به گزارش لقمه، محمد حسین سلطان زاده در گفتو گویی اظهار داشت: بیماران مبتلا به آسم به دو دسته آلرژیک و غیر آلرژیک تقسیم میشوند. متخصص کودکان و نوزادان گفت: در هر دو دسته، رژیم غذایی اهمیت ویژهای دارد چرا که میتواند موجب شروع یا تشدید حمله آسم شود. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: 11 درصد از کودکان مبتلا به آسم به یک یا چند نوع ماده غذایی حساسیت دارند و باید این مواد غذایی را کمتر مصرف کنند. فوق تخصص عفونی اطفال ادامه داد: شیر گاو، لبنیات، ادویه، انواع ترشی، میوه های ترش، میگو، ماهی، سفیده تخم مرغ، گوجه فرنگی، سویا، سیر، برخی حبوبات و آجیل ها مثل فندق، گردو ، بادام و پسته باعث حساسیت میشوند. متخصص کودکان و نوزادان تصریح کرد: سولفیتها، افزودنیها، مواد نگهدارنده موجود در کنسروها و رنگهای مصنوعی نیز میتوانند در ایجاد حساسیت نقش داشته باشند. سلطان زاده ادامه داد: مصرف میوه و سبزی تازه که منبعی غنی از آنتی اکسیدانها می باشند، میتواند سبب تخفیف علائم آسم شود. متخصص کودکان و نوزادان گفت: بهتر است حجم غذا کاهش و وعدههای غذایی افزایش یابد؛ یعنی 5-6 وعده به جای 3 وعده استفاده شود. وی افزود: مصرف هفتهای 3 مرتبه ماهی تازه- اگر بیمار آلرژیک باشد باید روزانه کپسول ماهی مصرف کند- و کاهش مصرف نمک موجب تخفیف علائم آسم میشود. سلطان زاده بیان داشت: بیماران مبتلا به آسم از مصرف غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم پرهیز نمایند و آب و مایعات کافی بنوشند. وی محدود کردن مصرف چای و قهوه و پرهیز از مصرف برخی داروها مثل آسپرین و آنتی بیوتیک ها را به افراد توصیه کرد. بازگشت به صفحه نخست