غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند


یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین C ، احتمال بروز کمبود آهن را افزایش می دهد.

به گزارش لقمه، مهدیه السادات حاجی میرزاده در مورد علل کم خونی و فقر آهن، اظهار کرد: مهمترین و شایعترین علل بروز کمبود آهن مصرفی در رژیم غذایی روزانه و کاهش مصرف در انواع گوشت بویژه گوشت قرمز است که آهن قابل جذب دارد.وی از عوامل دیگر کم خونی و فقر آهن را مصرف چای همراه با غذا و یا بلافاصله پس از غذا دانست و افزود: تانن موجود در چای می تواند جذب آهن غذا را به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش دهد.

حاجی میرزاده با بیان اینکه مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین C نیز احتمال بروز کمبود آهن را افزایش می دهد ادامه داد: ویتامین C که بطور طبیعی در میوه ها و سبزی های تازه و خام وجود دارد موجب افزایش جذب آهن غذا می شود و کمبود دریافت ویتامین C موجب کاهش جذب آهن غذا و در نتیجه کمبود آهن می شود.وی مصرف ناکافی مواد غذایی آهن دار، شروع نکردن به موقع تغذیه تکمیلی و یا نامناسب بودن آن، مصرف چای همراه با غذا و یا بلافاصله پس از صرف غذا و آلودگی های انگلی مانند ابتلا به کرم قلابدار را از دیگر عوامل این کم خونی عنوان کرد.

وی با اشاره به جایگزین شدن غذاهای غیر خانگی تصریح کرد: انواع ساندویچ ها مثل سوسیس و کالباس که اغلب آهن کافی ندارند و مصرف هله هوله ها که معده را پرکرده و فرد را از غذای سفره محروم می کند نیز می تواند سبب کم خونی فقر آهن شود.وی افزود: در دوران کودکی به علت افزایش رشد و همچنین دوران بارداری، نیاز بدن به آهن افزایش پیدا می کند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد بیان کرد: مصرف نانهایی که در تهیه آنها بجای خمیر مایه یا خمیر ترش، جوش شیرین بکار رفته و در نتیجه خمیر آنها ور نیامده و حاوی اسید فیتیک می باشد، مانع از جذب آهن می شوند.وی گفت: کودکانی که با شیر مادر تغذیه نمی شوند بیشتر در معرض کم خونی فقر آهن قرار دارند چراکه آهن شیر مادر بهتر از سایر شیرها و شیر خشک جذب می شود.

حاجی میرزاده اضافه کرد: کودکان دو تا پنج سال به علت ابتلا به عفونت‌های شایع دوران کودکی مانند اسهال و عفونت های تنفسی و آلودگیهای انگلی در معرض کمبود آهن هستند.وی ادامه داد: نوزادان کم وزن و نارس با کمتر از2500 گرم، از دو تا سه ماهگی ممکن است دچار کمبود آهن شوند.

وی به مصرف ناکافی یا عدم مصرف قطره آهن در دو سال اول زندگی اشاره و خاطرنشان کرد: میزان آهن موجود در شیر مادر کم است، با این وجود به دلیل اینکه جذب آهن شیر مادر بسیار خوب است، شیرخوار تا حدود چهار یا شش ماهگی نیاز به تجویز آهن ندارد و به ‌ندرت در قبل از شش ماهگی نیاز به تجویز آهن پیدا می‌ کند، اما به دلیل اینکه به تدریج میزان هموگلوبین خون شیرخوار کم می ‌شود لازم است بعد از چهار یا شش ماهگی از قطره آهن استفاده شود.




نقل از :ایسنا

کد: 2296 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۷ آذر بازدید: 4270 ساعت: 8:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان پایگاه خبری لقمه: نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد ...

  نان صنعتی سالم‌تر است یا نان سنتی؟ این سوال برای خیلی‌ها پیش می آید که آیا نان‌های صن...

  دوغ را در یخچال نگهداری کنیم یا نه؟ اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
پروتئین به چه دردی می‌خورد؟ پروتئین‌ها وظایف گوناگونی بر عهده دارند مانند ساختن هورمون‌ها، آنزیم‌ها و آنتی کورها (همان پادتن‌ها)، انتقال اکسیژن و هیدروژن و غیره.
مبتلایان به آسم غذاهای آماده به مصرف نخورند یک فوق تخصص آسم و آلرژی با هشدار نسبت به تشدید آسم و آلرژی بهاره با مصرف غذاهای آماده و رستورانی مصرف غذاهای خانگی و غذاهای بدون افزودنی را به مبتلایان توصیه کرد.