- از خوردن غذاهایی كه مادر بزرگتان به عنوان غذا نمیشناسد اجتناب كنید! حتما تعجب میكنید كه این چنین قانونی وجود دارد. اما باید بپذیرید كه عادتهای غذایی مادر بزرگ شما و تشخیص وی در مورد كیفیت غذا بهتر از شما است. شاید توجه كرده اید كه اغلب غذاهاو خوراكهایی را میخورید كه حتی قادر به تلفظ تركیبات موجود در آن نیستید و این به راستی ضرر بزرگی است.
2- از خوردن غذاهایی كه از بیش از 5 تركیب تشكیل شده و یا تركیبات آن را نمیشناسید اجتناب كنید.
3-خرید غذا از سوپر ماركت و سایر مراكز فروش فست فود ممنوع! مسلما این نوع غذاهای آماده ، تازه نیستند و بعلاوه تركیبات آن نیز مشخص نمیباشد. بهتر است برای تهیه غذا از مواد تازه و سالم و با صرف وقت مناسب استفاده كنید.
4- از خوردن غذاهایی كه سرانجام فاسد و خراب نمیشوند اجتناب كنید. البته در این زمینه استثنایی وجود دارد و آن عسل است. اما به عنوان یك قانون ، غذاهایی كه هرگز فاسد نمیشوند فاسد نیستند.
5-فقط آنچه میخورید مهم نیست بلكه چگونگی صرف غذ ا نیز مهم است. همیشه سعی كنید سفره غذا را در حالی كه هنوز كمیگرسنه هستید ترك كنید. بسیاری از فرهنگها و مذاهب از جمله دین مبین اسلام تاكید دارد كه خوردن غذا قبل از سیری كامل دست بكشید.
6-خانوادههای سنتی عادت به خوردن غذا سرسفره و دور هم داشتند واین براستی عادت زیبا و سالمیبود . در حالیكه امروزه اغلب در حین تماشای تلویزیون غذا صرف میشود.
7- از خوردن غذا داخل ماشین اجتناب كنید.
نظر شما راجع به این قوانین چیست؟
در واقع آنچه در قالب این هفت قانون به آن اشاره شد چیزی است كه اغلب متخصصان تغذیه و سلامت در تجویزهای مختلف به آن اشاره میكنند. باید بدانیم كه بعضی از تغییرات رایج در سبك زندگی امروزی دلیل اصلی و مخفی چاقی و اضافه وزن اپیدمیك و بسیاری از ناراحتیهای دیگر است. توصیه به صرف غذا در كنار یكدیگر و سر سفره و نه در حین تماشای تلویزیون سنتی بود كه امروزه دچار تغییر ناخودآگاه شده است. در روزگار مادر بزرگ بشقابهای غذا بزرگ و لبزیر نبود .
سایر نكاتی كه در مورد غذا متداول است عبارتند از:
-غذا وسیله ای برای تحویل مواد مغذی به بدن است. آنچه در مورد یك غذای خاص مثلا بروكلی حائز اهمیت است فیبر و مواد آنتی اكسیدانی میباشد كه در آن جای دارد . بنابر این به نوع تركیبات و مواد مغذی موجود در غذا توجه كنید و نه به ظاهر آن.
-نیاز به متخصص برای گرفتن دستور غذا میباشد. مواد مغذی نامرئی و مبهم است. چیزی شبیه مذهب! بنابر این شما نیاز به متخصص و رهبری برای تشخیص بهترین نوع غذا و متناسب با نیاز بدن هستید.
-مهم ترین هدف از خوردن حفظ سلامت جسم و روح است. البته باید گفت كه تمام دلیل خوردن این نیست. لذت، ارتباط اجتماعی، همسانی و یا آیین و تشریفات نیز از دیگر دلایل خوردن میباشد.
-غذاهای شیطانی و فرشته خو وجود دارد! همان گونه كه از شیطان باید گریزان بود ، غذاهای شیطانی نیز مستحق فرار هستند. این غذاها عبارتند از چربیهای ترانس و اشباع شده و غذاهای فرشته خو و مفید همان میوهها و سبزیجات گوناگون است.
س.س
نقل از :آکاایران
کد:
1678
تاریخ نشر:
۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور
بازدید:
5963
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
خوردن فیبر کلید سلامت رودهها
۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
2
مسمومیت دهها فیلیپینی با خوردن لاکپشت در حال انقراض
۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3
خوردن این میوه اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش میدهد
۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4
ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی
۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5
تفاوتهای روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانیها و غذا خوردن روی میز
۱۴۰۳ يکشنبه ۱۵ مهر
6
خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
7
جریمه خوردن و آشامیدن در حین رانندگی چقدر است؟
۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
8
چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است!
۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9
روشهای پیدا کردن بهترین رستورانها در سفر
۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
10
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل
۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
11
روشهای ایجاد تنوع در ظاهر غذاها
۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
پیشگیری از موخوره با تغذیه درست
موخوره در موهای آسیبدیده ایجاد میشود و برای پیشگ...
دانش تغذیه ای شما چه قدر است؟(2)
پایگاه خبری لقمه: برای اینكه بفهمید اطلاعات تغذیه ...
آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی
شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر م...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن»
«ممنون، میل ندارم. برنج کم میخورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شبها شام نمیخورم. به جای پروتئین، سالاد میخورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سالهای اخیر به رواج بیاشتهاییهای عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آنها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگهای غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
هشدار درباره جگر
سن دام و شایط پرورش آن در کیفیت جگر تاثیر چشمگیری دارد.
آشنایی با پرتقال و خواص دارویی آن
پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز است .
کارآفرینی با یک گیاه کدو شکل
پایگاه خبری لقمه: «محمدرضا صابری» کارآفرین فعالی ست که تصمیم گرفت کشاورزی را به شیوهای نوین به کار بگیرد و با تولید محصولات خاص در این زمینه فعالیت کند.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است