تولید سالانه 170 هزار تن گردو از 20 میلیون درخت


معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: ایران با تولید سالانه بیش از 170 هزار تن گردو از 20 میلیون درخت موجود، چهارمین کشور تولید کننده گردو است، اما در بحث صادرات در جایگاه 22 دنیا قرار دارد.

به گزارش لقمه، ایوب ایرانی‌فام امروز در جلسه تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: باغداران در فروردین و اردیبهشت ماه سال‌جاری برای مبارزه با آفت کرم خراط گردو اقدامات لازم را انجام دهند.

وی استفاده از سموم تدفینی، خارج کردن لاروهای کرم خراط با استفاده از سیم‌های مفتولی، کودهی و آبیاری صحیح و به موقع درختان را از بهترین روش‌های دفع این آفت دانست و افزود: از بهره برداران و گردوکاران آذربایجان شرقی می خواهیم از جایگزینی روش‌های سنتی بدون مشورت با کارشناسان جهادکشاورزی خودداری کنند.

ایرانی‌فام با بیان اینکه مبارزه با کرم خراط آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر از آن چه است که فکرش را بکنیم و بهترین راه مبارزه با آن تغذیه مناسب درخت از طریق آبیاری و کود حیوانی است، اظهارکرد : کرم خراط جزو آفت‌های ثانویه گردو است و بهترین راه مبارزه با آن تغذیه مناسب درخت از طریق آبیاری و کود حیوانی است.

وی با بیان اینکه کرم خراط دوست دارد، شاخه‌های خشکیده گردو را بخورد و اگر با آبیاری مناسب و کود حیوانی به آن رسیدگی شود در نتیجه با زنده نگه داشتن بوته خیلی سریع می‌توان با این آفت مبارزه کرد، تصریح کرد: باغداران توجه داشته باشند که در هنگام آبیاری درخت باید به شکلی در مرکز جزیره‌ای قرار گیرد تا آب با تنه برخورد نکند و در همان شیارهایی که در اطراف درخت ایجاد می‌شود، کود حیوانی در گودال‌هایی به عمق نیم متر قرار گیرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان با بیان اینکه اگر این اقدامات دیر آغاز شده و درخت به کرم خراط آلوده شود باید شاخه‌های خشکیده هرس و سوزانده شوند ادامه داد: بایستی در اینصورت کرم‌های موجود در سوراخ‌های درخت از طریق وارد کردن سیم‌های فلزی نازک کشته شوند و محفظه‌ها با خمیر آنتی تارلو پر شوند.

وی با بیان اینکه اگر درختان گردو با تنش کم آبی مواجه شده باشند به آفاتی نظیر کرم خراط آلوده می‌شوند، ادامه داد: این آفت به شاخه‌های خشک درختان بیشتر حمله می‌کند به همین دلیل در صورتی که درختان تحت تنش باشند شیوع این آفت در باغ‌ها بیشتر می‌شود.

ایرانی‌فام بابیان اینکه شیوع این آفت ر میان درختان گردوی آذربایجان شرقی گزارش شده است افزود: شیوع کرم خراط می‌تواند موجبات از بین رفتن محصول گردوکاران را سبب گردد لذا بایستی تلاش شود تا از گسترش آن جلوگیری کرد.


نقل از :فارس

کد: 3572 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۸ فروردين بازدید: 2622 ساعت: 12:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هیأت‌هایی که به عزاداران «پیتزا» می‌دهند ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
2 راهنمای خرید گردو/گردوی ایرانی یا خارجی؟ ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۲ آذر
3 تحریم سرطان با تغذیه سالم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
4 کاهش احتمال چاقی با مغزیجات آجیل ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
5 ارتباط گردو با کاهش وزن ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 پشت پرده پنهان "گردوهای تازه" ای که نباید در تابستان بخورید! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
7 در نوجوانی گردو برای سلامتی مغز مفید است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
8 تولید سوسیس گیاهی حاوی گردو توسط مخترعان ایرانی ۱۳۹۶ شنبه ۳۰ ارديبهشت
9 با خوردن برخی از غذاها عمری طولانی داشته باشید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين
10 مصرف روزانه آجیل ریسک بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
11 10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند ۱۳۹۴ چهارشنبه ۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه برای زانوها برخی مکمل‌های تغذیه‌ای ممکن است در زانو درد‌های حا...

  نوشیدن شیر و آب فراوان راز تغذیه سالم در هوای آلوده دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهی...

  تاثیر ناچیز طب سوزنی بر چاقی! لقمه: یک پزشک طب سوزنی گفت: طب سوزنی برخلاف داروها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جهان زیر بال‌ مرغ‌های تایسون صنایع غذایی تایسون که با نام تجاری TSNشناخته می‌شود، در سال ۱۹۳۵ توسط جان تایسون John W. Tyson در شهر اسپرینگدیل Springdale واقع در ایالت آرکانزاس ایالات متحده آمریکا تاسیس شد.
آشنایی با خواص آرتیشو آرتیشو یا همان کنگر فرنگی خواصی دارد که به درد سلامتیتان می‌خورد. با ما همراه باشید تا با گوشه‌ای از خواص این کنگر آمده از فرنگ آشنا شوید.
آشنایی با رژیم لاغری بر اساس مشخصات هورمونی/2 هر بیماری یا اختلالات هورمونی می‌تواند منشأ چاقی و اضافه‌وزن باشد. به همین دلیل لازم است که در دوره‌ی یائسگی، مصرف قرص‌های ضد بارداری یا بلوغ تغذیه‌ی سالمی در پیش بگیرید و حتماً ورزش کنید.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.