به گزارش لقمه، کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ضمن بیان این مطلب افزود: مصرف روزانه سبزیجات از بروز بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری میکند.
لیلا شورورزی گفت: بر اساس تحقیقات جدید رنگ سبزیجات در طبقهبندی خواص آنان نقش دارد از این رو مصرف سبزیجات با رنگهای متنوع برای سلامتی توصیه میشود.
وی ادامه داد: مصرف سبزیجات با رنگهای متفاوت سیستم ایمنی بدن را قویتر میکند و موجب طول عمر میشود.
شورورزی عنوان کرد: مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها است زیرا سبزیجات حاوی ویتامینها و مواد معدنی هستند.
وی گفت: سبزیجات نارنجیرنگ مانند هویج و کدوتنبل دارای بتاکاروتن است که بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و از بدن در مقابل سرطانها محافظت میکند.
کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند و بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ میکنند.
شورورزی ادامه داد: سبزیجات قرمزرنگ مانند گوجهفرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتوکمیکالها است که پوست بدن را در مقابل اشعه خورشید محافظت میکند و موجب کارکرد بهتر غده پروتستات در بدن میشود.
وی بیان کرد: اکثر سبزیجات دارای ویتامین C هستند مانند فلفل، بروکلی و گوجهفرنگی که در پیشگیری از سرطانها موثر است.
کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار داشت: فیبر قسمتی از سبزیجات است که بدن انسان نمیتواند آن را هضم کند و در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش اساسی دارد.
شورورزی گفت: وجود فیبر در غذای مصرف شده کار دستگاه گوارش را آسانتر و سرعت تخلیه رودهها را بالاتر میکند بهطوری که مواد سرطانزا با فیبر ترکیب شده و از بدن خارج میشوند.
وی اضافه کرد: مصرف بیش از اندازه مواد فیبردار عوارض و اختلالاتی در جذب املاح معدنی به همراه دارد.
نقل از :ایلنا