به گزارش لقمه، این هشدار پس از آن اعلام شد كه محققان متوجه شدند قشر تیره ای كه بر روی یك استیك خوب پخته شده و یا مفصل گوشت قرمز ایجاد می شود ، خطر بروز تومورهای روده را بیش از دو برابر می كند.
محققان همچنین دریافتند كه سرخ كردن و یا كباب كردن گوشت ، خطرناك است چرا كه این حرارت شدید قند و آمینو اسیدهای بافت ماهیچه ای را به سطوح بالا مولفه های سرطانزا تبدیل می كند.
مواد سرطانزا و یا به اصطلاح 'موتاژن های غذا' در درجه حرارت های بالا یعنی در زمان سرخ كردن و یا كباب كردن ایجاد می شوند.
پیش از این مشخص شده بود كه پخت زیاد گوشت و یا نیم سوز شدن آن باعث ایجاد مواد شیمیایی می شود كه در گوشت های خام وجود ندارد.
این مولفه ها كه HCAs خوانده می شوند ، سرطانزا هستند. در تحقیقات قبلی از موش برای ارزیابی اثرات گوشت سوخته بر روی انسان ها استفاده می شد.
اما اكنون دانشمندان در موسسه نروژی 'بهداشت عمومی' با تزریق آنزیم های انسان به بدن موش، ایده بهتری در زمینه اثرات گوشت سوخته بر انسان به دست آوردند.
محققان متوجه شدند كه پس از این كه موش های 'انسان نما' قسمت سوخته گوشت بیش از حد پخته شده را می خورند خطر ابتلا به تومورهای سرطانزا در آنها افزایش می یابد.
محققان گفتند كه در این مطالعه روند رشد تومور در روده های موش 'انسان نما' بررسی شده است و آن با روند رشد تومور در موش معمولی كه از همان موتاژن غذایی تغذیه كرده است، مقایسه شده است .
نتایج تحقیقات نشان داد كه خطر بروز تومورهای روده ای در موش انسان نما پس از مصرف مواد ناشی از مصرف قسمت سوخته گوشت از 31 تا 81 درصد افزایش می یابد.
نقل از :زینیوز