تأثیر استرس‌های شغلی در افزایش فشار خون


رئیس اداره سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: آلودگی صوتی در محل کار و برخی آلاینده‌های شیمیایی می‌توانند باعث افزایش فشارخون شوند.

به گزارش لقمه، دکتر کاظم ندافی با اشاره به اینکه بسیاری از عوامل به طور مستقیم یا غیرمستقیم در افزایش فشارخون تاثیر دارند، گفت: با توجه به اینکه فاکتورهای مختلفی در ایجاد بیماری پرفشاری خون دخیل هستند و این بیماری دارای عوارض متعدد در سیستم های مختلف بدن از جمله سیستم بینایی، قلب و عروق و کلیه است، بنابراین کنترل و کاهش ریسک فاکتورهای مرتبط با آن نیازمند بررسی گسترده و همه جانبه در این زمینه است که می‌تواند نقش مهمی در کاهش بار عوارض گوناگون آن داشته باشد.

رئیس اداره سلامت و محیط کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه یکی از پیامدهای آلاینده‌های محیط زیست، افزایش بیماری‌های قلب و عروق از جمله فشارخون بالا است، گفت: شهرنشینی و در کنار آن گسترش صنایع مختلف منجر به ورود آلاینده‌های شیمیایی گوناگون به محیط اطراف می شود.

وی همچنین یادآور شد: هریک از این آلاینده‌ها در صورتی که از حد معینی تجاوز کنند، می‌توانند بر سلامتی افراد تاثیر ناگواری داشته باشند. یکی از پیامدهای آلاینده‌های محیط زیست، افزایش بیماری‌های قلب و عروق از جمله فشارخون بالاست.

دکتر ندافی با بیان اینکه به غیر از آلاینده‌های شیمیایی، آلاینده‌های فیزیکی مثل آلودگی صوتی نیز در ایجاد این بیماری موثر است، خاطرنشان کرد: شهرنشینی و بی‌تحرکی که هر دو می‌توانند از پیامدهای شهرنشینی باشند، تاثیر بسزایی بر بیماری فشارخون بالا دارند.

رئیس اداره سلامت و محیط کار وزارت بهداشت تصریح کرد: تحقیقات نشان می دهد که استرس در محیط کار می‌تواند فشارخون را به صورت گذرا افزایش دهد و زمانی که فرد در شرایط بدون استرس قرار می‌گیرد، فشارخون به حالت طبیعی برمی گردد.

دکتر ندافی گفت: در یکی از مطالعات، افزایش سه برابری فشارخون دیاستولیک (فشارخون مینیمم)، در کارگرانی که با استرس شغلی مواجه هستند، نشان داده شده است شرایط فیزیکی محیط کار نیز بر افزایش فشارخون موثر است. آلودگی صوتی در محل کار و برخی آلاینده‌های شیمیایی می‌توانند باعث افزایش فشارخون شوند. از جمله این آلاینده‌ها می توان به فلزات سنگینی مانند سرب و کادمیوم و موادی مثل کربن دی سولفید اشاره کرد.

وی در پایان گفت: برای پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون، توجه به عوامل موثر بر این بیماری مانند تغذیه، فعالیت بدنی و انجام ورزش منظم و مداوم، کنترل عوامل محیطی و شغلی گوناگون و آموزش و ارتقای سطح آگاهی جامعه الزامی است و نیل به این اهداف نیازمند همکاری سازمان‌های مختلف دست اندرکار در این زمینه‌ها است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4877 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ مرداد بازدید: 2210 ساعت: 1:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
4 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
5 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
6 توصیه به خوشگذرانی در کلام امام کاظم (ع) ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
7 دومین اقتصاد جهان به تورم صفر درصد دست پیدا کرد ۱۴۰۲ شنبه ۲۲ مهر
8 محاسبه وزن جعبه با شیرینی کم‌فروشی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
9 برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن
10 انتقاد جامعه داروسازان جوان کشور از اداره داروخانه ها توسط افراد غیر متخصص ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۲ ارديبهشت
11 بهداشت تاسیسات گردشگری در سطح استاندارد است/رستوران های غیربهداشتی پلمب می شوند ۱۴۰۰ سه شنبه ۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیشگیری از سرطان‌ با تغذیه امروزه به طور گسترده‌ای در تمام دنیا این باور که م...

  مهمترین عامل شیوع سرطان‌ یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سبک زندگی و به ...

  دوغ را در یخچال نگهداری کنیم یا نه؟ اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
مجسمه‌های خندان با بستنی‌! پدر و مادرها همیشه به فرزندانشان سفارش می‌کنند که با غذای خود بازی نکنند؛ اما کار این هنرمند ژاپنی دقیقا همین بازی کردن با غذاهاست!
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
بادام بخورید بیشتر برانید! محققان در یک مطالعه جدید دریافتند ورزشکارانی که به مدت 4 هفته هر روز 75 گرم بادام می‌خورند به طور قابل توجهی در عملکرد آنان تاثیر می‌گذارد.