به گزارش لقمه، مریم زارعی در گفتوگویی با در مورد خواص عسل گفت: عسل حاوی قند گلوکز(31%)، فروکتوز(38%)، آب(17%)، و مقادیر ناچیزی مواد معدنی، ویتامین، پروتئین و قندهای پیچیده است. وی با اشاره به اینکه بعضی ترکیبات عسل ممکن است خواص آنتی اکسیدانی داشته باشد، افزود: ولی از آنجایی که مقدار آنها در عسل بسیار کم است، تأثیری بر سلامت ندارند و کالری عسل بیش از کالری مقدار مشابه شکر است چرا که یک قاشق غذا خوری شکر 45 کالری دارد در حالی که یک قاشق غذا خوری عسل حاوی 64 کالری است. این کارشناس ارشد تغذیه خاطرنشان کرد: در بسیاری از فرهنگهای گذشته از عسل به عنوان دارو و یا مرهم استفاده میکردند و بررسیهای نوین متعددی روی عسل انجام شده ولی تاثیر عسل بر بیماریها و سلامت تا بهحال اثبات نشده است. زارعی گفت: برای تعیین تاثیر عسل باید مقدار زیادی(2-4 قاشق غذاخوری در روز در طولانی مدت) از آن مصرف شود تا تاثیر و یا عدم تاثیر عسل بر بهبود بیماریها تایید شود. وی به والدین توصیه کرد تا به کودکان زیر یک سال خود عسل ندهند و افزود: برخی والدین برای طعم دادن به شیر پاستوریزه مقداری عسل به آن اضافه میکنند در حالیکه به دلیل وجود هاگ بوتولیسم در این ماده غذایی از دادن عسل به کودکان زیر یک سال باید خودداری شود چون ممکن است آلرژیهایی را در کودک ایجاد کند و مسواک زدن پس از خوردن عسل هم لازم است. بازگشت به صفحه نخست