اشتغالزایی بالای پرورش قارچ و ظرفیت‌های فراوان در کشور


یک فعال پرورش قارچ با اشاره به اشتغالزایی بالای تولید قارچ و ظرفیت‌های فراوان در کشور گفت: ایران با سابقه 30 ساله در تولید این محصول جایگاه پانزدهم دنیا را دارد و حمایت از این بخش بسیار ضروری است.

به گزارش لقمه، سید علی رضوی اظهار داشت: کشور ایران با تولید سالانه 70 هزار تن و سابقه 30 ساله در تولید قارچ جایگاه پانزدهم تولید جهان را دارد اما به دلیل ظرفیت‌های فراوان رشد چشمگیری در آینده خواهد داشت.

*اشتغال‌زایی بالای پرورش قارچ

مدیر عامل کشت و صنعت مهر چین گفت: تولید قارچ یک فعالیت کشاورزی با میزان اشتغال‌زایی بالا است به طوری که در یک هکتار سطح زیر کشت حدود هشتاد نفر مشغول بکار می‌شوند در حالی که در سایر بخش‌های کشاورزی میزان اشتغال حدود دو تا چهار نفر است.

مدیر عامل کشت و صنعت مهرچین گفت: تولید قارچ کار فوق‌العاده علمی است و نیاز به سرمایه‌گذاری بالایی دارد.

وی تصریح کرد: در تولید قارچ از پسماندهای کشاورزی(کلش گندم ـ کود مرغی) به عنوان مواد اولیه استفاده و نهایتا منجر به تولید یک ماده غذایی با ارزش می‌شود که هم کمک به تأمین غذای جامعه کمک کرده و هم می‌تواند برای کشور ارز آوری داشته باشد.

*لزوم حمایت دولت از پرورش‌دهندگان قارچ

رضوی تاکید کرد: حمایت دولت در سرمایه‌گذاری اولیه تولید قارچ ضروری است زیرا توان چنین سرمایه‌گذاری از سوی افراد علاقمند نادر و گاها غیرممکن است.

این تولید کننده قارچ تصریح کرد: افراد علاقمند به تولید قارچ و دارای اطلاعات و تجربه کافی و کشاورزان می‌توانند قارچ تولید کنند.

رضوی گفت: اینگونه افراد می‌توانند محیط کشت قارچ را خریداری کنند و در یک محیطی که بتوان دما و رطوبت را تحت کنترل درآورد مرحله داشت و برداشت را انجام بدهند که چندان صرفه اقتصادی ندارد.

*تولید قارچ به روش صنعتی 70 هزار تن در سال

مدیر عامل کشت و صنعت مهرچین گفت: تولید قارچ که به صورت مزارع و سیستم کنترل شده تولید می‌کند، هفتاد هزار تن در سال است، در حال حاضر از تولید واحدهای خانگی و فاقد پروانه بهره‌برداری آمار دقیقی در دست نیست.

به گفته رضوی تولید قارچ‌های خوراکی در کشور چین بالغ بر یک میلیون و چهارصد هزار تن در سال بوده که مقام اول را دارا بوده و مقام‌های دو و سوم آمریکا ـ مجارستان ـ هلند با حدود پانصد هزار تن تولید در سال در رتبه‌های بعد هستند.


نقل از :فارس

کد: 2638 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۶ دي بازدید: 3124 ساعت: 11:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 در پارتی مرگ دانشجویان چه گذشت؟! ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
3 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
4 آنتی بیوتیک ها موجب عفونت قارچی می شوند ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
5 ویروس لامبدا چقدر وحشتناک است؟/ چه کسانی نباید از قارچ سیاه بترسند ۱۴۰۰ جمعه ۵ شهريور
6 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
7 علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
8 آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
9 عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
10 کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
11 تب یونجه چیست؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  از سفره یک بار مصرف استفاده نکنید در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل ب...

  آب،مسئله ای مهم در سالمندی به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است...

  حبوبات، یک غذای کربوهیدرات دار خوب حبوبات همواره جزء مواد غذایی‌ای دسته بندی می شوند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فوت‌وفن‌های نگهداری آبغوره و آبلیمو به گفته یک کارشناس مواد آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا، پس از اینکه آبلیمو و آبغوره داخل شیشه ریخته شد، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا...
آبلیموهای بی‌نام و نشان و قیمت‌های بی‌سر و سامان علی‌رغم تاکید سازمان غذا و دارو و انجمن صنفی صنعت آبلیمو مبنی بر پاک‌سازی بازار از آبلیموهای غیر استاندارد و تعیین قیمت مصوب، هنوز آبلیمو‌های بی‌نام و نشان زیادی در بازار به چشم می‌خورند.
روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.