آیا کاهش وزن با رژیم‌های کوتاه مدت گیاه‌خواری جواب می‌دهد؟


رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه رژیم گیاه‌خواری برای بدن مضر است، گفت: گیاه‌خواری مطلق موجب کمبود برخی از مواد غذایی برای بدن می‌شود.

به گزارش لقمه، احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه گیاه‌خواری رژیمی بر پایه مصرف گیاهان و به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانداران است، اظهار کرد: در این رژیم منابع غذایی حیوانی به ندرت و یا اصلا مصرف نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه چندین نوع گیاه‌خواری وجود دارد و جهت‌گیری گیاه‌خواران در برابر دام‌ها و فرآورده‌های دامی متفاوت است،‌ ادامه داد: در برخی از رژیم‌های گیاه‌خواری از خوردن تمام فرآورده‌های جانوری پرهیز می‌شود اما در برخی دیگر مصرف منابع حیوانی مانند شیر و تخم مرغ مانعی ندارد.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به فواید گیاه‌خواری برای بدن گفت: رژیم‌های گیاه‌خواری شامل مقدار قابل توجهی فیبر و آنتی‌اکسیدان است اما گیاه‌خواری مطلق موجب کمبود برخی از مواد غذایی برای بدن می‌شود.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه حذف کامل فرآورده‌های گوشتی و دامی موجب کمبود برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید در بدن می‌شود،‌ افزود: اگرچه بهتر است بسیاری از مواد غذایی مصرفی از گروه غذایی گیاهان باشد اما در رژیم غذایی گیاه‌خواری مطلق کمبود کلسیم، روی، آهن و ویتامین B12 شایع است.

وی با اشاره به اینکه رژیم گیاه‌خواری به برخی از بیماران خاص توسعه می‌شود، بیان کرد: در بسیاری از بیماری‌های مزمن استفاده از رژیم گیاه‌خواری اما نه به صورت مطلق توصیه می‌شود. برای مثال برای افراد چاق، بیماران دیابتی،‌ بیماری‌های قلبی و عروقی حتی برخی از سرطان رژیم‌های مبتنی بر گیاهان مفید است.

رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: البته در برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های کلیوی باید در مصرف سبزی‌جات احتیاط شود اما این احتیاط به معنی عدم استفاده از سبزی‌جات در رژیم غذایی این افراد نیست.

اسماعیل‌زاده با اشاره به تاثیر مثبت گیاه‌خواری بر کاهش وزن گفت: کاهش وزن با رژیم گیاه‌خواری در صورتی نتیجه بخش است که برای طولانی مدت ادامه پیدا کند زیرا کاهش وزن با رژیم کوتاه مدت گیاه‌خواری موقتی است.


نقل از :ایسنا

کد: 3852 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت بازدید: 2560 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
7 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  موثرترین روش کاهش وزن موثرترین روش برای کاهش وزن، کم خوری و فعالیت زیاد ...

  تعادل فشار خون با یک تلخ خوشمزه وزارت بهداشت اعلام کرد: خوردن یک تکه شکلات تلخ در ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت