استمرار کاهش بهای جهانی غذا


شاخص قیمت غذای بانک جهانی به میزان دو درصد طی دوره چهار ماه گذشته کاهش یافت که سومین دوره کاهش متوالی بود.

به گزارش لقمه، بر اساس گزارش بانک جهانی، کاهش واردات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و تقاضای پایین‌تر، موجب کاهش 12 درصدی قیمت‌ها نسبت به رکورد مشاهده شده در اوت سال 2012 شده است.

شاخص قیمت غذای بانک جهانی نشان داد در فاصله فوریه تا ژوئن، قیمت‌های بین المللی شکر به میزان شش درصد، روغن سویا 11 درصد، ذرت یک درصد و گندم دو درصد کاهش یافته است.

شرایط آب و هوایی مطلوب‌تر پس از خشکسالی سال گذشته، تولید گندم را بهبود بخشید و در صورتیکه آب و هوای نامساعد بر تولید در شمال و مرکز اروپا، روسیه و چین تاثیر نگذارد، برداشت خوب از سوی این تولیدکنندگان بزرگ انتظار می‌رود.

همچنین پیش‌بینی می‌شود تولید جهانی ذرت به دلیل احیای تقاضا از سوی تولیدکنندگان اتانول در آمریکا، به رکورد بالایی در سال میلادی جاری برسد.

طبق گزارش بانک جهانی، در حالیکه قیمت‌ها به تازگی ثبات یافته‌اند اما نوسان قیمت‌های غذا در سال‌های اخیر، کشورهای در حال توسعه با نرخ فقر بالا را واداشته در واکنش به این امر یارانه‌های غذای مصرف کننده را افزایش دهند در حالیکه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول این کشورها را دعوت کرده‌اند برای کاهش فشار بر بودجه دولتی و آزاد کردن اعتبار بیشتر برای آموزش و بهداشت و درمان، یارانه‌های اختصاص یافته به غذای مصرف کننده را حذف کنند.

بانک جهانی معتقد است که ضعف برنامه‌های یارانه غذا، به مردم فقر سود نمی‌رساند و اشکال مستقیم‌تر مانند عرضه کالاهای غذایی اساسی و کارهای عمومی برای کمک به فقرا موثرتر است.

بر اساس گزارش رویترز، شاخص قیمت غذای بانک جهانی قیمت‌های صادرات غذا، چربی‌ها و روغن‌ها، غلات و مواد غذایی دیگر را بر اساس ارزش دلار ارزیابی می‌کند.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 4622 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۵ مرداد بازدید: 2640 ساعت: 11:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 میادین میوه و تره‌بار تهران؛ ستون پایداری معیشت در روزهای جنگ و رمضان ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۹ اسفند
2 سیب زمینی‌های سبز و جوانه‌زده خطرناک هستند؟/ سیب‌زمینی‌های نرم را انتخاب نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ بهمن
3 اسامی محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ جمعه ۴ بهمن
4 مهرزادی: امکانارائه آمار دقیق از قاچاق دارو وجود ندارد ۱۴۰۴ جمعه ۴ بهمن
5 مهرزادی: امکان ارائه آمار دقیق از قاچاق دارو وجود ندارد ۱۴۰۴ جمعه ۴ بهمن
6 توییت تند پویانفر به خاطر گرانی‌ مواد غذایی+تصویر ۱۴۰۴ جمعه ۲۹ آذر
7 روغن کلزا یا آفتابگردان؛ کدام روغن برای سلامت قلب انتخاب بهتری است؟ ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۸ آذر
8 نقش کارخانه‌های لبنیات در حفظ چرخه تولید و امنیت غذایی در شرایط جنگی ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۷ آبان
9 چه بخوریم تا شانس بارداری بیشتر شود؟ الگوی غذایی مهم‌تر از یک ماده غذایی خاص ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۰ مهر
10 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
11 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو پایگاه خبری لقمه: یک کارآزمایی بالینی کوچک می گوید...

  بهترین ظروف برای پخت غذا/ ظرف مسی مسمومیت‌زاست یک متخصص تغذیه می‌گوید: استفاده از ظروف مسی نه تنه...

  شیرینی هایی که شما را زشت می کنند! اگر عاشق شیرینی هستید باید در خوردن آن بسیار دقت ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهبود رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم پایگاه خبری لقمه: آمارها نشان می‌دهد رشد اقتصادی در سال های 92 تا 1400 به حدود نصف دوره هشت ساله پیش از آن کاهش یافت. در این میان بخش ساختمان شدیدترین کاهش را تجربه کرد به طوری که متوسط رشد 4.6 درصدی در دولت نهم و دهم به رشد منفی 4.6 درصدی تبدیل شد. با این حال با شروع دولت سیزدهم این روند بهبود چشمگیری داشته است.
وقتی در ایران‌ گریه‌ کردم روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، سرشار از تحرک و پویایی است. جهانی که روز به روز بیشتر به انواع فناوری‌ها و پیشرفت‌ها دست پیدا می‌کند و آدم‌ها را به آن وابسته. این جهان پرشور با همه دستاوردهایش موجی از بحران هویت را به دنبال داشته است.
چرا یکباره برخی غذاها را هوس می کنید؟ با این که مانند معمول غذا خورده بودم اما هوس کردم شکلات و کمی سیب زمینی بخورم. شنیدم که متخصصان میگن بین احساس گرسنگی و هوس ناگهانی تفاوت است.
کدو حلوایی برای موهای آسیب دیده معجزه می کند! کدو حلوایی با داشتن غنی‌ترین ریزمغذی‌ها، مجهز به سلاح‌هایی موثر برای مقابله با بیماری‌هاست.