تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری


یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.

به گزارش لقمه، دکتر لیلی ناظمی اظهار داشت: برای تشخیص کمبود وزن در افراد ابتدا باید به BMI یا همان وزن ایده آل که با تقسیم کردن وزن فرد بر قد به دست می‌آید پی ببریم به طوری که اگر BMI بین 20 تا 25 باشد، وزن فرد نرمال، بین 25 تا 30 باشد چاق خفیف، بین 30 تا 40 چاق متوسط و وزن بالاتر از 40 از چاقی مفرط برخوردار است.

این متخصص تغذیه گفت: از جمله دلایل کمبود وزن می توان به کاهش مقدار انرژی دریافتی نسبت به نیازهای فرد، داشتن فعالیت های زیاد، اختلال در جذب مواد غذایی، ابتلا به بیماری‌های غیرارادی مانند بیماریهای مزمن ریوی، ازدیاد ترشح غده تیروئید و استرس‌های روحی و روانی اشاره کرد.وی خاطرنشان کرد: در موارد کمبود وزن افراد باید به صورت تدریجی و بر اساس توانایی در هفته نیم کیلو وزن اضافه کنند تا دچار بیماری‌های معده و اختلال در فعالیت‌های قلبی نشوند.

ناظمی در ادامه با اشاره به اینکه فقر غذایی فرد دچار کمبود وزن باید از طریق مصرف مواد غذایی پروتئینی و چربی‌های غیراشباع جبران شود، گفت: این افراد باید غذاهایی را که موجب تحریک اشتها می شود مصرف کنند به این صورت با افزایش تدریجی میزان انرژی دریافتی، رژیم غذایی قادر به تامین نیازهای فرد خواهد بود که البته بسته به ارزیابی تغذیه‌ای گروه‌های مختلف افراد متفاوت است.

دکتر ناظمی با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.

این متخصص تغذیه افزود: بعد از محاسبه میزان مصرف انرژی روزانه در افراد دچار کمبود وزن نسبت به شرایط فرد از 500 تا 1000 کیلو کالری به مصرف روزانه وی اضافه می کنیم تا باعث افزایش وزن آنها شود. البته 10 تا 15 درصد از این کالری باید از طریق مصرف مواد غذایی پروتئینی و چربی‌های غیراشباع تامین شود.

وی یادآور شد: فردی که می خواهد در روز 500 کیلو کالری به بدن خود اضافه کند در طول روز باید یک عدد موز، یک لیوان شیر و بستنی، دو برش نان اضافه بر نانی که قبلا مصرف می کرده و 30 گرم پنیر مصرف کند که البته با توجه به ذائقه فرد می توان جایگزین هایی برای هرکدام از این مواد غذایی در نظر گرفت.

دکتر ناظمی اظهار داشت: افرادی که در اثر استرس و اضطراب‌های مغزی به کمبود وزن مبتلا می شوند باید در محیطی که کاملا آرام و به دور از دغدغه فکری است به مصرف مواد غذایی مبادرت ورزند.

این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: مصرف داروها و پودرهایی که به منظور رسیدن به وزن ایده آل از داروخانه یا عطاری‌ها تهیه می‌شود باید کاملا بر اساس تحقیقات و اصول علمی صورت بگیرد، در غیر این صورت عوارض و عواقبی را در کوتاه یا بلندمدت در پی خواهد داشت.



نقل از :ایسنا

کد: 2124 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 5055 ساعت: 9:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
2 ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه/ پاسخ سازمان غذا و دارو ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
3 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
4 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
5 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
6 ۴۵ درصد هزینه های سلامت صرف دارو می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن
7 کمبودی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کمبود ۱۰۶ دارو در کشور ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
10 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
11 افزایش موجودی ۵۲ قلم از کمبودهای دارویی در کشور ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیتزا برای چه کسانی از سم هم بدتر است؟ پتیزا غذای خوشمزه ای است اما بعضی ها فقط باید نگا...

  زرده تخم‌مرغ به اندازه سیگار مضر است! لقمه: نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه وقتی ص...

  نوشیدن 6 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می‌دهد متخصصان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد در یک آزمایش جد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.
چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟
چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.