عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است


وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌ماندگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است و عوارض خطرناک نمک‌های دریا که به وسیله افراد سودجو تبلیغ می‌شوند، جبران‌ناپذیر است.

به گزارش لقمه، حسن نخودکار، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه ید یکی از ریز مغذی‌های اساسی است، گفت: تولید هورمون تیروئید و تاثیر این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.

نخودکار افزود: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی بر توانایی‌های ذهنی و جسمی افراد جامعه به خصوص در کودکان و نوجوانان می شود.

وی شایعترین تجلی بالینی این کمبود را به صورت گواتر عنوان و تصریح کرد: بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی است که ممکن است به طور ظاهری نمایان نباشد.

وی با اشاره به اینکه علی رغم آنکه از سال 2000 میلادی تاکنون جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شده است، اظهار داشت: لیکن متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ، دریا و دریاچه با عنوان نمک‌های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر واقع، غیر منطقی و غیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان تبدیل شده است.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان اذعان داشت: عوارض جبران ناپذیر نبود ید از یک سو، همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم، جیوه و ...( که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی می شود) و وجود گچ، شن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمکهای معرفی شده به عنوان نمک های طبیعی (سنگ نمک، نمک دریا و دریاچه) باعث گمراهی آحاد مردم و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم است.

نخودکار تاکید کرد: باید با مصرف صحیح نمک یددار تصفیه شده و استاندارد به میزان کافی از بروز اختلالات ناشی از کمبود ید پیشگیری کرد.


نقل از :پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت

کد: 1967 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۴ مهر بازدید: 4411 ساعت: 6:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
7 عوارض خوردن لیموترش با نمک ۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير
8 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
9 طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور
10 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
11 جریان دوتابعیتى بودن وزیر بهداشت چیست؟ ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حقایقی درباره "تاریخ انقضا"ی موادغذایی برای بسیاری از ما بارها اتفاق افتاده که مقابل یخچا...

  حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است پایگاه خبری لقمه: نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد ک...

  غذاهای کودک‌کش بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهند غذاهای شیرین...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت