مواد غذایی کم کالری لاغرتان نمی‌کنند


زمانی که شما مواد غذایی حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی میل می‌کنید بدن خود را برای هجوم کالری‌ها آماده می‌کند. اما زمانی طعم شیرین با کالری همراه نیست بدن دچار گیجی و آشفتگی می‌شود.

به گزارش لقمه، نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی کمکی به کاهش وزن نمی‌کند. پس ادعاها و تبلیغات نادرستی که در این زمینه می‌شود را باور نکنید. اگر می‌خواهید بیشتر با این شیرین‌کننده‌ها و همچنین نتایج این پژوهش آشنا شوید مطالعه‌ی ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

باید بدانید که بدن نمی‌تواند بین شیرین‌کننده‌های مصنوعی و قند تفاوتی قائل شود و برای همین استفاده از شیرین‌کننده‌های ضعیف یا بدون کالری کمکی به لاغری و کاهش وزن نمی‌کند. این پژوهش نتایج زحمات یک پروفسور هم‌وطن به نام پروفسور ثریا شیرازی است که در دانشگاه لیورپول انجام شده است.

به گفته‌ی پروفسور شیرازی، عصب‌های دریافت کننده‌ی طعم شیرین که در سلول‌های چشایی قرار دارند این امکان را به انسان و همچنین حیوانات می‌دهند که در دستگاه روده‌ای طعم شیرین را تشخیص دهد. شیرین‌کننده‌های مصنوعی عملکردی مانند قند دارند. یعنی به همان شیوه حسگرها و گیرنده‌های دستگاه روده ای را فعال می‌کنند؛ و از آنجایی که این شیرین‌کننده‌ها حسگرها را فعال می‌کنند بدن نیز بیشتر به سمت جذب گلوکز یا همان قندهای مصرف شده از طریق مواد غذایی می‌رود.

پروفسور ثریا شیرازی تاکید می‌کند به نظر نمی‌رسد شیرین‌کننده‌های مصنوعی به افرادی که قصد لاغری دارند کمک کند. برای همین افرادی که می‌خواهند لاغر شوند نباید به این راحتی‌ها به این شیرین‌کننده‌ها اعتماد کنند. در واقع نتایج بررسی‌های پروفسور شیرازی مهر تأییدی است روی نتایج پژوهشی که پیش از این در سال 2008 منتشر شده است. در این پژوهش نیز محققان آمریکایی مطرح کرده بودند که مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی روند لاغری را برای افراد سخت‌تر و مشکل‌تر می‌کند. به عقیده‌ی این افراد کنترل مواد غذایی و رعایت اعتدال در مصرف آن‌ها کمک بیشتری به کاهش وزن دارد.

محققان آمریکایی روی موش‌هایی که با ماست به اصطلاح کم کالری و همچنین موش‌هایی که با ماست حاوی قند معمولی تغذیه شده بودند بررسی‌هایی انجام دادند. آن‌ها مشاهده کردند موش‌هایی که ماست حاوی همین شیرین‌کننده‌های مصنوعی و به اصطلاح کم کالری مصرف کرده‌اند وزن بیشتر و چربی بیشتری عایدشان شده است. در حالی که این مسئله در مورد موش‌های گروه دوم که با ماست معمولی تغذیه شده‌اند دیده نشده است. به عقیده‌ی این محققان وقتی بدن، این مواد غذایی شیرین را دریافت می‌کند اختلالی در قدرت طبیعی خود برای حساب و کتاب کردن کالری‌های دریافتی رو به رو می‌شود. زمانی که شما مواد غذایی حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی میل می‌کنید بدن خود را برای هجوم کالری‌ها آماده می‌کند. اما زمانی طعم شیرین با کالری همراه نیست بدن دچار گیجی و آشفتگی می‌شود. در این صورت حساب و کتاب کار از دستش در می‌رود و تلاش فرد برای کاهش وزن بی نتیجه می‌ماند. برای اینکه برای بدن فرقی نمی‌کند قند دریافت کند یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی. چون دچار اشتباه می‌شود و با هر دو این مواد غذایی یکسان رفتار می‌کند.

باید بدانید همه‌ی محققان بر این عقیده‌اند که بعضی از این خوراکی‌های حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌تواند باعث افزایش وزن بدن و مشکلات چاقی شود. اگر به دنبال یک شیرین کننده‌ی طبیعی و بدون کالری می‌گردید باید بدانید گیاه استویا گزینه‌ی مناسبی است. اگر در مورد این شیرین کننده‌ی طبیعی اطلاعاتی ندارید این نوید را به شما می‌دهیم که در چند روز آینده مطلب مفصلی در مورد این گیاه و خواص آن ارائه خواهد شد.


نقل از :تبیان

کد: 3619 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۴ فروردين بازدید: 3329 ساعت: 9:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
4 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
5 محاسبه وزن جعبه با شیرینی کم‌فروشی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
6 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
7 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين
8 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
9 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
10 شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
11 آشنایی با شیرینی سنتی ایلامی‌ها در شب یلدا ۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با...

  بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه گفت: بدغذایی یک اختل...

  با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاین ایرانی نیازمند یاری ایرانیان/رقیب سالم نژاد انگلیسی مدیر کل تامین دام شرکت پشتبانی با تاکید بر عزم راسخ مجریان و متخصصان داخلی برای اصلاح روند تولید و مصرف گوشت مرغ، تصریح کرد با بازگرداندن نژاد ایرانی آرین به گستره تولید و همراهی عموم مصرف کنندگان، بساط مرغ‌های غول پیکر وارداتی برچیده خواهد شد.
اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.
استخوان و پوست گاو و پاستیل های خوشمزه استخوان و پوست گاو ، ژلاتین می شود و بعد پاستیل و سووال های فراوان که آیا پاستیل ها برای استخوان و مفاصل خوب است و اصلا ارزش تغذیه ای دارد یا نه؟
راست گویی به هضم غذا کمک می کند راست گویی برای کمک به هضم غذا مفید است. محققان معتقدند دروغ مانند یک لقمه بزرگ و چرب در معده باقی می ماند و عملکرد دستگاه گوارش را دچار اختلال می کند.