تولید پنیر پروبیوتیک با نمک جایگزین در ایران


برگزیده هجدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی برای نخستین بار موفق به تولید پنیر UF پروبیوتیک(حاوی باکتری های مفید) با نمک جایگزین شد.

به گزارش لقمه، دکتر سید امیر محمد مرتضویان، استادیار انستیوتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌هایی هستند که اگر به مقدار کافی مصرف شوند، در بردارنده‌ی خواص سلامت بخش برای میزبان هستند. از راه‌های افزایش جمعیت فعال پروبیوتیک‌ها در بدن، مصرف این میکروارگانیسم‌ها از راه مواد غذایی حاوی آنها است.

وی با بیان این که فرآورده های لبنی مقبول‌ترین و پرمصرف ترین مواد غذایی پروبیوتیک هستند، خاطرنشان کرد: چالش اصلی در ارتباط با تولید صنعتی فرآورده های پروبیوتیک، کاهش قابل توجه قابلیت زیستی میکروارگانیسم‌های مورد بحث طی دوره‌های تولید و نگهداری است. در میان فرآورده‌های لبنی، انواع پنیر از جمله پنیر پرمصرف UF، در مقایسه با سایر محصولات لبنی، به دلیل pH و قوام بالاتر، خاصیت بافری بیشتر، اکسیژن محلول کمتر و مقدار چربی بیشتر محیطی مناسب برای حفظ قابلیت زیستی پروبیوتیک ها در آن طی تولید و نگهداری به شمار می‌رود.

مرتضویان تصریح کرد: در میان عوامل مختلف موثر بر قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها در مواد غذایی، نمک اهمیت قابل توجه دارد. نمک مرسوم به کار رفته در صنعت، کلرید سدیم است. با این وجود، به دلیل محدودیت مصرف این نمک در افراد دارای فشار خون بالا و آسیب‌های کلی دیگر که مصرف بالای آن در فرآورده‌ای مانند پنیر ممکن است در افراد ایجاد کند (مانند آسیب‌های کلیوی و پوکی استخوان)، اخیرا، جایگزین کردن بخشی از کلرید سدیم با سایر نمک‌ها مانند کلرید کلسیم رواج یافته است.

وی با اشاره به این که در حال حاضر، پنیر UF در ایران و جهان از مقبولیت قابل توجه برخوردار است، اظهار داشت: در دنیا پنیری که با نمک جایگزین ساخته شود وجود ندارد. برای دستیابی به این دستاورد، بر روی این تحقیق کار کردیم تا فرآورده پروبیوتیک به دست آوریم. در این مطالعه، پنیر UF پروبیوتیک حاوی سویه‌های تخمیری لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم با جایگزینی بخشی NaCl با KCl به میزان 25% از تمامی نقطه نظرهای قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها، خواص حسی و توجیه اقتصادی طی 90 روز دوره‌ی نگهداری، بهینه تشخیص داده شد. این جایگزینی، نمایه‌ پروتئولیز را نیز به طور قابل ملاحظه تحت تاثیر قرار نداد.

مرتضوی تصریح کرد: این محصول تولید صنعتی شده و در بازار نیز موجود است و از لحاظ قیمت هم تفاوت زیادی با پنیرهای دیگر ندارد.


نقل از :ایسنا

کد: 2939 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۹ دي بازدید: 3582 ساعت: 12:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
3 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
4 طرز تهیه بیسکویت پنیری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
5 ارتباط مصرف روزانه پنیر با حملات قلبی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
6 نکاتی برای درست کردن لازانیا در روش های مختلف ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
7 پاستای هویج و پنیر ریکوتا ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
8 آب ماست به جای شیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 طرز تهیه نان پوآچای ژامبون و پنیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
10 بهترین غذاهای ضد سلولیت را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
11 طرز تهیه کرپ ژامبون و پنیر ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  8 ریزه کاری مهم در آشپزی لقمه: آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. د...

  پیشگیری از سرطان با نان سبوس دار با وجودی که نان های سبوس دار نسبت به نان های بدون ...

  روغن نارگیل برای قلب مفید نیست محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا اثبات کرده‌اند ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جزئیات خداحافظی مستر تیستر از ایران+کشور دوم حمید سپیدنام کجا است؟ حدود ده روز پیش حمید سپیدنام یا همان مستر تیستر مشهور با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خبر از مهاجرتش به خارج از کشور داد. وی پس از آن در ویدئویی که در کانال یوتیوبش بارگذاری کرد این ماجرا بیشتر شرح داد.
پیشگیری از سرماخوردگی با این ماده غذایی ‌یک کارشناس تغذیه ضمن اشاره به افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، گفت: مصرف مکمل‌های ویتامین C تاثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.
فواید و معایب مصرف گوشت بوقلمون یک کارشناس تغذیه گفت: گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت مرغ ارزش غذایی بالاتری ندارد و مصرف آن به بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.
«تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تأثیر تورم مواد خوراکی بر تغذیه خانواده‌ها گفت: افزایش قیمت‌ها آسیب جدی به سفره خانوارها وارد کرده و چالش سوءتغذیه در کودکان را تشدید کرده است.