ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی


متاسفانه امروزه به دلیل تغییر شرایط زندگی و شغلی افراد، رژیم غذایی مرسوم هم با تغییراتی مواجه شده است که این نوع تغذیه با ضررهای فراوانی همراه است که نمود این ضررها با چاقی مفرط یا بروز سؤتغذیه در افراد نمود پیدا می کند.

به گزارش لقمه، شهرزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به استراحت دستگاه سوخت و ساز مواد غذایی بدن در شب اظهار داشت :« در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند و یا با رسوب در دیواره های عروق ، هسته های چربی را تشکیل می دهند که احتمال بروز سکته را در ما افزایش می دهد.»

وی گفت: « متاسفانه امروزه به دلیل تغییر شرایط زندگی و شغلی افراد ، رژیم غذایی مرسوم هم با تغییراتی مواجه شده است که این نوع تغذیه با ضررهای فراوانی همراه است که نمود این ضررها با چاقی مفرط یا بروز سؤتغذیه در افراد نمود پیدا می کند. »

وی افزود: « خوردن شام سنگین یکی از این تغییر رژیم ها در افراد است به این دلیل که چون خانواده ها در طول روز کنار هم نیستند و نمی توانند یک وعدۀ غذایی را در کنار هم میل کند ، مجبور می شوند تا وعده های غذایی برنجی و خورشی خود را در شب صرف کنند که این عامل باعث بروز مشکلاتی در بدن می شود.»

وی ادامه داد :«  از سوی دیگر بعضی افراد برای کم کردن وزن خود و جلوگیری از چاقی شام را از وعده های غذایی خود حذف می کنند که این عمل باعث بروز مشکلات جسمی و عصبی در بدن می شود که می توان از جمله به استرس ، بی حوصلگی ، پرخاشگری ، خستگی ، و کاهش قدرت تمرکز و حافظه اشاره کرد.

 از سوی دیگر فرد به دلیل تحمل گرسنگی و محروم کردن بدن خود در زمانی طولانی باعث افت قند خون در بدن خود می شود که این اتفاق مسبب میل شدید فرد به مواد شیرین و پر کالری در طول روز می شود که در نتیجه باعث بروز چاقی و اضافه وزن در بدن افراد می شود.

به همین دلیل برای جلوگیری از بروز این مشکلات و ناهماهنگی ها در سیستم بدن بهترین راهی که می توان پیشنهاد کرد تعادل در مصرف وعدۀ شام است که برای دانستن بهترین وعدۀ شامی ایرانی ، گفت و گویی با شهرزاد محمدیان ، کارشناس ارشد تغذیه داشتیم.»

شهرزاد محمدیان با اشاره به این که باید در وعدۀ شام مواد غذایی ساده و سبک انتخاب شود به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« وعدۀ شام باید خیلی ساده و سبک باشد مانند نان و پنیر یا خوراک سبزیجات ، مانند نان و ماست و خیار ، اب دوغ خیار و غذاهایی که در گذشته نیز در فرهنگ غذایی ما نقش مهمی را ایفا می کردند.»

وی در ادامه افزود :« این نکته قابل ذکر است که بنا به توسعۀ شهرنشینی رفته رفته فرهنگ غذایی ما هم تغییر کرده است و به مصرف غذاهای فانتزی و فست فودها روی آوردیم.»

این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص علت تغییر سبک غذایی در افراد توضیح داد :« متاسفانه خانواده ها به دلیل شرایط شغلی خود در طول روز نمی توانند در کنار هم غذا میل کنند ، مجبور می شوند وعده های برنجی و خورشی خود را در شب مصرف کنند که به هیچ عنوان این عادت غذایی توصیه نمی شود.»

وی در بیان دلایل نخوردن شام سنگین به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند و یا با رسوب در دیواره های عروق ، هسته های چربی را تشکیل می دهند که احتمال بروز سکته را در ما افزایش می دهد.»

شهرزاد محمدیان در خصوص تهیۀ یک شام سبک و مغذی عنوان کرد :« ما می توانیم برای تهیۀ یک وعده شام سبک از سالادهای مختلف استفاده کنیم که می توانند شامل کاهو و خیار و گوجه باشند که می توان برای جبران فقدان پروتئین در آن مرغ هم اضافه شود و یا مثلا می توان با افزودن پنیر هم کلسیم را نیز به این وعدۀ غذایی اضافه کرد.»

 وی در ادامه اظهار داشت :« اساسا نباید غذاهای حجیم مصرف شود زیرا شب بدن در حال استراحت است و از آن طرف هم نباید خوردن شام حذف شود اتفاقا خوردن شام در حد سبک بسیار مناسب و خوب است و اساسا از خوردن غذاهای حجیم و چرب باید پرهیز شود.»

این کارشناس ارشد تغذیه در پایان با تاکید بر این که باید وعده های سنگین را در طول روز مصرف کرد در خصوص مصرف حبوبات در وعدۀ شام به سلامت نیوز گفت :«  در ضمن حبوبات هم برای شام خیلی مناسب است مثلا وجود حبوبات در سوپ ، عدسی ، خوراک لوبیا و موادی از این دست ، وعده های بسیار مناسبی هستند به شرط آن که مواد نفاخ آن از طریق خیساندن حبوبات قبل از مصرف گرفته شود و در آخر نیز آب باقی ماندۀ آن نیز دور ریخته شود ، در غیر این صورت حبوبات هم جزء دستۀ غذاهای سنگین به شمار می رود و مصرف آن در شب توصیه نمی شود.»





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 4637 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ مرداد بازدید: 2556 ساعت: 11:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی که دشمن روده‌ اند در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا، سرطان و از جمل...

  کدام نوع از بستنی ها مفید ترند؟ حسی که خوردن بستنی به فرد می دهد حس خوشایندی است و...

  آیا "استرس" باعث گرسنگی شما می‌شود؟ شاید کنترل کامل استرس در زندگی های پردغدغه امروزی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هرگز این مواد غذایی را پس از تاریخ انقضای مصرف نکنید تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.
فریدون مهربانی مالک ساندوچی مشهور به فری کثیف درگذشت/راز موفقیت فریدون پایگاه خبری لقمه: فریدون مهربانی مدیر 80 ساله ساندویچی فریدون معروف به فری کثیف عصر روز گذشته در گذشت.
طرز تهیه ی املت قارچ در مایکروویو ترکیب تخم مرغ با مواد غذایی مختلف، املت های متنوع و متفاوتی را به وجود می آورد که عموما بسیار پر طرفدارند.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.