تنها 2 درصد مرغ کشور از نژاد ایرانی است


رئیس پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور گفت: در شرایطی که ۹۸ درصد نژاد مرغ کشور، ۸۰ درصد کنجاله سویا و ۵۰ درصد ذرت مصرفی در مرغ‌داری‌ها وارداتی است، نمی‌توان گفت در تولید مرغ خودکفا هستیم.

به گزارش لقمه، محمد یوسفی در پاسخ به اینکه چند درصد مرغ کشور از لاینهای نژاد آرین (نژاد ایرانی) استفاده می‌شود، گفت: تنها 2 درصد مرغ کشور از نژاد آرین است.

رئیس پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور با بیان اینکه 98 درصد بقیه نژادهای لاین مرغ کشور از نوع راس، کاپ، لوهمن، هوبارد و آربراکرز است، گفت: نژاد «راس» که برای کشور انگلیس است 80 درصد مرغ اجداد کشور را تشکیل می‌دهد.

*نگرانی از واردات نژادهای انگلیس در سایه ضعف تحقیقات در باره نژاد ایرانی

وی ادامه داد: نگران این هستیم که اگر زمانی انگلیس این نژاد مرغ را به ما ندهد، مرغداری کشور چه کار باید بکند.

یوسفی در پاسخ به اینکه چرا نژاد آرین در کشور استفاده نمی‌شود، گفت: به دلیل ضعف کارهای تحقیقاتی و اصلاح نژادی بر روی این نژاد، ارتقاء عملکرد انجام نشده است و در مقایسه با نژادهای دیگر عملکرد بسیار ضعیفی دارد.

وی گفت: استفاده از نژاد آرین برای مرغداری‌های کشور اصلاً توجیه اقتصادی ندارد و حفظ این نژاد در کشور تنها به دلیل سیاسی است نه اقتصادی.

یوسفی همچنین تاکید کرد: تازه نژاد آرین خود نژاد وارداتی از سالهای گذشته است و البته طی این سالها به نام ایران رقم خورده است و اما بعد از 50 سال قدمت صنعت مرغداری، محققان کشور نتوانسته‌اند، نژاد بومی مرغ ایجاد کنند.

وی با اشاره به ویژگی‌ نژاد‌های بومی در دنیا گفت: مقاوم به بیماری است و سازگاری مناسبی با تنش‌های محیطی دارد، ضمن اینکه نگرانی از واردات آن وجود ندارد.

*با مونتاژکاری در تولید مرغ خودکفا هستیم

از رئیس پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور سئوال شد، آیا به‌رغم این همه وابستگی می‌توان گفت در تولید مرغ خودکفا هستیم، گفت: زمانیکه 98 درصد نژاد مرغ کشور، 80 درصد کنجاله سویا و 50 درصد ذرت مصرفی در مرغ‌داری‌ها وارداتی است، چگونه می‌توان گفت در تولید مرغ خودکفا هستیم؟

وی ادامه داد:سالهای گذشته شرکتهای بزرگ دنیا برای افزایش ضریب تبدیل خوراک، بهره‌وری، خصوصیات ظاهری و توجیه پذیر بودن از نظر اقتصادی رقابت بسیار نزدیکی برای ارتقای نژادهای مرغ داشته‌اند، اما محققان کشور کاری بر روی نژادهای بومی انجام نداده‌اند.

سالانه یک میلیارد قطعه جوجه مرغ در کشور تولید می‌شود که تنها 2درصد از نژاد ایرانی و 98درصد خارجی است و حاصل آن تولید حدود 1.2میلیون تن گوشت و 850هزارتن تخم مرغ است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5190 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ شهريور بازدید: 2545 ساعت: 2:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
2 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
3 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
4 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
5 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
6 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
7 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
9 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
10 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
11 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

  کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار ...

  سرطان دهان چقدر خطرناک است؟ سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
چگونه بعد از 40 سالگی شکم نیاوریم؟ دکمه‌ی شلوارتان به این راحتی‌ها بسته نمی‌شود؟ هر روز احساس می‌کنید که پیراهنتان تنگ‌تر می‌شود؟ معنی‌اش این است که شکمتان در حال بزرگ شدن است.
کالبد شکافی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مضر دنیا شاید کم‌ضررترین بخش پیتزا به‌دلیل وجود مقدار کم ویتامین C سس قرمز آن باشد.
چرا لاغر نمی شوم؟ اگر تلاش می‌کنید لاغر شوید اما هر بار تیرتان به سنگ می‌خورد و به نتیجه نمی‌رسید احتمالاً پای عواملی در میان است که شما از آن‌ها غافل هستید.