استمرار کاهش بهای جهانی غذا


شاخص قیمت غذای بانک جهانی به میزان دو درصد طی دوره چهار ماه گذشته کاهش یافت که سومین دوره کاهش متوالی بود.

به گزارش لقمه، بر اساس گزارش بانک جهانی، کاهش واردات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و تقاضای پایین‌تر، موجب کاهش 12 درصدی قیمت‌ها نسبت به رکورد مشاهده شده در اوت سال 2012 شده است.

شاخص قیمت غذای بانک جهانی نشان داد در فاصله فوریه تا ژوئن، قیمت‌های بین المللی شکر به میزان شش درصد، روغن سویا 11 درصد، ذرت یک درصد و گندم دو درصد کاهش یافته است.

شرایط آب و هوایی مطلوب‌تر پس از خشکسالی سال گذشته، تولید گندم را بهبود بخشید و در صورتیکه آب و هوای نامساعد بر تولید در شمال و مرکز اروپا، روسیه و چین تاثیر نگذارد، برداشت خوب از سوی این تولیدکنندگان بزرگ انتظار می‌رود.

همچنین پیش‌بینی می‌شود تولید جهانی ذرت به دلیل احیای تقاضا از سوی تولیدکنندگان اتانول در آمریکا، به رکورد بالایی در سال میلادی جاری برسد.

طبق گزارش بانک جهانی، در حالیکه قیمت‌ها به تازگی ثبات یافته‌اند اما نوسان قیمت‌های غذا در سال‌های اخیر، کشورهای در حال توسعه با نرخ فقر بالا را واداشته در واکنش به این امر یارانه‌های غذای مصرف کننده را افزایش دهند در حالیکه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول این کشورها را دعوت کرده‌اند برای کاهش فشار بر بودجه دولتی و آزاد کردن اعتبار بیشتر برای آموزش و بهداشت و درمان، یارانه‌های اختصاص یافته به غذای مصرف کننده را حذف کنند.

بانک جهانی معتقد است که ضعف برنامه‌های یارانه غذا، به مردم فقر سود نمی‌رساند و اشکال مستقیم‌تر مانند عرضه کالاهای غذایی اساسی و کارهای عمومی برای کمک به فقرا موثرتر است.

بر اساس گزارش رویترز، شاخص قیمت غذای بانک جهانی قیمت‌های صادرات غذا، چربی‌ها و روغن‌ها، غلات و مواد غذایی دیگر را بر اساس ارزش دلار ارزیابی می‌کند.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 4622 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۵ مرداد بازدید: 2417 ساعت: 11:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشیدن شیر و آب فراوان راز تغذیه سالم در هوای آلوده دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهی...

  شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟ نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابت...

  نکاتی درباره رعایت بهداشت میز غذاخوری میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت