70 درصد چاق‌ها کبد چرب دارند/ کبد چرب خطر سکته را افزایش می‌دهد


عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد اعلام کرد: ۷۰ درصد افراد چاق کبد چرب دارند، چاقی شکمی خطرناک تر از چاقی کل بدن است و بیماری کبد چرب که در این افراد شایعتر است عامل مهم ابتلابه سکته قلبی و مغزی است.

به گزارش لقمه، ناصر ابراهیمی دریانی در حاشیه دوازدهمین کنگره بیماری‌های گوارش و کبد که در سالن همایش رازی برگزار شد، اظهار داشت: کبد چرب امروزه یکی از بیماری‌های شایع در جامعه است و در افرادی که دچار چاقی به ویژه چاقی شکمی هستند بیشتر دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد کبد چرب مربوط به افراد چاق است افزود: البته نباید فراموش کرد که خطر کبد چرب در افرادی که فقط شکم دارند بیشتر از افرادی است که تمام بدن آنها چاق است.

این فوق تخصص گوارش و کبد تشریح کرد: کبد چرب مانند بمب ساعتی است که علامتی ندارد و آرام آرام پیشرفت می‌کند و در نهایت به سیروز کبدی (کبد خشک) منجر می‌شود و یک مرتبه فرد متوجه می‌شود که شکمش آب می‌آورد و ورم می‌کند که ممکن است در نهایت نیاز به پیوند کبد داشته باشد و خطر سرطان کبد نیز در این افراد نسبت به بقیه بیشتر است.

وی با اشاره به فرهنگ غلط جامعه نسبت به تمایل والدین برای چاق شدن فرزندانشان در دوران کودکی افزود: کودکانی که از ابتدا چاق هستند در بزرگسالی بیشتر در معرض کبد چرب هستند و درمانشان هم سخت‌تر است.

ابراهیمی دریانی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات افراد چاق افزود: افراد چاق بیشتر دچار مشکلات گوارشی می‌شوند و درصدی از آنها بیشتر در معرض دیابت، سنگ کیسه صفرا، تورم لوزالمعده و کاهش ایمنی بدن هستند.

عضو مرکز تحقیقات گوارش کبد تأکید کرد: حتی تأثیر واکسن‌ها به ویژه واکسن هپاتیت در افراد چاق کمتر است و مطالعات نشان می‌دهد آنتی بادی هر واکسن که در بدن فرد تولید می‌شود در افراد چاق نسبت به افراد عادی کمتر است.

به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران این فرهنگ باید در جامعه جا بیفتد که چاقی علاوه بر سایر مشکلات می‌تواند عامل از بین برنده کبد باشند.

وی بیان داشت: مطالعات نشان می‌دهد افرادی که دچار کبد چرب هستند فقط به دلیل بیماری کبدی از بین نمی‌روند بلکه بیشتر دچار سکته قلبی و مغزی می‌شوند.

عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد به تحقیقات انجام شده اخیر در بیمارستان امام خمینی تهران اشاره کرد و گفت: طی تحقیقاتی که در دو سال اخیر انجام شد متوجه شدیم افرادی که دچار کبد چرب هستند پلاک‌های مربوط به تصلب شرایین در عروق کاروتید (عروق گردنی که خون را به مغز می‌رسانند) در آینده منجر به بسته شدن رگ می‌شود و بیشتر در معرض سکته‌های مغزی قرار می‌گیرند حتی در بررسی‌هایی که در خارج از کشور انجام شده مشخص شد افرادی که کبد چرب دارند بیشتر در معرض خطر سکته قلبی قرار می‌گیرند.

وی کم تحرکی و زندگی مادی را از عواملی دانست که در ایجاد کبد چرب بسیار دخیل‌ هستند و افزود: تلویزیون به عنوان منبع اصلی سرگرمی برای قشر جوان سبب شد تا فرد بدون اینکه تحرک داشته باشد پای تلویزیون بنشیند و هر چیزی را بدون توجه بخورد در صورتی که ورزش و کاهش وزن می‌تواند بهترین راه‌حل برای درمان این بیماری باشد.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه کبد چرب در سه مرحله پیشرفت می‌کند افزود: در مرحله اول چربی دور کبد جمع می‌شود و در صورت رعایت نشدن به التهاب کبدی منجر می‌شود و اگر این مرحله هم جدی گرفته نشود به سیروز کبدی می‌انجامد و مطالعات نشان داده 20 درصد افرادی که دچار التهاب کبدی می‌شوند به سیروز کبدی هم مبتلا می‌شوند.

وی گفت: این هشداری برای جامه به ویژه افرادی که دارای دیابت، فشار خون بالا، چربی خون هستند است و به تمام این افراد توصیه می‌کنیم تا برای تشخیص کبد چرب سونوگرافی و تست‌های کبدی را انجام دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از طرفی بین روده و کبد ارتباط تنگاتنگی وجود دارد به طوری که مهمترین عارضه‌ای که در ایجاد کبد چرب وجود دارد. تغییر نوع میکروب‌های روده‌ای است زیرا افرادی که کبد چرب دارند به مرور سد دفاعی دیواره روده آنها از بین می‌رود و بسیاری از مواد نظیر آندوتوکسین و مواد التهابی دیگر وارد بدن می‌شود که در نهایت روی کبد اثر می‌گذارد.

ابراهیمی دریانی گفت: حتی امروزه برخی محققان معتقدند نوع میکروبهایی که در روده افراد چاق وجود دارد با افراد لاغر کاملاً متفاوت است.


نقل از :فارس

کد: 2321 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۸ آذر بازدید: 3378 ساعت: 12:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
10 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش سریع وزن بعد از تعطیلات عید خیلی از افراد بعد از گذراندن تعطیلات به دلیل خوردن...

  مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  ضرورت گنجاندن فیبر در رژیم غذایی/میوه و سبزیجات بخورید در حالیکه فیبر برای هضم مناسب، کنترل وزن و سلامت ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.
شش خوراکی زمستانی شگفت انگیز را بشناسید بسیاری از محصولات غذایی زمستان ممکن است برای مردم ناآشنا باشند اما غذاهایی که می توان با آنها تهیه کرد، برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.
انسان‌های موحد در خوراک خویش نیز تسلیم خداوند هستند خدای تعالی به یک دسته از انسان‌ها توفیق می‌دهد، تا به اینجا برسند که بگویند: خدایا! بگو چگونه بخورم، کجا بخورم و چه‌قدر بخورم؟ این اخلاق موحدین است که به آنچه او اجازه خوردنش را داده، تسلیم هستند.
اگر اضافه وزن دارید، بخوانید کاهش وزن به ویژه در ناحیه شکم از طریق رژیم غذایی یا ورزش و یا هر دو این عوامل، موجب بهبود چشمگیر در کیفیت خواب افراد می شود.