آشنایی با 18 غذای نذری در شهرهای ایران


نذری دادن از آدابی است كه از دیرباز در میان ایرانیان رواج‌داشته و به‌خصوص در مراسم سوگواری بزرگان مذهبی نظیر تاسوعا و عاشورا مردم اعتقاد فراوانی به طبخ غذایی خاص و پخش كردن آن دارند.

نذری دادن از آدابی است كه از دیرباز در میان ایرانیان رواج‌داشته و به‌خصوص در مراسم سوگواری بزرگان مذهبی نظیر تاسوعا و عاشورا مردم اعتقاد فراوانی به طبخ غذایی خاص و پخش كردن آن در میان اطرافیان از همسایگان گرفته تا خانواده‌های نیازمند دارند... 


این مطلب نیز نگاهی دارد به 18 شهر مختلف ایران و غذاهای خاصی كه ساكنان هر شهر بیش از همه آن را به عنوان نذری پخش می‌كنند.


رشت و خورش فسنجان


مردم این شهر علاقه زیادی به خورش فسنجان ترش دارند و در عروسی و عزا آن را می‌پزند. این خورش با رب انار بسیار ترش تهیه می‌شود و رنگش بسیار سیاه است.


لاهیجان و قیمه چرخ‌كرده


نذری مخصوص این شهر، غذایی به نام قیمه چرخ‌كرده است كه تنها تفاوتش با قیمه معمولی، گوشت چرخ‌كرده بسیار سرخ‌كرده‌ای است كه در آن می‌ریزند.


مشهد و شله


مردم مشهد غذایی را كه پیش از این در صفحه غذای ایرانی به آن پرداخته‌ایم و ظاهری شبیه به حلیم دارد، بیش از همه به عنوان نذری انتخاب می‌كنند.


سمنان و خورش آلوترش


غذایی كه شباهت زیادی به خورش قیمه دارد با این تفاوت كه در آن آلوهای ترش بومی سمنان می‌ریزند و با برنج در میان مردم پخش می‌كنند.


اراك و آش بی‌بی سه‌شنبه


این آش در تمام ایام سال به عنوان نذری داده می‌شود اما در ماه محرم نیز یکی از انتخاب‌های اول اراکی‌هاست و از آنجا كه روزهای سه‌شنبه آن را پخش می‌كنند، به این نام معروف است و اجزای آن متشكل است از نخود، لوبیا، عدس و بلغور. در ضمن، مانند حلیم صبح‌ها میان مردم تقسیم می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این آش می‌توانید به صفحه غذای ایرانی مراجعه کنید.


كاشان و آبگوشت پلو


كاشانی‌ها آبگوشت را بیش از هر غذایی می‌پسندند البته با برنج. در ضمن، این آبگوشت به دلیل زردچوبه?اش، رنگ زردی دارد و با لوبیای سفید و نخود طبخ می‌شود. البته برخی خانواده‌ها برنجشان را با آبگوشتی كه در لابه‌لای آن می‌ریزند دم می‌كنند و به‌صورت یك برنج مخلوط آن را می‌كشند.


اصفهان و بریانی


در میان انواع غذاهای نذری كه اصفهانی‌های عزیز در ایام محرم در میان مردم پخش می‌كنند، بریانی (یكی از غذاهای سنتی این شهر) نیز دیده می‌شود.


یزد و آش گندم


این آش شباهت زیادی به حلیم دارد. در تهیه آن از نخود، لوبیا، ماش ، گندم و البته گوشت استفاده می‌شود و با پیازداغ و روغن دنبه فراوان آن را طعم‌دار می‌كنند.


كرمان و آبگوشت متنجون


این آبگوشت مخصوص مردم كرمان است و طعمی ترش و شیرین دارد. محتویات این آبگوشت بسیار متنوع است از برگه زردآلو گرفته تا خرما و تكه‌های میوه به و شنبلیله.


شیراز و شكرپلو


خورش‌قیمه در عاشورای شیرازی‌ها بیش از هر غذای دیگری به‌عنوان نذری پخته می‌شود اما با برنجی به نام شكرپلو. برنجی كه با شربت غلیظ شكر و زعفران، آبكش می?کنند و آن را دم می‌دهند و با خلال‌های پسته و پرتقال سرو می‌كنند.


اردبیل و بیچاخ قیمه


این غذای اردبیلی با گوشت قیمه شده و پیازداغ فراوان و خلال بادام تهیه می‌شود. در پایان كار، به تعداد نفرات تخم‌مرغ در غذا شكسته می‌شود تا حسابی در میان این خورش خودنمایی كند.


خوی و آش هدیح


این آش شباهت زیادی به آش دندونك یا آشی كه برای بچه‌هایی كه تازه دندان درمی‌آورند طبخ می‌شود، دارد البته با كمی تفاوت. اینكه تقریبا سفت و لایه‌لایه است و با نخود و گندم پخته شده در شیر و آب بسیار كم در ظرفی ریخته می‌شود و سپس لایه‌ای از كشمش تفت داده شده و گردوی خرد شده به آن می‌افزایند.


تبریز و چلوگوشت هویج


این غذا را با گوشت‌های قیمه‌شده و هویج رنده‌شده فراوان می‌پزند و البته با برنج به عنوان نذری پخش می‌کنند.


زنجان و حلیم


این حلیم با حلیم‌های عادی كمی تفاوت دارد؛ اول اینكه نكوبیده است و تمام بنشنی كه در آن به كار رفته می‌توان دید، دوم اینكه با شكر میل نمی‌شود و به آن روغن حیوانی فراوان اضافه می‌شود.


قزوین و قیمه‌نثار


قیمه‌نثار غذای خاص قزوینی‌هاست و در مراسم عزاداری روز عاشورا از اولین انتخاب‌ها برای نذری‌دادن است. ما هم در شماره‌های پیشین این غذا را به‌طور مفصل در صفحه غذای ایرانی معرفی كرده‌ایم.


خرم‌آباد و عدس‌پلو


ساكنان این شهر بیش از همه عدس‌پلو را به عنوان غذای نذری انتخاب می‌كنند البته با خرما و كشمش فراوان. در ضمن، به جای شله‌زرد كه در بیشتر شهرها باز هم مردم آن را نذری می‌دهند، در این شهر فقط حلوا به عنوان نذری پخش می‌شود.


دزفول و قیمه نخودی


در این خورش قیمه به جای لپه‌ معمولی، لپه نخود می‌ریزند. دزفولی‌ها معتقدند طبخ قیمه با لپه نخود خیلی بهتر است زیرا هم نخود را خیس کرده و پوستش را می‌گیرند بنابراین نفخ نمی‌آورد و هم مزه بهتری دارد.


اهواز و خورش سبزی


در روز عاشورا، بیشتر مردم این شهر خورشی به نام خورش سبزی برای نذری دادن انتخاب می‌كنند. این خورش با سبزی بسیار سرخ‌شده و لوبیای‌سفید تهیه می‌شود و كمی شبیه به خورش‌ قورمه‌سبزی است.


نقل از :سلامتیران

کد: 2269 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۴ آذر بازدید: 13018 ساعت: 12:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف غذاهای آماده، توده های متورم دور پلك را تشدید می كند دكتر شاهرخ میلان در گفت و گویی افزود: این توده های...

  بهار نارنج، برای رفع تپش قلب مفید است بهارنارنج همان گل های درخت نارنج است که دارای بوی ...

  شیرینی خورها بخوانند! غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت