باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟


در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن آن‌ها از زبان علمی می‌پردازیم.

به گزارش لقمه، باورهای رایج، درست یا غلط همه جا هستند. در دنیای تغذیه نیز باورهایی وجود دارد که همه را به شک می‌اندازند. گاهی به سختی می‌توان مرز بین واقعیت و تخیل را تشخیص داد. اما باید توجه کرد علم در مورد این باورها چه می‌گوید. آیا واقعاً خوردن نوشابه با آب نبات‌های جوشان مرگ‌آور است؟ آیا برای هضم آدامس قورت داده شده 7 سال زمان لازم است؟ آیا هسته‌های سیب حاوی سیانورند؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن آن‌ها از زبان علمی می‌پردازیم.

نباید نوشابه را با آبنبات‌های جوشان خورد

این یکی از آن باروهای رایج نادرست است که خیلی زبان به زبان گشت و حتی در دنیای مجازی هم سر و صدای زیادی به راه انداخت. یک شایعه‌ای‌ در دنیای مجازی پیچید که «Pop Rocks» یکی از ستاره‌های تلویزیونی آمریکا به دلیل خوردن همزمان نوشابه و آبنبات جوشان جان خود را از دست داده است. اما واقعیت این است که این پسربچه‌ی معروف هنوز زنده است. این شایعه‌ی آمریکایی فقط یک شایعه و از نوع دروغ آن است.

تولیدکنندگان آبنبات آمریکایی نیز تلاش زیادی برای رفع و رجوع این شایعه که در مطبوعات آمریکای منعکس شده بود انجام دادند. اما با این حال این شایعه به یک باور رایج بین مردم تبدیل شد و برای پایان دادن به آن زمان زیادی لازم است. گاهی این باورهای رایج و نادرست را نمی‌توان به هیچ عنوان تغییر داد. اما باید بدانید که مصرف نوشابه و آبنبات‌های جوشان هیچ خطری برای سلامتی ندارد. هر چند توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌شود از مصرف زیاد نوشابه بپرهیزید چون چیزی جز چاقی، دیابت نوع 2 و پوکی استخوان برایتان به ارمغان نخواهد داشت.

7 سال زمان لازم است تا آدامس قورت داده‌شده هضم شود

حتماً شما هم این را شنیده‌اید که نباید آدامس را قورت داد چون سال‌ها طول می‌کشد تا هضم شود. اما این باور رایج نادرست است. حتی چسبناک‌ترین آدامس‌ها هم به دستگاه گوارش نمی‌چسبند و هضم می‌شوند. روی برچسب بعضی از آدامس‌ها ذکر می‌شود که آدامس را قورت ندهید.

اما معنی این سفارش این نیست که آدامس نمی‌تواند راه روده‌ها را در پیش بگیرد و از آن‌ها خارج شود. البته ما هم توصیه می‌کنیم آدامس را قورت ندهید اما اگر روزی روزگاری این کار را کردید مطمئن باشید که به 7 سال نمی‌کشد و این آدامس زودتر از آنچه که تصورش را می‌کنید از بدنتان دفع می‌شود.

خوردن مواد غذایی خنک مغز را «منجمد» می‌کند

شاید برای شما هم پیش آمده است وقتی با یک نفس آب تگری را سر می‌کشید یا بستنی می‌خورید سرتان درد می‌گیرد. این یک نوع میگرن تند و سریع است که بعد از خوردن نوشیدنی یا غذای خیلی خنک ایجاد می‌شود. این مسئله از نظر علمی هم ثابت شده است اما خوشبختانه این‌گونه سردردها یک میگرن واقعی و جدی محسوب نمی‌شوند.

در واقع این نوع سردردها خطرناک نیستند و زمانی که دمای بدن متعادل می‌شود رفع می‌شوند. اگر چنین مشکلی دارید توصیه می‌کنیم از مصرف نوشیدنی‌ها یا مواد غذایی خیلی خنک خودداری کنید.

خوردن هویج زیاد رنگ پوست را تغییر می‌دهد

این گفته درست است اما به شرطی که میزان زیادی بتاکاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A مصرف شود. بتاکاروتن رنگدانه و حاوی خواص آنتی‌اکسیدانی است. میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج رنگ خود را مدیون همین رنگدانه هستند. در واقع تغییر رنگ پوست انسان به دلیل خوردن هویج نیست بلکه ناشی از مصرف زیاد بتاکاروتن موجود در آن است. این رنگدانه در مواد غذایی دیگر هم وجود دارد. به این بیماری کاروتنودرمیا می‌گویند و زمانی بروز می‌کند که دستگاه گوارش نمی‌تواند رنگدانه‌ی بتاکاروتن را به درستی هضم کند. این رنگدانه در بافت‌های بیرونی تجمع کرده و به این ترتیب رنگ پوست عوض می‌شود.

هسته‌های سیب حاوی سیانور هستند

درست است! هسته‌های سیب حاوی سیانور هستند اما لازم نیست بترسید و وحشت بکنید. این میزان آن قدر اندک است که به حساب نمی‌آید. حتماً می‌دانید که سیانور اجازه نمی‌دهد اکسیژن به خون برسد و باعث خفگی می‌شود. اما جای نگرانی نیست. برای اینکه هسته‌های سیب چنین خطری داشته باشند باید میزان خیلی زیادی هسته‌ی سیب را یکجا مصرف کنید. واقعیت این است که بدن ما می‌تواند میزان اندک سیانور را تحمل کند و هیچ مشکلی پیش نیاید. علاوه بر سیب باید بدانید که هسته‌ی هلو، زردآلو یا گیلاس نیز حاوی میزان اندکی سیانور هستند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری

کد: 4956 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ شهريور بازدید: 4151 ساعت: 2:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 باورهای اشتباه برای رژیم‌های لاغری ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
2 گیاهان دارویی که به جنگ بی خوابی می روند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
3 فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
4 باورهای غلطی که باید انها را بدانیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
5 باورهای غلط درباره رژیم های غذایی ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۰ مهر
6 باورهای اشتباه اما رایج تغذیه‌ای ۱۳۹۳ شنبه ۱۹ مهر
7 باور غلط درباره داروهای گیاهی ۱۳۹۳ شنبه ۸ شهريور
8 باورهای نادرست درباره شکلات سیاه ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۹ ارديبهشت
9 سبزیجات و میوه‌های آهنین را بشناسید ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۸ ارديبهشت
10 مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری ۱۳۹۳ شنبه ۳۰ فروردين
11 بهترین غذاهای شب عید ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک پایگاه خبری لقمه: نوشابه های پروبیوتیک و پری بیوتی...

  غذاهایی که دشمن روده‌ اند در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا، سرطان و از جمل...

  ماست و سالاد را با جوانه گندم غنی تر کنید جوانه‌های غلات و دانه‌ها سرشار از ویتامین‌ها و موا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
آنتی بیوتیک را اینجوری مصرف کنیم آنتی‌بیوتیک‌ها بعد از مسکن‌ها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب می‌شوند که بسیاری از آنها را می‌توان بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها تهیه كرد.
مایع حیات آشپزی را دریابیم! اگر تصمیم به سرخ کردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات را دارید باید صبر کنید حداقل دو ساعت از شست‌و‌شوی آن‌ها بگذرد.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»