غذاهای نذری در ایران/4
فسنجان نذری در سرسبزترین منطقه ایران


گیلانی ها در عزاداری ها و ایام محرم هم به عنوان نذری، خورش فسنجان می پزند، البته این خورش با توجه به ذائقه افراد آن منطقه یا خانواده، با چاشنی ها و طعم های مختلف طبخ می شود.

لقمه: این روزها دیگر تنها یک غذای رسمی برای عروسی و جشن ها نیست. در عزاداری ها و ایام محرم هم به عنوان نذری، این خورش را می پزند، البته این خورش با توجه به ذائقه افراد آن منطقه یا خانواده، با چاشنی ها و طعم های مختلف طبخ می شود. به عنوان مثال گیلانی ها به عنوان نذری در ماه محرم خورش فسنجانی می پزند که طعم آن ترش است.

گیلانی‌ها فسنجان را با مرغابی می ‌پزند. نکته هیجان‌انگیز این غذا آن است كه مرغابی فسنجان را درسته می پزند و سر سفره می ‌آورند و همین ویژگی، فسنجان رسمی رشت را از دیگر فسنجان هایی كه تا حالا خورده‌اید، جدا می ‌كند. البته رب انار در این شهر از انار ترش درست می ‌شود كه به ‌دلیل ترشی انار، فسنجان كدبانوهای رشتی معمولا ترش است. البته مردم آن نواحی، فسنجان را بیشتر ترش می ‌پسندند.


مواد لازم برای 7 نفر:

مرغابى یا اردك یا مرغ درشت             یک عدد

مغز گردوی چرخ شده                     750 گرم

رب انار ترش                                 3 قاشق غذاخورى

نمك و فلفل                                  به اندازه كافى


طرز تهیه با مرغ:

گردوی چرخ شده را با 3 یا 4 لیوان آب و رب انار ترش مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا 2 یا 3 ساعت آهسته بجوشد. گاهى هم خورش را هم می زنیم تا ته نگیرد و بوى خامى گردو از بین برود.

سپس مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم كرده و همراه با نمك و فلفل و کمی آب می گذاریم تا كاملا بپزد. بعد از اینکه مرغ پخت، آن را به خورش اضافه می کنیم. سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.

طرز تهیه با مرغابی یا اردک:

برای این کار مرغابى را کاملا پاك کرده و می شوییم. گردوی چرخ شده، مرغابى، آب و کمی نمک و فلفل را با هم در قابلمه می ریزیم و می گذاریم بپزد. وقتى مرغابى كمى پخت، رب انار را به آن اضافه می کنیم. سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.



در گیلان، معمولا فسنجان را با مرغابى یا اردك تهیه می كنند. گیلانى ها فسنجان را همیشه ترش می پسندند، اما در صورتی كه بخواهیم فسنجان را شیرین كنیم، دو قاشق شكر در آخر كار به خورش اضافه می کنیم.

همچنین در صورت تمایل دو یا سه عدد بادنجان را پوست كنده و سرخ می کنیم. وقتى كه فسنجان كاملا جا افتاد، بادنجان های سرخ شده را به آن اضافه می كنیم و بعداز یك جوش برمی داریم.

در گیلان، فسنجان ترش با كته و ماهى شور یا ماهى دودى خورده می شود. ترب سفید هم از مخلفات سر سفره در کنار این غذاست.




کد: 523 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ چهارشنبه ۱۶ آذر بازدید: 7873 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
8 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در 3 ماهه اول بارداری گلپر نخورید! گلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درما...

  10برگزیده دنیای خوراکی ها لقمه: با توجه به تنوع مواد غذایی بیشتر ما برای انت...

  عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی از اواخر شهریورماه پایگاه خبری لقمه: سخنگوی سازمان غذا و دارو از اجرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم‌های غذایی مطابق با گروه‌خونی آیا گروه‌خونی بهترین راه برای تعیین رژیم‌غذایی است؟ در این مقاله می‌خواهیم بیشتر درمورد این رژیم‌های غذایی توضیح دهیم و ببینیم آیا قادر به کم کردن وزن شما هستند یا خیر.
علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ آشنایی با علائم فاسد شدن قارچ و روش‌ های تشخیص قارچ خراب از قارچ سالم این امکان را برای شما ایجاد می کند تا بتوانید قارچ ‌های ناسالم را از سالم تشخیص دهید و طعم و کیفیت غذا خود را بهبود بخشید.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
شیشه شیر، نوزادان را چاق می‌کند نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد نوزادانی که پس از 12 تا 15 ماهگی از شیشه شیر استفاده می‌کنند مستعد اضافه وزن و چاقی هستند.