سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد


سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: خوردن روزانه یك تا دو عدد قرص كلسیم و ویتامین D با تجویز پزشك متخصص، خطر شكستگی استخوان در افراد مسن را كاهش می دهد.

به گزارش لقمه 'زهرا عبداللهی' افزود: شیوه زندگی و تغذیه خوب برای داشتن استخوان های سالم، ضروری است و اگر چه مصرف كلسیم در تمام سنین برای استخوان ها لازم است و باید در رژیم غذایی گنجانده شود اما ویتامین D به اندازه كلسیم در رشد و سلامت استخوان ها نقش ایفا می كند.

وی با اشاره به این كه شیر كم چرب، پرچرب و بدون چربی یكی از منابع غنی كلسیم است،‌ افزود: نوجوانان، بزرگسالان و زنان شیرده باید روزانه 2 تا 3 سهم (هر سهم معادل یك لیوان) در روز شیر بخورند و در صورت عدم تحمل،‌ شیر، ‌ماست، پنیر و كشك جایگزین های خوبی هستند.

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: یك لیوان ماست یا دو قطعه پنیر (اندازه دو قوطی كبریت) تقریبا معادل یك لیوان شیر كلسیم دارند.

عبداللهی خاطرنشان كرد افرادی كه نمی توانند از مواد حاوی كلسیم استفاده كنند یا غذاهای كلسیم دار به مقدار كافی نمی خورند باید با تجویز پزشك، قرص كلسیم دریافت كنند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: نوشیدن روزانه بین 6 تا 8 لیوان آب‌ به استحكام استخوان ها كمك زیادی می كند زیرا استخوان ها علاوه بر كلسیم به ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد دیگر نیز نیاز دارند.

به گفته دكتر عبداللهی، بهتر است افراد دوغ را جایگزین نوشابه كنند. مصرف زیاد قهوه موجب پوكی استخوان می شود كه در مصرف آن باید اعتدال را رعایت كرد.

وی تاكید كرد‌ نمك زیاد، مصرف سیگار و الكل باعث اختلال در رشد سلول های سازنده استخوان و الكل باعث دفع كلسیم از بدن می شود همچنین مصرف چای كم رنگ برای سلامت استخوان مفید تر است.

 


نقل از :وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی

کد: 493 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ چهارشنبه ۲۵ آبان بازدید: 8789 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
7 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

  در خرید پسته به این نکات توجه کنید امان از آن زمانی که مسئولیت خرید آجیل را به شما مح...

  بهترین راه و رسم منجمد کردن سبزی‌ها شرایط مناسب برای فریز کردن، زمانی فراهم خواهد شد ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روشی بامزه برای غلبه بر خوردن عصبی پایگاه خبری لقمه: خوردن عصبی مشکل میلیون ها انسان مانند شما است. اگر از نوسانات رژیم غذایی خسته شدید و می خواهید از شر خوردن عصبی خلاص شوید، یک راه به شما معرفی می کنیم که بدون غذا خود را آرام کنید.
حالا، اگر جرأت دارید پفک بخورید! پفک با کمی ماست موسیر، عصرانه خوشمزه‌ای برای یک عصر خواب‌آلود پاییزی، درست قبل از شروع نوشتن مشق‌های تمام نشدنی است، اما مصرف این خوراکی خوشمزه را باید محدود کرد، می‌دانید چرا؟ ادامه‌ی مطلب را بخوانید.
ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.
عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.