خوردن میوه باعث مسمومیت می‌شود


یک فوق تخصص عفونی گفت: مواد غذایی مثل توت‌فرنگی، شاه‌توت، گوجه‌سبز، آلو و زردآلو می‌تواند به واسطه آلودگی، افراد و به ویژه کودکان را دچار مسمومیت کند.

به گزارش لقمه، مسعود مردانی اظهار داشت: با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا بروز مسمومیت غذایی به واسطه آب، سبزی و میوه بیشتر دیده می‌شود.استاد دانشگاه علوم بهشتی شهید بهشتی گفت: در واقع با گرم شدن هوا فساد‌پذیری مواد غذایی بیشتر شده و ما در این بین با دو گونه مسمومیت غذایی در افراد مواجه‌ایم.

فوق تخصص عفونی ادامه داد: در دوره مسمومیت با کمون کوتاه از زمانی که فرد ماده مسموم را بخورد تا بروز اولین علامت مسمومیت، 6 ساعت طول می‌کشد که این مسمومیت به صورت استفراغ و بیشتر در مسمومیت غذایی با نان خامه‌ای، الویه، سوسیس و کالباس و خامه رخ می‌دهد که خوشبختانه این مسمومیت نیازی به آنتی بیوتیک ندارد چرا که خود به خود خوب می‌شود اما اگر حجم زیادی از مایعات بدن دفع شود به سرم‌تراپی نیاز است.

مردانی قراردادن مواد غذایی فسادپذیر در یخچال را از عواملی دانست که از بروز مسمومیت در افراد جلوگیری می‌کند.استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مواد غذایی مثل توت‌فرنگی، شاه‌توت، گوجه‌سبز، آلو و زردآلو می‌تواند به واسطه آلودگی، افراد و به ویژه کودکان را دچار مسمومیت سازد.

فوق تخصص عفونی ادامه داد: بهتر است مادران این میوه ها را چندین بار با آب و مواد ضدعفونی کننده بشویند چرا که این میوه‌ها با خاک آلوده شده‌اند و افراد در طی شست و شو متوجه ته‌نشینی رسوب خاک در آنها می‌شوند.

مردانی توصیه کرد: خانواده‌ها برای شست و شوی این دسته از میوه‌ها ابتدا آنها را در آب قرارداده و چندین بار آب را تعویض کنند. سپس از چند قطره مایع ظرفشویی برای لزج شدن سطح میوه و کنده شدن انگل‌ها استفاده کنند در مرحله بعد نیز مواد ضد عفونی کننده به کار برند تا عوامل میکروبی موجود در میوه از بین برود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متأسفانه مسمومیت غذایی که بر اثر استفاده از میوه‌های آلوده به وجود می‌آید عمدتاً عوارض گوارشی دارد و می‌تواند به صورت تهوع، استفراغ، دل درد و اسهال بروز کند.

وی افزود: اگر کودکان بعد از خوردن این مواد دچار اسهال همراه با تب شدند باید به پزشک مراجعه کنند چرا که این علامت نشان دهنده عفونت روده‌ای است.

مردانی تصریح کرد: در این فصل ما با بیماری دیگری به نام فاویسم مواجه‌ایم که بر اثر مصرف باقالا در کودکانی که دچار نقص آنزیم گلوکز 6فسفات دهیدروژناژ هستند رخ می‌دهد چرا که در این افراد به دنبال خوردن باقالا، همولیز گلبولهای قرمز اتفاق می‌افتد که این بیماری یک بیماری مادرزادی است.

فوق تخصص عفونی ادامه داد: رنگ‌پریدگی، بی‌حالی و کم‌خونی از عوارض این بیماری است که این افراد باید در بیمارستان بستری شوند تا با تزریق خون کارهای درمانی لازم انجام شود.مردانی افزود: البته یکسری از داروها مثل آسپرین و داروهای ضد مالاریا نیز در این گونه افراد می‌تواند باعث همولیز گلبولهای قرمز شود.


نقل از :فارس

کد: 3906 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت بازدید: 1930 ساعت: 1:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
6 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
7 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
10 536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند برخی از غذا‌ها هستند که به صورت چربی یک راست در شک...

  چای سبز دشمن گوارش چای سبز نباید به همراه غذاهای گوشتی خورده شود زیرا...

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر پایگاه خبری لقمه: نعناع گیاهی است که طبع گرم و خشک داشته و دارای خواص فراوان دارویی است. مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشک‌شده، دم‌نوش، اسانس، دم‌کرده، پودر و... امکان‌پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوتی است که به‌طور گسترده در آشپزی و در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.
قدیمی ترین میوه محبوب جهان را بهتر بشناسید موز یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین میوه‌های روی زمین و غنی از املاح و ریزمغذی‌های ضروری برای بدن است.
پیشگیری از سرماخوردگی با این ماده غذایی ‌یک کارشناس تغذیه ضمن اشاره به افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، گفت: مصرف مکمل‌های ویتامین C تاثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.
15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر دوست دارید همیشه سالم و تندرست باشید؟ ما در این مقاله 15 خوراکی را که مصرف منظم آن سلامت و تناسب اندام تان را تضمین می‌کند، ذکر کرده ایم.