درباره جویدن و نجویدن غذا


یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: از آن‌ جا که بخشی از هضم و جذب غذا درون دهان و به وسیله آنزیم‌های بزاق انجام می‌شود، تند غذا خوردن موجب می‌شود غذا به میزان کافی جویده نشده و مدت زیادی درون دهان قرار نگیرد.

به گزارش لقمه، دکتر علی‌اکبر شایسته در گفت‌وگو یی اظهار کرد: ماده غذایی باید در دهان نرم شود تا راحت‌تر وارد مری شده و بلعیده شود و اگر غذا مدت زیادی در دهان نباشد،‌ عمل میکس و مخلوط شدن به خوبی انجام نمی‌شود.

وی افزود: هنگامی که غذا سریع خورده می‌شود، مقدار زیادی هوا نیز با آن بلعیده می‌شود که موجب سنگین شدن معده و روده شده و ناراحتی‌های زیادی را ایجاد می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برای جویدن غذا و زمان نگهداشتن آن در دهان نمی‌توان مدت خاصی تعیین کرد و خود فرد این موضوع را تشخیص می‌دهد و در صورتی که غذا به مقدار کافی نرم شده باشد می‌توان آن را بلعید.

وی ادامه داد: تند خوردن غذاهایی که لازم است کاملا جویده شوند ممکن است موجب پارگی مری شده و همین پارگی‌ها عوارض زیادی ایجاد کنند که حتی گاهی می‌تواند تا مرگ نیز پیش رود.


استفاده از لقمه‌های کوچک درغذا و کاهش فرسودگی معده

شایسته تصریح کرد: معمولا غذا پس از چند ثانیه از مری عبور کرده و به معده می‌رسد و در افرادی که در حرکات مری مشکل دارند ممکن است این زمان زیاد شود که باید آرام‌تر غذا بخورند.

وی افزود: آرام غذا خوردن ترشحات اسید معده را تنظیم می‌کند و بلعیدن غذا نیز آسان‌تر می‌شود.


نقل از :ایسنا

کد: 3045 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ بهمن بازدید: 2500 ساعت: 10:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چه افرادی از جویدن آدامس خوداری کنند ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
2 کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شونداختلالات روانپزشکی کمتری دارند ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
3 وقتی غذا، دراماتیک می شود! ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
4 جویدن کافی غذا حفاظتی در برابر عفونت های دهانی ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
5 توصیه‌های وزارت بهداشت برای خرید آدامس ۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر
6 هنگام صرف غذا بخندید! ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۲ آبان
7 عجیب و غریب‌ترین رژیم های لاغری! ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
8 اگر ترش می‌کنید، بخوانید ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۰ بهمن
9 هویج و سیب می‌توانند جایگزین مسواک شوند! ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ بهمن
10 7 دلیل برای درست جویدن غذا ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ بهمن
11 آدامس بجویم یا نجویم؟ ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برگ بو برای لاغری فوری پایگاه خبری لقمه: برگ بو داراری خواص زیادی است که ...

  هشدار معاون سازمان غذا و دارو در مورد مصرف نمکهای صنعتی معاون غذای سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف نمکهای ...

  افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدید نشان می دهد که غذاه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت