ظرفیت منحصر به فرد بافق در پرورش زیتون / لزوم توسعه فعالیت‌های ترویجی


رئیس شورای ملی زیتون کشور با اشاره به وضعیت بسیار خوب زیتون کاری در بافق گفت: این شهرستان ظرفیتی منحصر به فرد برای پرورش زیتون دارد.

به گزارش لقمه، سید احمد بلندنظر در بازدید از باغ‌های زیتون شهرستان بافق و جلسه بررسی مشکلات زیتون‌کاران بافقی، هدف از آمدن به شهرستان بافق را بازدید از وضعیت زیتون کاری مناطق یزد به ویژه شهرستان بافق و توصیه‌هایی برای آینده کشاورزان اعلام کرد.

وی افزود: اقلیم منحصر به فرد شهرستان بافق، شرایط مناسبی برای کاشت زیتون در این شهرستان است می‌تواند نقطه عطفی برای بافق باشد و اگر اراده کافی در این زمینه وجود داشته باشد، با کشت نهال مناسب و مفید می‌توان از این پتانسیل خدادادی استفاده کرد.

بلندنظر ادامه داد: با توجه به بررسی‌های علمی و نظر به آیات الهی در قرآن کریم، زیتون بیش از هر چیزی به آفتاب و نور نیاز دارد به نحوی که این گیاه سالانه به 6هزار و 300 ساعت نور نیاز دارد و در بافق این میزان کسب نور به 11هزار ساعت می‌رسد.

وی با اشاره به عدم مدیریت خوب و کافی باغداران این شهرستان عنوان کرد: درخت زیتون قبل از هر نوع نیاز به منابع غذایی مانند فسفات، پتاس و اوره و یا هرگونه سم‌پاشی، به هرس و اصلاح نیاز دارد زیرا هرس و تک پایه کردن درخت، باعث رشد جوانه گل و تبدیل آن به میوه می‌شود و از تبدیل این جوانه به برگ جلوگیری می‌کند.

بلندنظر افزود: با توجه به اینکه زیتون محصول جدیدی است و کشاورزان این منطقه آشنایی بیشتری با درخت خرما، پسته و انار دارند، یکی دیگر از مشکلات کشاورزان و زیتون‌کاران بافق را عدم وجود فعالیت‌های ترویجی و آگاهی از مراحل کاشت، داشت و برداشت است.

وی خاطرنشان کرد: برای هر منطقه باید متناسب با شرایط آب و هوایی خاص، نهال کشت شود و مطالعات میدانی توسط کارشناسان و کشاورزان صورت گیرد تا شاهد محصول‌دهی و بهره‌برداری بیشتر از درختان زیتون باشیم.

رئیس شورای ملی زیتون گفت: شرایط اقلیمی کشور متفاوت است و در هر منطقه با توجه به این شرایط، نوع زیتون و سطح زیر کشت آن متفاوت است اما باید با بهره‌گیری مناسب از آب، خاک و آفتاب، در مسیر توسعه کشاورزی و بهره‌وری اقتصادی کمر همت بست.

بلندنظر همچنین با اشاره به خواص دارویی و غذایی زیتون عنوان کرد: روغن زیتون یک داروخانه طبیعی است و نه تنها باید در جیره غذایی وارد شود بلکه باید واجب شود.

وی یادآور شد: مصرف زیتون و روغن آن در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر است ضمن اینکه زیتون ضدسرطان و تسکین دهنده دردهای رماتیسمی و مفاصل و کاهش دهنده کلسترول خون است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بافق نیز اظهار داشت: نخستین دوره کاشت زیتون در این شهرستان در سال 84 بوده که نوع آن زرد روغنی است و هم‌اکنون دو سال است که این درختان به بار نشسته و عملکرد آن حدود 800 کیلو در هکتار است.

حمید عسکری افزود: امیدواریم با آموزش برای کارشناسان و کشاورزان، شاهد افزایش محصول زیتون باشیم و با برنامه ریزی‌های لازم در مورد فروش محصول و خرید دستگاه‌های فرآوری و روغن کشی، بتوانیم برخی از مشکلات زیتون‌کاران این شهرستان را برطرف کنیم.

در حال حاضر بیشترین مصرف زیتون مربوط به مردم سوریه است به نحوی که سرانه مصرف زیتون در سوریه سالانه 27 کیلوگرم است و پس از آن یونان با سرانه مصرف 24 کیلوگرم، اسپانیا با 14 کیلو گرم و ایتالیا با 12 کیلو گرم در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

میانگین مصرف زیتون در ایران به حدود 200 گرم می‌رسد.


نقل از :فارس

کد: 3959 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۵ خرداد بازدید: 2738 ساعت: 10:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
2 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
3 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
4 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
5 ادامه ممنوعیت واردات زیتون و روغن زیتون ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 بهترین غذاهای ضد سلولیت را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
7 روش هایی برای تشخیص روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 افزایش واردات روغن زیتون به کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
9 سالانه حدود 5000 تن روغن زیتون به ایران قاچاق می‌شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
10 برداشت زیتون آغاز شد/قیمت زیتون ١٥ درصد کاهش یافت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
11 آیا مصرف روغن زیتون می تواند از ابتلا به دیابت پیشگیری کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی برای خوش مزه تر شدن سوپ جو 27 نکته برای اینکه سوپی خوشمزه‌تر و سالم‌تر بپزید....

  قارچ را داغ داغ بخورید! مهم نیست کدام نوع آن را انتخاب می‌کنید؛ صدفی یا مع...

  خطر ابتلا به سرطان مری با مصرف چای داغ یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت