به گزارش لقمه، رحمتالله پریچهر اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش تولید در محصولات باغی این است که بخشی از باغات احداث شده در سالهای قبل، به سن باردهی اقتصادی رسیدهاند و باغهای درجه دو در کشور با انجام چند عملیات مانند هرس، تغذیه، مدیریت کف باغ، مبارزه تلفیقی با آفات و بیماریها و ... اصلاح و نوسازی شدهاند. وی افزود: در سال گذشته حوادث پیشبینی نشده و فراگیری در باغات کشور اتفاق نیفتاد و دانش باغداران برای استفاده از ارقام تجاری و بازارپسند افزایش یافت. مدیر کل دفتر امور میوه وزارت جهاد کشاورزی دربارهی دیگر اقدامات انجام شده برای افزایش تولید محصولات باغی عنوان کرد: برنامهریزیهای بسیاری برای گسترش محصولات صادراتی صورت گرفته و سیاستگذاریها در حمایت و هدایت باغداران برای تولید این محصولات توانست رونق بازار آنها را افزایش دهد. به گفته پریچهر مهمترین مشکلات در زمینهی تولید محصولات باغی تنشهای محیطی است که شامل سرما، کمآبی و شوری میشود که در این زمینه با بهبود روشهای آبیاری، استفاده از ارقام متحمل و استفاده از فنآوریهای نوین میتوان تا حد زیادی این شرایط را مدیریت کرد. وی با بیان اینکه برنامهریزیهای صورت گرفته سبب ایجاد خوداتکایی در راستای اقتصاد مقاومتی شد افزود: اعتبارات کارگروه بخش کشاورزی کمکهای فنی و یارانهها، وضعیت باغداری را تا حد قابل توجهی بهبود بخشیده است. افزایش تولید انواع محصولات باغی در حالیست که براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران علیرغم کاهش واردات میوه نسبت به سال گذشته، در هفت ماهه امسال بیش از 361 هزار تن انواع میوه اعم از موز، پرتقال، گلابی، انبه، نارگیل، آناناس، نارنگی، سیب، کیوی و... به ارزش تقریبی 265 میلیون دلار وارد شده است. همچنین در شرایطیکه دستاندرکاران میزان تولید مرکبات در سال جاری را بیش از 4.5 میلیون تن عنوان میکنند طبق آمار گمرک در 9 ماهه امسال 90 هزار تن پرتقال به ارزش 60 میلیون دلار وارد شده است.