نقش نوشیدنی‌ در کاهش استرس


دکتر پریسا ترابی عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه و مسئول برنامه تغذیه بالینی وزارت بهداشت، نکاتی را در خصوص نقش نوشیدنی‌ها در سلامت و کاهش استرس مطالبی مطرح کرد.

به گزارش لقمه، نوشیدنی‌ها، بخش مهمی از نیاز روزانه بدن را به مایعات برای سوخت و ساز مواد تامین می‌کنند. همانگونه که انتخاب یک نوشیدنی مفید و مغذی تأثیر مطلوبی در سلامت شخص دارد، عدم دقت در انتخاب آن نیز می‌تواند سلامت را به خطر اندازد.

آشامیدنی باید متناسب با آب و هوا انتخاب شود زیرا مصرف این مواد در تغییر درجه حرارت پوست نیز اثر دارد به این ترتیب که نوشیدنی‌های گرم سبب افزایش جریان خون زیر پوستی شده و در نتیجه شخص احساس گرما می‌کند. عکس این عمل با آشامیدن نوشیدنی‌های خنک اتفاق می‌افتد.

استفاده از آب میوه‌ها و سبزی‌های تازه و خنک، موجب نشاط روح و تقویت جسم و کاهش استرس و اضطراب می‌شود.

وجود مایعات برای اعمال حیاتی بدن ضروری است. مقدار کل آب بدن مردان با وزن متوسط (۷۰کیلو گرم (تقریباً ۴۰ لیتر است و حدود ۵۷ % کل وزن بدن آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

در یک نوزاد مقدار کل آب تا ۷۵ % وزن بدن نیز می‌رسد اما این مقدار تا سنین پیری کاهش می‌یابد. همچنین در چاقی نسبت درصد آب بدن به ۴۵ % کاهش می‌یابد. حدود دو سوم آبی که روزانه از راه دهان وارد بدن می‌شود به شکل آب خالص یا نوع دیگری از نوشیدنی‌ها است و بقیه از راه غذا به بدن می‌رسد.

انتخاب نوشیدنی مناسب و آگاهی از خواص تغذیه‌ای آ‌ن‌ها علاوه بر اینکه سبب تامین آب لازم برای سوخت و ساز بدن می‌شود، در تامین مواد مغذی ضروری برای پیشگیری از بسیاری ازبیماری‌های ناشی از شیوه‌های غلط زندگی مانند عدم تحرک، استعمال دخانیات و یا استرس و همچنین ایجاد احساس آرامش و نشاط نقش دارد.

بهترین نوشیدنی برای تمام فصول آب سالم است. آب دارای خواص بی‌شماری در بدن است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

۱. آب سالم و بهداشتی بهترین و گوارا‌ترین نوشیدنی برای رفع تشنگی است.

۲. آب تامین کننده نیاز بدن برای انجام سوخت و ساز طبیعی مواد است و به تعادل مواد در بدن کمک می‌کند.

۳. آب تعدیل کننده حرارت بدن است. با انجام تعریق به ویژه در هوای گرم و خروج آب و املاح از بدن، این حرارت کنترل می‌شود.

۴. انتقال برخی از ویتامین‌ها در بدن از طریق حل شدن در آب صورت می‌گیرد


موارد احتیاط و هشدار

۱. از پر کردن مکرر بطری‌های پلاستیکی یک بار مصرف با آب و نوشیدن آن خودداری نمایید.

۲. از مصرف آب بطری‌هایی که مدت طولانی در مجاورت نور آفتاب و حرارت قرار گرفته‌اند خودداری نمایید.

۳. از قرار دادن بطری‌های آب پلاستیکی (یک بار مصرف) در فریزر یا جایخی یخچال و استفاده از آب یخ زده آن‌ها خودداری نما یید.

۴. از مصرف آب‌هایی که برای مدت طولانی در مخازن آب نگهداری شده‌اند به علت بالا رفتن احتمال آلوده شدن آب، خودداری نمایید.

۵. به علت بالا بودن برخی املاح در آب‌های معدنی مانند سدیم، لازم است افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی و قلبی عروقی مانند فشار خون بالا در مصرف این آب‌ها احتیاط کرده و با پزشک خود مشورت نمایند.

۶. آب‌های معدنی به علت املاح و سختی بالایی که دارند، برای مصرف افراد دارای سنگ کلیه مناسب نیستند.

۷. مصرف مداوم آب‌های معدنی توصیه نمی‌شود.

۸. از خریداری بطری‌های آبی که درب آن‌ها آسیب دیده خودداری کنید.



نقل از :سینانیوز

کد: 3680 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 3157 ساعت: 2:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
5 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
9 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کله پاچه بخوریم یا نه؟ مصرف کله پاچه به دلیل وجود حجم بالایی از تری گلیسر...

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  پیتزای سالم را در خانه تهیه کنید برلیانت بزرگمهر در گفت‌وگویی اظهار داشت: پیتزا به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ماکارونی و برنج کلسترول را بالا میبرند بعضی ازافرادکه ازکلسترول بالا رنج می برند ، روش هایی راجستجـــــومی نمایندکه بتــــــوانند بر اساس آنها میزان کلسترول LDL خودراکاهش دهندواین امرتنها ازطریق تنظیم یک رژیم غذایی مناســـــب تحقق می یابد . در ادامه به بحث درموردبرنامه های غذایی مختلف می پردازیم که میتواننددرکاهش کلسترول LDL نقش داشته باشند .
خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها پایگاه خبری لقمه: دانشمندان می‌گویند خوردن برخی غذاها که حاوی یک باکتری خاص هستند، می‌تواند راه‌حلی برای از بین‌ بردن بوی بد دهان باشد.
هشدارهای تغذیـه‌ای به گیاهخواران با مواد مغذی ضروری برای گیاهخواران(vegetarian) آشنا شوید تا بتوانید به آنها کمک کنید به نیازهای بدن خود پاسخ دهند.
مواد غذایی اعتیاد آور احتمالا با خواندن این مطلب ناراحت خواهید شد اما این هشدارها را جدی بگیرید. شما باید سالم غذا بخورید و بدانید كه برخی مواد غذایی هستند كه نه‌تنها سالم نیستند بلكه شما را معتاد می‌كنند.