به گزارش لقمه، فرنی معمولا به خاطر شیر و نشاسته ای که در آن به کار می رود، برای بچه ها غذایی مقوی است، اما نوعی دسر هم محسوب می شود.
مواد لازم:
تخم مرغ 1 عدد
کره 50 گرم
آرد ذرت یا برنج ۲ قاشق غذاخوری
گلاب 1 پیمانه
پودر گل سرخ برای تزئین
شکر 1 پیمانه
شیر 5/2 پیمانه
گردو یک دوم پیمانه برای تزئین
برنج 1 پیمانه
طرز تهیه:
میتوان به جای کره از 2 قاشق خامه استفاده کرد که خامه خوشمزه تر است. برنج را قبلاً شسته و با آب خالی بدون نمک چند ساعتی خیس کرده ایم و سپس حدود نیم ساعت با آب خالی پخته ایم.
وقتی که مقداری از آب برنج باقی ماند مقداری از شیر را به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا برنج باز شود میگذاریم بجوشد گلاب را هم به برنج اضافه میکنیم. در این فاصله در ظرف دیگری شکر و آرد را به همراه تخم مرغ و خامه با هم مخلوط میکنیم و کم کم بقیه شیر را هم به این مواد اضافه کرده و مخلوط میکنیم. برای تهیه این فرنی از ظرف لعابی یا استیل استفاده نکنید چون ته میگیرد.
وقتی ظرف روی حرارت جوشید مواد را به ظرف اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا ته نگیرد حدوداً 10 دقیقه بعد مواد آماده میشود وقتی خودش را گرفت داخل ظرف مورد نظر میکشیم و میگذاریم سرد شود و بعد مصرف میکنیم.
میتوان این فرنی را به صورت 3 رنگ درست کرد یعنی کاکائو و زعفران هم اضافه کرد. روی فرنی را با پودر گل سرخ و همچنین مربای گل سرخ تزئین میکنیم.
میتوان در این فرنی از برنج استفاده نکرد و به جای برنج فقط آرد برنجی که در مواد گفته شد را بیشتر استفاده کرد در این صورت حلیمی غذا بیشتر میشود اما نوع سنتی این فرنی در آذربایجان با برنج و به صورتی که گفته شد تهیه می شود.
بازگشت به صفحه نخست