لزوم سالم‌سازی سبزیجات و میوه‌جات خام قبل از مصرف


مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: پاک‌سازی، انگل‌زدایی، ضد عفونی و شستشو مراحل سالم‌سازی سبزیجات هستند.

به گزارش لقمه، مهندس نعمت الله معروفی افزود: در مرحله پاک‌سازی ابتدا سبزیجات و میوه‌جات را به خوبی پاک کرده و با آب تمیز شستشو داده شود تا مواد زاید و گل و لای آن برطرف شود.

وی بیان داشت: در مرحله انگل‌زدایی، سبزیجات را در یـک ظـرف پنج لـیـتری آب ریخته و به ازای هر لیتر سه تا پنج قطره مایع ظرف‌شویی به آن اضافه شود و قدری به‌هم زده تا تمام سبزیجات و میوه‌جات داخل کف آب قرار گیرد.

معروفی اظهار داشت: بعد از پنج دقیقه سبزیجات و میوه‌جات را از روی کف جمع‌آوری کرده و با آب سالم شستشو داده تا تخم انگل‌ها و باقیمانده مایع ظرفشویی پاک شود. وی عنوان کرد: در مرحله ضد عفونی سبزیجات، باید برای از بین بردن میکروب‌ها یک گرم(نصف قاشق چای‌خوری) پودر پرکلرین در ظرف پنج لیتری پر از آب ریخته و کاملا حل شود و سپس سبزی و میوه انگل‌زدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول قرار داده و آبکشی کنیم.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور ادامه داد: اگر پرکلرین در دسترس نباشد، می‌شود از هر ماده ضدعفونی کننده مجاز و استاندارد که در داروخانه‌ها و سوپرمارکت‌ها یا خوار و بار فروشی‌ها وجود دارد، طبق دستورالعمل آن مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله شستشو نیز سبزی و میوه ضد عفونی شده را مجددا با آب سالم شسته تا باقیمانده کلر پاک شود. 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 4861 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۷ مرداد بازدید: 3758 ساعت: 7:43 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
5 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
7 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
8 شماره ای برای گزارش گران فروشی میوه ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند
9 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
10 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
11 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دوغ را در یخچال نگهداری کنیم یا نه؟ اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا ...

  چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید در مقیاس کوچک نشا...

  عسل، بهترین شربت سینه برای کودکان اخیراً محققان تأثیر عسل و شربت سینه را روی کودکانی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.
با این 10 قدم، از پوکی استخوان دور شوید پوکی استخوان از بیماری هایی است که بدون علامت پیشرفت می کند، به همین دلیل به آن بیماری خاموش می گویند.
شما هم استعداد چاقی دارید؟ بیشتر افراد چاق معتقد هستند که هیچ قصوری در چاق شدنشان مرتکب نشده‌اند و این استعداد ژنتیکی و خانوادگی آن‌هاست که باعث ایجاد چاقی شده است.
ویژگی شكلات مرغوب لقمه: شكلات‌های كاكائویی یكی از لوكس‌ترین شیرینی‌هایی است كه این روزها انواع و اقسام آن را در قنادی می‌بینیم.