خسارت کشاورزان هرمزگانی در پی واردات لیمو


سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: 60 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های مقابله با بیماری جاروک جادوگر لیمو ترش و مدیریت آن به هرمزگان ابلاغ شد.

به گزارش لقمه، طهماسب غلامپور افزود: تا پیش از شیوع بیماری جاروک جادوگر بیش از 20 هزار هکتار از باغات هرمزگان زیر کشت لیمو ترش بود که اکنون به 13 هزار هکتار کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که این اعتبار از مصوبات سفرهای دوم و سوم هیئت دولت به هرمزگان است که تا پایان آبان اختصاص می‌یابد، اظهار کرد: بیماری جاروک جادوگر بیماری ویروسی است و ناقل آن حشره‌ای به نام "زنجرک" است.

غلامپور تصریح کرد: براساس تحقیقات مراکز و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی، تنها راه مبارزه با آفت جاروک لیموترش استفاده از گونه‌های جایگزین مقاوم و اصلاح باغ‌ها با آلودگی کمتر از 50 درصد است.

وی از اجرای عملیات اصلاح در 4000 هکتار از باغ‌های با آلودگی پایین استان برای جلوگیری از گسترش بیماری جاروک لیموترش خبر داد و خاطرنشان کرد: اقدامات اصلاحی در باغ‌هایی با آلودگی کمتر از 50 درصد شامل شناسایی درختان آلوده، تغذیه، هرس و حذف درختان آلوده، اقدام علیه ناقل بیماری، کنترل شیمیایی، جایگزینی باغ‌های آلوده و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: امسال با استفاده از ارقام مقاوم در 3000 هکتار از باغ‌های استان کار جایگزینی درختان آلوده انجام می‌شود.

غلامپور ادامه داد: از 13 هزار هکتار باغ‌های لیمو ترش هرمزگان 7000 هکتار آنها با آلودگی کمتر از 50 درصد و 6000 هکتار سالم است.

وی تصریح كرد: واردات لیمو تازه از خارج کشور و قاچاق لیمو خشک از کشورهای آفریقایی در ماه‌های اخیر موجب پایین آمدن قیمت لیمو ترش کشاورزان هرمزگانی و خسارت به آن‌ها شده است؛ از سال 87 تاکنون 40 میلیارد ریال برای مبارزه با این بیماری در هرمزگان هزینه شده است.

غلامپور افزود: بیماری جاروک جادوگر از کشور عمان وارد کشور شد و از 13 سال پیش از سیستان و بلوچستان به باغ‌های هرمزگان راه یافت و اقتصاد 7000 باغدار هرمزگانی را تحت تاثیر قرار داد.

وی گفت: بیش از 70 درصد صادرات لیموترش کشور به کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آمریکایی در چند سال گذشته از شهرستان‌های رودان و میناب به عنوان دو قطب بزرگ لیموترش ایران تامین شده است.

به گزارش ایسنا، امسال بیش از 126 هزار تن لیمو ترش در هرمزگان برداشت شد که 16 درصد نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

 
 


نقل از :ايسنا

کد: 485 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ جمعه ۲۰ آبان بازدید: 3883 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عکس های برداشت مرکبات در روستای حاجی کلا مازندران ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
2 عکس های برداشت مرکبات از باغات بابلسر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
3 هیچ محدودیتی برای ارائه تسهیلات به گلخانه‌ها نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
4 خسارت نماتد زخم ریشه در باغ‌های چای رو به گسترش است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
5 آیا شایعات سرطان‌زا بودن مایکروفر درست است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
6 تولید 1500 تن زیتون در لرستان ۱۳۹۴ سه شنبه ۱ دي
7 تولید گردو در سال جاری ۱۰ درصد افزایش یافت ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
8 سودجویان با برداشت زودتر از موعد و استفاده از رنگ سلامتی جامعه را تهدید می کنند ۱۳۹۴ جمعه ۳۰ مرداد
9 صنعت چای ایران رها شده است ۱۳۹۳ جمعه ۱۰ بهمن
10 سرمازدگی 1.1 میلیون هکتار از باغ‌های کشاورزی ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
11 تولید 170 هزار تن کیوی/ هزینه بالای سردخانه‌ها اجحاف است ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این میو‌ه‌ها و صیفی‌جاتی را با پوست بخورید اکثر ما هنگام خوردن پرتقال، پوست آن را بی‌درنگ دور می‌ریزیم درحالی‌که نمی‌دانیم پوست پرتقال نزدیک به دوبرابر گوشت این میوه ویتامین ث دارد.
غذاهایی که چربی اضافی بدن تان را از بین می برند! اگر بدانید چه چیزهایی برای کاهش وزن مفید تراست و چه غذاهایی چربی ها را می سوزانند بهتر و راحت تر می توانید از شر چربی های اضافی خلاص شوید.
زردچوبه و این همه خاصیت زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.
آبمیوه های صنعتی خوب و بد دارند؟ روزگاری نوشیدن آب‌ پرتقال، انار یا آب ‌سیب مختص فصول سرد سال بود، اما حالا اگر در تابستان هوس نوشیدن این نوع آبمیوه‌ها به سرمان بزند، فورا از فروشگاه یا مغازه‌ای آن را می‌خریم و گاهی آنقدر مزه‌اش برایمان دلچسب و خنکی‌اش گوارا می‌شود که چند بار در روز برای رفع عطش و خستگی از آن استفاده می‌کنیم، اما آیا واقعا آبمیوه‌های صنعتی آبمیوه‌اند؟