چند توصیه برای سبد خرید تیر ماه


بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر می‌شوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند.

به گزارش لقمه، در مورد خواص تک تک این نعمت‌های الهی می‌توان صفحه‌ها نوشت. در این مقاله قصد داریم 6 نمونه از این مواد غذایی مفید اشاره کنیم. باشد که در عوض این همه نعمت بی پایان، خداوند بزرگ را شاکر باشیم. 



زنده باد توت فرنگی

کمتر کسی می‌تواند از کنار توت فرنگی خوش طعم و خوش‌رنگ به راحتی بگذرد. این میوه‌ی دلربا کم کالری (هر فنجان توت فرنگی 40 کالری) و بمب ویتامین C محسوب می‌شود. حتی پرتقال هم در مقابل توت فرنگی کم می‌آورد. در هر فنجان از این میوه 90 میلی گرم ویتامین C وجود دارد.

باورتان می‌شود که دانه های ریز موجود در این میوه حاوی فیبرهای غیر حلالی باشد که با یبوست مقابله می‌کند؟ از این گذشته فیبرهای حلّال توت فرنگی مثل پکتین باعث کاهش میزان کلسترول خون می‌شود.

حیف است ندانید این میوه حتی از سرطان نیز پیشگیری می‌کند. می‌پرسید چگونه؟ توت فرنگی سرشار از بیوفلاونوئیدها (آنتوسیانین) و اسید الاژیک است که به پیشگیری از سرطان کمک زیادی می‌کنند.



اسفناج و سبزیجات برگ دار دیگر را دریابید

اگر همه‌ی مردم همت کنند و اسفناج و سبزیجات برگ دار بیشتری در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانند آمار بیماری‌هایی مثل دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان پایین خواهد آمد.

نتایج مطالعات متعدد نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان در بین افرادی که مشتری دائم سبزیجات برگ دار هستند نسبت به افرادی که خود را از این مواد غذایی محروم می‌کنند به طور قابل ملاحظه ای کمتر است.

محققان در اسفناج ده‌ها ترکیب آنتی اکسیدانی مشاهده کرده‌اند که می‌توانند روی رشد و فعالیت سلول‌های سرطانی تأثیر بگذارند؛ و بهتر است بدانید لوتئین و بتاکاروتن ها در صدر این ترکیبات آنتی اکسیدانی قرار دارند. این دو کاروتنوئید باعث کاهش احتمال بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها مثل سرطان کولون و پروستات می‌شوند. از این گذشته لوتئین برای حفظ سلامت چشم‌ها نیز مفید است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این ماده‌ی مفید از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولای چشم که در افراد سالمند بسیار شایع است پیشگیری می‌کند.



چه می‌کند این گوجه فرنگی!

گوجه فرنگی کم کالری بوده و گلوسیدهای کمی نیز دارد. در واقع هر یک عدد گوجه فرنگی حاوی 22 کالری و 5 گرم گلوسید می‌باشد.

این قرمز خوش آب و رنگ سرشار از ویتامین C و لیکوپن است.

نتایج پژوهشی که در دانشگاه هاروارد انجام شده نشان می‌دهد افرادی که حداقل دو مرتبه در هفته گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی مصرف می‌کنند به میزان 24 تا 36 درصد کمتر در معرض سرطان پروستات قرار می‌گیرند.

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف گوجه فرنگی احتمال ابتلا به پوکی استخوان و آسم را کاهش می‌دهد و جریان خون را بهتر می‌کند. 



پیازچه بخورید

ساقه‌ی پیازچه منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و بتاکاروتن می‌باشد. یک فنجان پیاز پخته حدود 225 میلی گرم پتاسیم به بدن می‌رساند. «آدنوزین» موجود در این ماده‌ی غذایی سرعت تشکیل لخته های خونی را به تعویق انداخته و به این ترتیب از بروز سکته‌ی قلبی پیشگیری می‌کند.

به نظر می‌رسد که پیازچه باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. محققان معتقدند مصرف بیشتر این ماده‌ی غذایی فشار خون بالا را نیز کنترل می‌کند.



نخود فرنگی: فلفل نبین چه ریزه

اگر قصد لاغری دارید نخود فرنگی همیار شماست. این ماده‌ی غذایی در بین منابع دیگر پروتئین کم کالری تر و کم چرب‌تر است.

نخود فرنگی همچنین منبع خوب فیبر پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که به کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند.

پوست نخود فرنگی سرشار از فیبرهای غیرحلّال است که از یبوست پیشگیری می‌کند.

یک فنجان نخود فرنگی بیش از نصف نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین K را تأمین می‌کند. این ویتامین از نابودی بافت‌های استخوانی، بیماری‌های قلبی عروقی و حتی سرطان پیشگیری به عمل می‌آورد.



تربچه را فراموش نکنید

همه‌ی صفای سبزی خوردن به تربچه‌هایش است. تربچه علاوه بر اینکه مغذی است بسیار خوش طعم نیز می‌باشد.

این ماده‌ی غذایی خوشمزه و البته پرطرفدار حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C، کمی آهن، پتاسیم و اسید فولیک است.

ترکیبات گوگردی موجود در آن نیز از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 4150 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۱ خرداد بازدید: 4545 ساعت: 12:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
2 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
6 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
8 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
9 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
10 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
11 536 همت صرفه جویی با مصرف پسماند کشاورزی در خوراک دام ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فواید و مضرات گیاه خواری

  غذاهای آماده و كم‌خاصیت همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیم...

  درمان خانگی و خوراکی دردها برخی از مشکلات و دردها را می توان در خانه و بدون م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
آشنایی با حقه های رژیم لاغری پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که گذاشتن یک بسته یخ روی بافت چربی می‌تواند به سوختن کالری در بدن کمک کند. اما به‌راستی کدام حقه رژیم‌های لاغری واقعاً کار می‌کند؟
خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید عصاره پای مرغ، مملو از ویتامین D، ویتامین A، کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای چرب، همچنین سرشار از مواد غضروف‌ساز از جمله «سولفات کندروئتین» است که به جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها کمک می‌کند.