به گزارش لقمه، "علی مختاری" در جمع خبرنگاران افزود: تخلیه و بارگیری میوه در مرزها موجب بروز خسارت زیادی به میوه میشود و کیفیت آن نیز کاهش مییابد. سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به افزایش 38 درصدی محصولات باغی استان نسبت به سال گذشته، عنوان کرد: امسال تولیدات باغی استان یک میلیون و 485 هزارو 578 تن بوده که نسبت به سال گذشته 38 درصد رشد داشته است. مختاری حجم تولید سیب استان را یک میلیون و 200 هزار تن، اعلام و بیان کرد: این مقدار نسبت به سال گذشته از رشد 56 درصدی برخوردار است. وی، نظارت نداشتن بر نوع سلامت غذایی و سم مصرفی محصولات کشاورزی را یکی دیگر از دلایل استقبال نکردن بازار خارجی از میوه تولیدی استان دانست و عنوان کرد: سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی میتواند وارد این حوزه شده و میزان و نوع سم مصرفی را تایید یا رد کند. سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، میزان عسل تولیدی استان را 17 هزار و 500 تن، اعلام کرد و گفت: میانگین تولید عسل از هر کندو در استان 22.6 کیلوگرم است که این رقم در کشور به 18 کیلوگرم میرسد. این مسوول تصریح کرد: 5631 نفر به صورت دایم و 1771 نفر نیز به صورت فصلی اقدام به پرورش زنبور عسل می کنند. مختاری با اشاره به اقدامات انجام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، گفت: تغییر ترکیب کشت محصولات زراعی و جایگزینی کشت محصولات با مصرف پایین آب به جای محصولات پرمصرف موجب کاهش مصرف 126 میلیون مترمکعب در آب کشاورزی شده است. سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: روشهای کشاورزی حفاظتی برای جلوگیری از تبخیر آب در سطح مزارع و جلوگیری از فرسایش خاک، در سال جاری از محل اعتبارات هدفمندسازی یارانه ها و کمکهای فنی، انجام شد و 22 دستگاه ادوات کشاورزی در این راستا، خریداری و در اختیار کشاورزان استان قرار گرفته است. وی بیان کرد: اجرای طرح آبیاری تحت فشار موجب افزایش 35 درصدی راندمان آبیاری میشود. مختاری با بیان اینکه آذربایجان غربی رتبه نخست تولید آبزیان را در میان استانهای غیرساحلی کشور دارد، یادآور شد: در حال حاضر سالانه 4700 تن ماهی در استان تولید میشود. وی افزود: طرح پرورش ماهی در قفس که برای نخستین بار در آذربایجان غربی اجرا شد، توسط سازمان اقتصادی کوثر، وابسته به بنیاد شهید، اجرا و توسعه خواهد یافت. مختاری ادامه داد: در حال حاضر 1000 صیاد در آذربایجان غربی از طریق صید امرار معاش میکنند. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر آذربایجان غربی رتبه نخست کشور در زمینه تولید گوشت مرغ را داراست به طوری که سالانه 65 هزار تن گوشت سفید در استان تولید شده که 43 هزارتن از این مقدار در داخل استان مصرف شده و مابقی به دیگر استانهای کشور صادر میشود.