این عادت‌ها کلیه شما را از بین می برد


کلیه‌ها برای سلامتی بدن اهمیتی فراتر از تصور ما دارند که به‌دلیل این نقش حیاتی و انکارناپذیر در بدن، سزاوار توجه و مهربانی بیشتری هستند.

به گزارش لقمه، کلیه‌ها،‌ خون را تصفیه،‌ هورمون‌های مختلفی را ترشح و مواد معدنی را جذب می‌کنند. آنها همچنین با تولید ادرار، مواد سمی را از بدن دفع کرده و اسیدهای بدن را خنثی می‌کنند. اما چرا بسیاری از ما با این عضو حیاتی نامهربان هستیم؟


آسیب کلیوی یا تحلیل رفتن تدریجی این عضو حیاتی اغلب و سال‌ها نادیده گرفته می‌شود زیرا کلیه‌ها می‌توانند همچنان با ٢٠‌درصد از ظرفیت خود نیز به فعالیتشان ادامه دهند. بنابراین به بیماری‌های کلیوی لقب «بیماری‌های‌خاموش» را داده‌اند. همین مسأله اهمیت مراقبت از آنها را تا پیش از این‌که خیلی دیر شود، ضروری می‌کند.

به گزارش وبلاگ نچرال نیوز، در این مقاله به ١٠ عادت مخرب که به مرور زمان آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کلیه‌ها می‌زنند و درنهایت حتی این عضو حیاتی را به‌طورکلی از کار می‌اندازند، اشاره شده که باید به‌طور جدی از این عادات غلط پرهیز کنید:


ننوشیدن آب کافی
مهم‌ترین عملکرد کلیه‌ها تصفیه‌خون و زدودن مواد سمی و زاید از خون است. وقتی آب کافی نوشیده نشود،‌ مواد سمی و زاید در خون شروع به تجمع کرده و می‌توانند به بدن آسیب‌های جدی بزنند.


مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی
بدن برای عملکرد صحیح خود نیاز به سدیم یا نمک دارد. اما بسیاری از مردم نمک زیادی مصرف می‌کنند که این مسأله سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش بار زیاد بر کلیه‌ها می‌شود. بنابراین بهترین میزان مصرف روزانه نمک کمتر از ٥ گرم توصیه می‌شود.


تأخیر در دفع ادرار

بسیاری از ما به دلیل مشغله زیاد یا عدم رغبت برای استفاده از توالت‌های عمومی، دفع ادرار را به تأخیر می‌اندازیم. تأخیر انداختن دفع ادرار به صورت مکرر سبب افزایش فشار ادرار شده و منجر به مشکلات کلیوی، سنگ‌کلیه و بی‌اختیاری ادراری می‌شود. پس هر وقت احساس کردید ادرار دارید به هشدار کلیه‌ها گوش دهید.


مصرف زیاد قند و شیرینی
مطالعات نشان می‌دهد، افرادی که روزانه بیش از ٢ وعده نوشابه قندی مصرف می‌کنند، احتمال مشاهده پروتیین در ادرار آنها بیشتر است. وجود پروتیین در ادرار، نخستین علامتی است که نشان می‌دهد کلیه‌ها کار خود را آن‌طور که باید به خوبی انجام نمی‌دهند.


کمبود ویتامین و مواد معدنی
مصرف غذاهای سالم و داشتن یک رژیم غذایی کامل و سرشار از سبزیجات تازه و میوه برای سلامت کلی بدن و عملکرد خوب کلیه‌ها ضروری است. بسیاری از کمبودهای ویتامینی و موادمعدنی خطر ابتلا به سنگ‌کلیه یا نارسایی کلیوی را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال، ویتامین B٦ و منیزیم در کاهش خطر ابتلا به سنگ‌کلیه اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند. بنابر آمار حدود ٧٠ الی ٨٠‌درصد از مردم آمریکا منیزیم کافی مصرف نمی‌کنند و در این موارد ابتلا به این نارسایی‌های کلیوی امری شایع محسوب می‌شود و ممکن است حتی این خطر شما را نیز تهدید کند.


مصرف بیش از اندازه پروتیین حیوانی
مصرف بیش از اندازه پروتیین حیوانی به‌ویژه گوشت قرمز،‌ باعث افزایش بار متابولیک بر کلیه‌ها می‌شود. بنابراین مصرف پروتیین بیشتر به این معنی است که کلیه‌ها باید سخت‌تر فعالیت کنند و این مسأله به مرور زمان به آسیب کلیه‌ها و اختلال آنها می‌انجامد.


کم‌خوابی
همه ما بارها این جمله را شنیده‌ایم که خواب کافی شبانه بسیار مهم است. بی‌خوابی مزمن عامل بروز بسیاری از بیماری‌هاست که در این بین بیماری‌های کلیوی نیز به چشم می‌خورند. بدن در طول شب بافت‌های آسیب‌دیده کلیه را ترمیم می‌کند. پس به بدن خود زمان کافی را برای درمان و ترمیم بدهید.


عادت به نوشیدن قهوه
کافیین نیز مانند نمک فشارخون را افزایش داده و فشار زایدی را بر کلیه‌ها تحمیل می‌کند. پس مصرف مکرر قهوه و جذب طولانی‌مدت کافیین سبب آسیب‌دیدگی کلیه‌ها می‌شود.


سوءمصرف مسکن‌ها
معلوم نیست چرا با وجود در دسترس بودن مسکن‌های بی‌خطر و طبیعی هنوز هم بسیاری از مردم به محض احساس کوچکترین دردی‌ رو به مصرف مسکن‌های شیمیایی می‌آورند. به گفته پزشکان، سوء مصرف مسکن‌های شیمیایی سبب آسیب جدی به کبد و کلیه‌ها می‌شود.


مصرف الکل
الکل یک سم خطرناک است که متاسفانه نوشیدن آن در برخی کشورها قانونی شده! اما مصرف این نوشیدنی سبب ایجاد فشار زیاد به کلیه و کبد می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید سالم بمانید از مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای سالم غافل نشوید و موارد فوق را به خاطر داشته باشید تا با داشتن کلیه‌های سالم بدن شما نیز از شما سپاسگزار باشد.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 7388 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر بازدید: 4634 ساعت: 3:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
2 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
4 پلمب ۹ قهوه خانه و سفره خانه متخلف در تهران ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۹ شهريور
5 کافه کتاب کربن با 20 هزار عنوان کتاب افتتاح شد/قهوه بنوشید و کتاب بخوانید ۱۳۹۸ شنبه ۲ شهريور
6 چند توصیه برای افطار و سحر روزه داران ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
7 جام‌جهانی قهوه چگونه برگزار می‌شود؟ ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۶ ارديبهشت
8 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
9 آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۷ اسفند
10 گیاهان مدیترانه ای سلاح جدیدی برای مبارزه با آلزایمر و پارکینسون ۱۳۹۶ جمعه ۲۲ دي
11 آیا قهوه برای سلامتی مفید است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف غذاهای آماده، توده های متورم دور پلك را تشدید می كند دكتر شاهرخ میلان در گفت و گویی افزود: این توده های...

  روغن کنجد و سبوس برنج از فشار خون پیشگیری می‌کنند پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات خود دریافتند که ترکیب ر...

  غذاهای پرچرب و تاثیر آن بر توان تولیدمثلی مردان نتایج یک بررسی نشان داده است که مصرف غذاهای پرچرب ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

استاتین‌ها با گریپ فروت تداخل دارند یک دکترای داروسازی با اشاره به اینکه گاه عوارض جانبی استاتین‌ها بسیار ناراحت کننده است، گفت: برای کاهش بروز عوارض جانبی دستگاه گوارش، باید استاتین‌ را عصرها با یک وعده غذا مصرف کرد.
سایز کمر و پای زنان چه اهمیتی دارد؟ رازهایی در مورد سلامت شما كه در آینه خانه‌تان می‌توانید به آنها برسید. همین حالا بلند شوید و سراغ آینه بروید و به خودتان نگاهی بیندازید. سعی كنید تصویری فضایی از خودتان در ذهن‌تان بكشید و ببینید فرم كلی بدن‌تان چگونه است.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.
نکاتی درباره‌ی غذاهای مانده غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود.