به گزارش لقمه، شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شله شناخته میشود، غذایی از خانواده آش ها است. این غذا عموما در پایان مراسم مذهبی یا سوگواری بین مردم توزیع میشود. این غدا در مشهد بسیار محبوب است، به طوری که به ندرت پیدا میشود که کسی این غذا رو دوست نداشته باشد. مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه میپزند. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است.
مواد لازم برای ۱۵ نفر:
گوشت و گردن گوسفندی - یك كیلوگرم
لوبیا قرمز - یك پیمانه
لوبیا سفید - یك پیمانه
لوبیا چیتی - یك پیمانه
نخود - یك پیمانه
بلغور گندم - یك پیمانه
نمك، فلفل، دارچین و زنجبیل - به میزان لازم
برنج نیمه- دو پیمانه
طرز تهیه
ابتدا تمام حبوبات خیس خورده از شب قبل را به همراه گوشت و پیاز خرد شده حرارت میدهیم تا كاملا پخته شود ، در حین پخت حبوبات، مرتب هم بزنید تا مواد كاملا له شود و به شكل حلیم دربیاید.
سپس در اواسط پخت، ادویهها را اضافه كرده و دائم با گوشتكوب برقی یا دستی، مواد را مخلوط میكنیم تا له شود. غذا آماده سرو است و در آخر قیمه را روی شله میریزیم.
نكات مهم:
1- از گوشت گوسفندی استفاده شود.
2- این غذا در حدود شش تا هفت ساعت روی حرارت، هم زده میشود.
3- شله مشهدی یكی از اصیلترین غذاهای مشهد است
4- این غذا را با قیمه آماده كه شامل لپه، گوشت، پیاز و ربگوجهفرنگی است تزئین كنید.
عزاداری محرم و پخت شله نذری در نیشابور