سریال افزایش قیمت مرغ در ماه رمضان تکرار می‌شود؟


در حالی که یک هفته تا ماه‌ رمضان باقی‌ مانده قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار به بیش از 6500 تومان رسیده است و مرغداران معتقدند دولت باید با استفاده از ذخایر گوشت مرغ بازار این محصول را متعادل کند.

به گزارش لقمه، گوشت مرغ که جزء فرآوده‌های پروتئینی پر مصرف در ماه رمضان است علی‌رغم تولید و ذخایر کافی همواره نوسانات بسیاری را تجربه می‌کند و در این بازار آشفته گاه تولیدکنندگان و گاه مصرف‌کنندگان متضرر می‌شوند.

در آستانه ماه رمضان سال گذشته قیمت گوشت مرغ از مرز 7000 تومان گذشت و با وجود ذخایر کافی مردم نتوانستند آنطور که باید از این فرآورده پروتئینی استفاده کنند گرچه طی سال گذشته دوره‌هایی هم تولیدکنندگان تاوان این نوسانات و مدیریت‌های ناکارآمد نظارت در بازار مصرف گوشت مرغ را دادند.

به گفته وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتدای امسال تاکنون بیش از 22 هزار تن گوشت مرغ برای تنظیم بازار و تامین نیاز مردم در ایام ماه رمضان خریداری و ذخیره شده است اما روند افزایش قیمت این محصول در بازار مصرف به گونه‌ای است که نشان می‌دهد سریال تکراری افزایش قیمت‌ گوشت مرغ امسال هم احتمالا تکرار شود؛ شاید مسئولان همچنان در حال ذخیره کردن گوشت مرغ هستند و هنوز به فکر تزریق آن به بازار برای ایجاد تعادل نیافتاده‌اند.

محمد یوسفی، رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی دراین باره به ایسنا گفت: قیمت گوشت مرغ در بازار تابع عرضه و تقاضاست؛ به‌گونه‌ای که در چند هفته گذشته گوشت مرغ در بازار با کاهش قیمت مواجه شد که حاصل آن زیان مرغداران بود.

وی افزود: در هفته‌های گذشته قیمت مرغ به حدود 5000 تومان رسید اما کسی به فکر جلوگیری از متضرر‌شدن مرغداران نبود چراکه مدیریت صحیحی در بازار اعمال نمی‌شود تا قیمت‌های بازار متناسب با قیمت تمام شده برای تولید‌کنندگان در نظر گرفته شود.

یوسفی با تاکید بر این‌که تنظیم عرضه و تقاضا می‌تواند تعادل را به بازار گوشت مرغ برگرداند، اظهارکرد: معمولا در ایامی مانند ماه رمضان که تقاضا نسبت به ماه‌های گذشته افزایش می‌یابد دولت باید ذخیره‌های خود را به بازار عرضه کند تا قیمت‌ها متعادل‌تر شود.

رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: بازار گوشت مرغ به مدیریت صحیح و کارآمد نیاز دارد تا با در نظر گرفتن ذخایر مطمئن بتوان در نوسانات بازار را که متاثر از مازاد یا کمبود تقاضاست را کنترل کرد.

وی اظهار کرد: قیمت نهاده‌های مورد نیاز مرغداران از ابتدای سال تاکنون 20 درصد افزایش یافته است و علی‌رغم این‌که براساس تفاهم‌نامه‌های منعقد‌ شده وزارت صنعت، معدن و تجارت باید هر سه ماه یکبار با در نظرگرفتن هزینه‌های جدید تولید قیمت‌های کف و سقف را بازنگری کند، هنگامی که مرغداران از کاهش قیمت محصول خود متضرر می‌شوند مسئولان برای جلوگیری از آن کاری نمی‌کنند.

رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی گفت: با توجه به هزینه‌های تولید و قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران، قیمت منطقی این محصول در بازار مصرف کیلویی 6000 تا 6200 تومان است چراکه اگر هر یک از مرغداران گوشت مرغ تولید‌ شده خود را کمتر از 4000 تومان بفروشند، متضرر می‌شوند.

یوسفی افزود: در حال حاضر مدیریت و نظارت صحیحی برای تنظیم بازار گوشت مرغ وجود ندارد و با وجود این‌که قیمت خرید گوشت مرغ از مرغداران به صورت نقدی و دو ماهه 3900 تا 4100 تومان است اما مشاهده می‌شود گوشت مرغی که با یک قیمت و از مراکزی مشخص خریداری شده کیلویی 5800 تا 7000 تومان فروخته می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به این‌که قیمت گوشت مرغ حداکثر 200 تومان افزایش یافته است، منطقی نیست قیمت این فرآورده پروتئینی از 5800 تا 7000 تومان در بازار متغیر باشد.

با توجه به میزان تولید ماهانه گوشت مرغ و میزان ذخایر موجود به نظر می‌رسد با مدیریت یکپارچه بازار مصرف، در نظر گرفتن قیمت واحد برای فروش گوشت مرغ و نظارت بر این قیمت در سراسر کشور بازار این فرآوده‌های پروتئینی را به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کنترل کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4348 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۹ تير بازدید: 2331 ساعت: 11:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
6 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
7 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
8 زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 وزارت جهاد با گرانفروشی مرغ شدیدا برخورد‌ می‌کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
10 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
11 تخم‌مرغ هم پس از مرغ گران شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردن میوه برای بیماران کلیوی مفید است پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند افزودن میوه و...

  علل شایع کم اشتهایی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف ش...

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.
13 توصیه برتر رژیمی خیلی راحت با خوردن کمتر پاستا یا نان و در عوض خوردن بیشتر سبزیجات می‌توانید یک سایز لباسی شلوار یا پیراهن را در سال کم کنید.
آنچه باید در مورد رنگ میوه‌ها بدانید تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگ‌ها به ما می‌گویند کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله می‌کند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماری‌ها را در بدن به حداقل می رساند.
مقابله با اشتباهات تغذیه ای همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟