غذا و میوه‌های فریزری چه ضررهایی دارند؟


فریز كردن غذاهای طبخ شده برای استفاده دوباره از آنها امری رایج است كه با توجه به كمبود فرصت برخی خانم‌های خانه‌دار برای پخت غذا انجام می‌شود.همین ماجرا در مورد میوه‌ها هم اتفاق می‌افتد. البته پزشكان نظرات متفاوتی در این زمینه دارند.

فریز كردن غذاهای طبخ شده برای استفاده دوباره از آنها امری رایج است كه با توجه به كمبود فرصت برخی خانم‌های خانه‌دار برای پخت غذا انجام می‌شود.همین ماجرا در مورد میوه‌ها هم اتفاق می‌افتد. البته پزشكان نظرات متفاوتی در این زمینه دارند.

هرچه هست وقتی مواد غذایی را منجمد می‌کنید و قرار است آنها را برای چندین هفته یا چندین ماه در فریزر نگهداری کنید، نوع بسته‌بندی و نحوه صحیح انجام آن بسیار مهم است زیرا بسته‌بندی بد ممکن است موجب سرمازدگی یا یخ سوختگی مواد و در نتیجه از دست دادن مواد مغذی، طعم، رنگ، بافت، بو، رطوبت و کیفیت مواد غذایی شود.

همچنین نفوذ هوا به داخل بسته‌بندی، می‌تواند موجب اکسید شدن مواد داخل آن شود. بنابراین مواد باید فشرده و با دقت، به صورتی بسته‌بندی شوند تا هیچ هوایی وارد بسته و هیچ رطوبتی هم از آن خارج نشود. چنانچه مواد غذایی و میوه‌ها در تازه‌ترین حالت و بالاترین رطوبت خود، در بسته‌بندی مناسب و به روش صحیح داخل فریزر بروند، با کیفیتی عالی آماده‌ مصرف باقی می‌مانند.


سرمازدگی مواد چیست؟

ممکن است گاهی لکه‌های خاکستری مایل به سفید را روی گوشت منجمد دیده باشید. این نشانه‌ از دست دادن رطوبت و خشک شدن است. البته لکه‌های مشابهی هم بر اثر تجمع کریستال‌های یخ ایجاد می‌شود که کمی‌ با آن متفاوت است. رطوبت به طور معمول در نقاط سردتر جمع می‌شود.

بنابراین اگر مواد غذایی درست بسته‌بندی نشوند، بافت آنها با از دست دادن رطوبت، دچار کم آبی شده، خشک و پلاسیده می‌شود. اگر رطوبت می‌تواند خارج شود، پس اکسیژن هم می‌تواند داخل بسته شود و صدمات دیگری نیز وارد کند. لکه‌های یخ سوختگی خطرناک نیستند، اما نشان می‌دهد که کیفیت مواد در آن نقاط پایین آمده است.

چگونه از سرمازدگی جلوگیری کنیم؟

همانطور که اشاره شد، اولین راه برای مقابله با سرمازدگی بسته‌بندی مناسب و صحیح است اما باید توجه داشت که طولانی بودن زمان نگهداری مواد به صورت یخ زده خود عاملی برای سرمازدگی است که با زدن برچسب تاریخ روی مواد، این مشکل برطرف خواهد شد و علت دیگر به وجود آمدن سرمازدگی، کم و زیاد شدن درجه‌ برودت فریزر است. چنانچه سرما‌ی فریزر را روی 18– درجه ثابت نگه دارید، رطوبت مواد حفظ می‌شود و در نتیجه تازه می‌ماند.


کدام بسته‌بندی مناسب است؟

برای شما که از اهمیت بسته‌بندی آگاه هستید، ممکن است انتخاب نوع مناسب بسته‌بندی کمی‌ مشکل به نظر برسد. در حقیقت این امر بستگی به عادات شما و این که با کدام شیوه بیشتر احساس راحتی می‌کنید خواهد داشت. در اینجا به نکاتی اشاره شده که در نظر گرفتن آنها می‌تواند راهنمای خوبی باشد، اما در نهایت تصمیم گیرنده شما هستید:

  • بسته‌بندی باید مانع از ورود هوا و خروج رطوبت شود.
  • باید بی‌آنکه تاب بردارد، ترک بخورد یا بشکند، تحمل سرمای فریزر را داشته باشد.
  • باید بتواند ماده‌ غذایی را از بو محافظت کند و البته خودش نیز بر بو و طعم آن تاثیر نداشته باشد.
  • شکل و اندازه‌ آن با محتویات درونی و گنجایش فریزر تناسب داشته باشد.
  • به آسانی برچسب بخورد یا بتوان روی آن نوشت.
  • به آسانی تمیز شده و بو یا رنگ مواد غذایی را به خود نگیرد.
  • در ضمن همیشه بسته‌بندی موادی که خریداری می‌شوند را پیش از قرار دادن آنها کنترل کنید و از مناسب بودن آنها برای انجماد اطمینان حاصل کنید.

نقل از :هفت صبح

کد: 3579 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۸ فروردين بازدید: 4256 ساعت: 5:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
2 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
3 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
5 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
6 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
7 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
8 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
9 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
10 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کله پاچه بخوریم یا نه؟ مصرف کله پاچه به دلیل وجود حجم بالایی از تری گلیسر...

  لبو، دوست روزهای سرد لبو منبع سرشار از نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکس...

  نظم غذایی، کلید درمان اضافه وزن پایگاه خبری لقمه: چند روز پیش بود که دکتر فریدون ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) پایگاه خبری لقمه: تور قطار گردشگری ساعت هفت روز جمعه 18 اسفند ماه، حرکت خود را از ایستگاه راه آهن تهران به سمت سوادکوه در استان مازندران آغاز کرد و بعد از عبور از گرمسار، بن کوه، کبوتر دره، سیمین دشت، زرین دشت، مهاباد، فیروزکوه، گدوک ، دوگل، ورسک و سرخ آباد وارد ایستگاه راه آهن سوادکوه شد.
سهم هر ایرانی از واردات غذا چند دلار است؟ پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی گفت: سرانه واردات غذا در ایران ۲۰۰ دلار بوده در حالی که این عدد در برخی کشورها بالغ بر ۲ میلیون دلار است.
در مورد میکروبی شدن معده چه می دانید؟ خوب جوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن غذا، وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های کم و مکرر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر طول روز، عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م مصرف وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه سنگین قبل از خواب می‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بهبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علائم این بیماران موثر باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. میوه و سبزیجات تازه و مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ غذایی حاوی سلنیوم از قبیل مغزها و خصوصا باد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی، غذاهای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریایی، گوشت مرغ، گوشت گوسفند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و جگر برای سلامت معد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید! خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند، می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود رادر طی روز تنظیم نمایند.