تنها 2 درصد مرغ کشور از نژاد ایرانی است


رئیس پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور گفت: در شرایطی که ۹۸ درصد نژاد مرغ کشور، ۸۰ درصد کنجاله سویا و ۵۰ درصد ذرت مصرفی در مرغ‌داری‌ها وارداتی است، نمی‌توان گفت در تولید مرغ خودکفا هستیم.

به گزارش لقمه، محمد یوسفی در پاسخ به اینکه چند درصد مرغ کشور از لاینهای نژاد آرین (نژاد ایرانی) استفاده می‌شود، گفت: تنها 2 درصد مرغ کشور از نژاد آرین است.

رئیس پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور با بیان اینکه 98 درصد بقیه نژادهای لاین مرغ کشور از نوع راس، کاپ، لوهمن، هوبارد و آربراکرز است، گفت: نژاد «راس» که برای کشور انگلیس است 80 درصد مرغ اجداد کشور را تشکیل می‌دهد.

*نگرانی از واردات نژادهای انگلیس در سایه ضعف تحقیقات در باره نژاد ایرانی

وی ادامه داد: نگران این هستیم که اگر زمانی انگلیس این نژاد مرغ را به ما ندهد، مرغداری کشور چه کار باید بکند.

یوسفی در پاسخ به اینکه چرا نژاد آرین در کشور استفاده نمی‌شود، گفت: به دلیل ضعف کارهای تحقیقاتی و اصلاح نژادی بر روی این نژاد، ارتقاء عملکرد انجام نشده است و در مقایسه با نژادهای دیگر عملکرد بسیار ضعیفی دارد.

وی گفت: استفاده از نژاد آرین برای مرغداری‌های کشور اصلاً توجیه اقتصادی ندارد و حفظ این نژاد در کشور تنها به دلیل سیاسی است نه اقتصادی.

یوسفی همچنین تاکید کرد: تازه نژاد آرین خود نژاد وارداتی از سالهای گذشته است و البته طی این سالها به نام ایران رقم خورده است و اما بعد از 50 سال قدمت صنعت مرغداری، محققان کشور نتوانسته‌اند، نژاد بومی مرغ ایجاد کنند.

وی با اشاره به ویژگی‌ نژاد‌های بومی در دنیا گفت: مقاوم به بیماری است و سازگاری مناسبی با تنش‌های محیطی دارد، ضمن اینکه نگرانی از واردات آن وجود ندارد.

*با مونتاژکاری در تولید مرغ خودکفا هستیم

از رئیس پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور سئوال شد، آیا به‌رغم این همه وابستگی می‌توان گفت در تولید مرغ خودکفا هستیم، گفت: زمانیکه 98 درصد نژاد مرغ کشور، 80 درصد کنجاله سویا و 50 درصد ذرت مصرفی در مرغ‌داری‌ها وارداتی است، چگونه می‌توان گفت در تولید مرغ خودکفا هستیم؟

وی ادامه داد:سالهای گذشته شرکتهای بزرگ دنیا برای افزایش ضریب تبدیل خوراک، بهره‌وری، خصوصیات ظاهری و توجیه پذیر بودن از نظر اقتصادی رقابت بسیار نزدیکی برای ارتقای نژادهای مرغ داشته‌اند، اما محققان کشور کاری بر روی نژادهای بومی انجام نداده‌اند.

سالانه یک میلیارد قطعه جوجه مرغ در کشور تولید می‌شود که تنها 2درصد از نژاد ایرانی و 98درصد خارجی است و حاصل آن تولید حدود 1.2میلیون تن گوشت و 850هزارتن تخم مرغ است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5190 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ شهريور بازدید: 2628 ساعت: 2:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
2 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
3 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
4 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
5 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
6 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
7 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
8 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
9 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
11 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تکنیک‌های جویدن بهتر غذا یک راه برای ایجاد این عادت خوب این است که هرگاه پس...

  یک نذری سالم چه ویژگی هایی دارد؟ غذای نذری یکی از نمادهایی بی چون و چرای محرم است ک...

  پوست پرتقال برای سلامت پوست مفید است بیشتر افراد بر این باورند که پوست میو‌ه‌ای همچون پ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آخرین نسخه برای کاهش سر درد دردهای همراه با ضربان و تهوع نشانه‌های سردردهای میگرنی است. متخصصان استفاده از درمان‌های خانگی را برای درمان دردهای میگرنی توصیه می‌کنند.
چرا باید شام را زودتر خورد؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که اخبار مربوط به سلامت و تناسب اندام را پیگیری می‌کنند، حتما تاکنون بارها از پزشکان و متخصصان تغذیه شنیده اید که باید شام را پیش از ساعت 7 شب خورد.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.