پیشنهاد فائو برای تامین مواد غذایی انسان از حشرات


سازمان خواروبار جهانی حشرات را به عنوان منبع اصلی پروتئین و مواد غذایی برای تغذیه جمعیت رو به رشد جهان آینده پیشنهاد کرد.

به گزارش لقمه، فائو (FAO) در تازه‌ترین گزارش، حشرات را به عنوان منبع اصلی پروتئین و مواد غذایی اعلام کرده است که نیاز جمعیت رو به رشد جهان آینده را می‌تواند تامین کند.

براساس گزارش فائو، در حال حاضر حداقل 2 میلیارد نفر در دنیا از انواع حشرات مانند ملخ، سوسک، مورچه و جیرجیرک بعنوان منبع غذایی استفاده می‌کنند.

حدود یک میلیون گونه حشره در دنیا شناخته شده است که حدود نصف گونه‌های موجودات زنده طبقه‌بندی شده دنیا است.

از سوی دیگر حشرات از قابلیت بالایی در تولید پروتئین برخوردارند به عنوان مثال میزان تولید پروتئین جیرجیرک در مقایسه با گاو 12 برابر است.

بر اساس این گزارش رشد سریع و فراوانی گونه‌های حشره، مغذی بودن آن و نیز ضریب تبدیل 8 برابری گوشت نسبت به گاو مزیت‌هایی است که جهان در سالهای آینده می‌تواند از آن تغذیه کند.

این گزارش تاکید کرده است، از آنجائیکه حشرات خونسرد هستند، انرژی زیادی استفاده نمی‌کنند و به همین دلیل میانگین متوسط نیاز مواد غذایی حشرات برای تولید یک کیلوگرم گوشت حشره 2 کیلوگرم مواد غذایی است اما این میزان برای گاو 8 کیلو گرم است.

این گزارش تصریح کرده است، اگرچه در حال حاضر منع قانونی برای استفاده از حشرات در بسیاری از کشورها وجود دارد اما در برخی رستورانهای کشورهای توسعه یافته بعنوان غذا سرو می‌شود.

به گزارش فائو، جمعیت دنیا در 40 سال آینده به بیش از 9 میلیارد نفر می‌رسد و حال اینکه زمین‌های کشاورزی محدود این دنیا قادر به تغذیه این تعداد جمعیت نخواهد بود.

سازمان خواروبار جهانی تاکید کرده است، گرم شدن زمین ظرفیت تولید گیاهان را کم می‌کند و نیز استفاده بخش زیادی از محصولات کشاورزی مانند ذرت برای استفاده از سوخت‌های زیستی روزبه روز منابع تولید غذا را کاهش می‌دهد.




کد: 3860 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت بازدید: 2932 ساعت: 1:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
2 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
5 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
6 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان
7 ترویج فرهنگ و اقلیم ایرانی با توسعه گردشگری غذایی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
8 روایت فائو از کاهش شاخص قیمت مواد غذایی برای 6 ماه متوالی ۱۴۰۱ شنبه ۱۶ مهر
9 آمار رسمی از کاهش قیمت جهانی غذا ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۸ مرداد
10 تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی گندم ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ ارديبهشت
11 افزایش تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

  توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی پایگاه خبری لقمه: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شه...

  آبمیوه های مفید برای سلامت قلب کدامند؟ قمه: مصرف آب و عصاره برخی میوه ها و سبزیجات برای س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

متفورمین قرص لاغری نیست/چطور کالری های اضافه را بسوزانیم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:« رژیم های غذایی که به صورت دفترچه ها و کاغذهای چاپی در مطب ها و یا توسط پزشکانی که تخصصی غیر از تغذیه دارند یا از سوی پزشکان عمومی تجویز می شود خطرناک است.» از تجویز متفورمین به عنوان قرص لاغری از سوی برخی پزشکان عمومی انتقاد کرد.
دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.
یک ماده غذایی فوق العاده مطالعات محققان دانشگاه مریلند آمریکا نشان می دهد، سیر با کمترین مقدار کالری، عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت و سلامت عمومی بدن را افزیش می دهد.
آویشن؛ کاهنده غلظت خون آویشن به عنوان رفع کننده غلظت خون، افزایش دهنده هوش, تقویت کننده اعصاب و تقویت کننده معده و همچنین لاغر کننده شناخته می‌شود.