بخور نخورهای شب امتحان


امسال روزهای امتحان کمی زودتر از همیشه فرارسیده‌اند؛ روزهایی که معمولا با استرس همراه‌اند و در برخی از موارد هم پرخوری‌ها و کم‌خوری‌هایی را به دنبال دارند در حالی که با کمی تغییر در برنامه غذایی روزانه، می‌توان بر نتیجه امتحانات تاثیر مثبت یا منفی گذاشت.

به گزارش لقمه، تغذیه می‌تواند در بهبود عملکرد مغزی مفید باشد و باعث شود تا در امتحان‌ها موفق شوید. به‌خصوص اگر به این 10 توصیه توجه كنید.

1. بیشتر میوه بخورید. میوه‌ها به عملکرد بهتر مغز کمک می‌کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود در ایام امتحان‌ها میوه‌هایی مانند سیب، پرتقال و موز را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

2. پروتئین بخورید. نتایج بررسی‌ها نشان داده است دریافت پروتئین عملکرد مغزی را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل وعده غذایی‌تان (به‌خصوص صبحانه) باید مملو از منابع غذایی پروتئینی مانند تخم مرغ، پنیر، دانه‌های روغنی و ماست باشد.

3. غذاهای جدید را امتحان نکنید. خوردن نوشیدنی‌ها و حتی مکمل‌هایی که تا به حال نخورده‌اید، اصلا عاقلانه نیست حتی اگر اعضای خانواده یا دوستانتان آنها را به شما پیشنهاد بدهند زیرا ممكن است بدنتان به آنها واكنش منفی نشان دهد. بهتر است در ایام امتحان خوراکی‌هایی را انتخاب کنید که بدنتان به آنها عادت دارد.

4. هر سبزی‌ای را انتخاب نکنید. قبل از هر چیز فراموش نکنید که سبزی‌ها هر چه پررنگ‌تر باشند به بهبود عملکرد مغز بیشتر کمک می‌کنند؛ مثلا مصرف اسفناج در مقایسه با کاهو بهتر است. در این روزها خوردن سبزی‌هایی مانند فلفل دلمه‌ای، بروکلی و هویج نیز توصیه می‌شود.

5. تا می‌توانید آب بخورید. برای پیشگیری از بروز کم‌آبی در بدن آب بنوشید و خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه را فراموش کنید زیرا باعث بروز استرس و اضطراب در شما خواهند شد.

6. میان وعده‌های مغذی‌تر میل کنید. گردو، میوه‌های خشکی مانند انجیر و آلو و دانه‌های روغنی مانند تخمه آفتابگردان به دلیل سوخت‌رسانی به مغز و سرعت بخشیدن به فعالیت‌های مغزی و کمک به ماندگاری هر چه بیشتر مطالب در حافظه، میان‌وعده‌های مناسبی در روزهای امتحان هستند.

7. به مقدار کافی بخوابید. بسیاری از دانش‌آموزان شب‌های امتحان به امید پرکردن بیشتر مغز خسته‌شان با اطلاعات بیشتر، نمی‌خوابند اما شب قبل از امتحان باید درس خواندن را در ساعت‌های اولیه شب متوقف کنید، شامی سبک بخورید، لباس‌هایتان را برای امتحان فردا آماده کنید، کیف خود را مرتب کنید و دوش بگیرید و ساعت خود را کوک کنید و زود به رختخواب بروید. فراموش نکنید برای داشتن بهترین عملکرد در روز امتحان، علاوه بر دریافت انرژی از راه خوردن غذای مناسب و سالم به استراحت کافی نیاز دارید.

8. کمتر شیرینی بخورید. بررسی نشان داده‌اند خوردن شیرینی‌ها و انواع شکلات و دسر و غذاهای تهیه‌شده از آرد تصفیه‌شده در عملکرد مغز اختلال ایجاد می‌كند بنابراین از خوردن آنها در این ایام صرف‌نظر کنید.

9. مواد غذایی منبع پروتئین و کربوهیدرات را در حجم زیاد با هم نخورید زیرا در این صورت وعده غذایی سنگینی را دریافت کرده‌اید که مشكلات گوارشی را برای شما در پی خواهد داشت و باعث كاهش تمركزتان می‌شود.

10. روز قبل از امتحان منابع كربوهیدراتی میل کنید. مصرف این موادغذایی قبل از امتحان باعث ایجاد آرامش می‌شود و زمینه هوشیاری را در روز امتحان فراهم می‌کنند. البته خوردن مقدار زیادی از آنها به‌خصوص برنج و سیب‌زمینی، احساس سنگینی و خواب آلودگی ایجاد می‌کند به همین دلیل باید این مواد را متعادل مصرف كنید.


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 3910 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 3633 ساعت: 2:07 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقویت حافظه با این ۶ خوراکی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
2 بهترین خوراکی‌های زمستانی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي
3 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
5 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
6 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
7 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
8 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
9 احتمال بیشتر تشکیل سنگ کلیه در این افراد | برای جلوگیری از سنگ کلیه چه بخوریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
10 در فصل بهار چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
11 اولین دایناسور‌ها چه چیز‌هایی می‌خوردند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  لبنیات کم چرب‌ تر ‌کلسیم بیشتر همه می‌دانند دریافت کلسیم برای حفظ سلامت بدن ضروری...

  رژیم ضدکلسترول؛ از این 5 ماده‌ غذایی بپرهیزید بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.
خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.
14 روش برای خوش‌طمع کردن غذاها آشپزی از آن هنرهایی است که اگر کمی خلاقیت هم چاشنی آن شود، لقب «کدبانو» را برای خانم خانه همراه می‌آورد و دست‌پخت خوبش را خوب‌تر می‌کند.
اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.